Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Dani52 Jojo, chces to mit perfektni do detailu a potom se ten den tak rychle prekuli, ze jen cucis
Dobre ale je, ze Vas urcite ceka nejaka svatebni cesta. Je to tak?:)
@Babybabe no bohužel ani ne, já jsem 13tt a necítim se na cesty
pocházím ze Slovenska, takže bych chtěla stihnout jet domů. kým nemám mega buben, už teď je to dost
a já nevydržím dlouho v autě, já furt bleju
hlavně bych radši investovala do pokojíku pro mimčo a jiných věcí, my jezdíme na prodloužené víkendu po čechách…horko mi neláka a hory kt. miluji teď zvládam těžko, protože jsem po IVF a zátěž mám zakázanou
ale nelituji ničeho jsme rádi, že budeme mít vytoužený miminko ![]()
@Dani52 jeee, tak to moc gratuluji, ani nevim, zda jsem to zaregistrovala, ze se ti zadarilo, je nas tu mnoho
V tom pripade naprosto chapu, svatebka pocka a pak bude s mrnouskem
Holka, moc dobre si na ty pocatecni stavy pamatuju. Byla jsem nepouzitelna asi do 15.tydne, pak jak kdyz tlesknes a zacalo super obdobi, ktere mi trva az do ted (koncim 32tt). Spim jako mimino, zada me zatim neboli, citim se fit a aktivni, kdyz neni pres 30stupnu. Urcite to budes mit podobne!:)
@Babybabe no povedlo se nám sz IVF. IUI neklaplo. No 2 dni před svatbou jsem skoro umrela jak mi bylo zle. Svatbu jsem dala ale kyčle i boleli silene teda. Pondělí jsem byla na screnning tak utz ukázkový ale v keby jsem měla vyšší hcg beta tak hned mi objednali za měsíc znovu. Vůbec nevím hodnoty jen jsem šla vysmata jak leco a odpoledne mi volali. Zítra jedu ke svému doktoru tak snad mu už poslali správu. Myslela jsem ze po svatbe si budu užívat těhotenství a ono furt něco 😕 Kez by už byla tak daleko jak ty🙏🏻
@Dani52 vydrz, brzy to prejde!!!Se mnou se to rozloučilo s plnu paradou. Cca ten 9-15tt nebo tak nejak mi bylo zle, hlad jako krava, ale nic moc jsem do sebe nedostala, neustálá unava, chut spat po obede a kazdy den jsem ve 20h odpadla. Pak jsem se jednou s chuti navecerela, poprve a naposledy to vyzvracela a od druheho dne uz byl naprosty klid, vse zmizelo 😂 pockej az budes kolem 20tt citit pohyby a zacne ti male skytat, to te nesmirne uklidni a naladí na tu spravnou vlnu 🥳 …ja dnes dozehlila posledni varku mimi pradla a privezla si podvozek kocarku, abych zjistila, ze vajicko sedi. Bude se mnou jezdit dva mesice v kufru auta, jeste, ze mam combik 😂Tasku mam sbalenou vc. klysma, tak uz jen nacitam pokyny, jak spravne dychat, kojit a podobne blbinky ![]()
A jeste se musim pochlubit s pokojickem, obe postylky mam pro nas nachystane, maminka mi vse dosila, jak slibila :smiling_face_with3_hearts:
Příspěvek upraven 28.07.22 v 18:39
@Babybabe teda to se mas moc držím prsty a těším se až budu na tom jako ty😇 a co budeš mit? Mne ted na screeningu doktor říkal ze mysli ze holcicka ale to je brzy a taky všichni kolem mne mi tipuji holku tak nevím 🙈 jsem zvedava na pohyby, ted mám angel sounds tak poslouchám chvilinku srdicko🙂
@Dani52 holcicka? No to mate uplne nejlepsi, taky jsme si ji prali o trosicku vice, kdyz mame v rodine same rostaky. Ale pochopitelne jsme naprosto vděčni za naseho budoucího chlapecka Sebastienka 🥳 angel jsem nemela, to obdobi mezi 1.a 2.screeningem, kdy zacal stouchat a zacala jsem nakupovat, uteklo to hodne rychle
jsi doma nebo chodis do prace?
@Babybabe ty jo ty jedeš. Já mám tak akorát sbalenou porodní tašku a to se mi tam nevešlo celé balení vložek, bez klysma, to ani nemám
Tašku na šestinedělí ještě musím dobalit
zítra naposledy do práce a pak od příštího týdne už taky začnu prát ![]()
@Babybabe no ono to není jistý teda ale já to tak nějak na sobe cítím nevím to vysvětlit. My mame taky kluky vsude tak by to chtělo nějakou princeznu🙏🏻 Ale co já chci hlavne zdrave miminko🍀 🙏🏻 Ted jsem trosku vydesena kvůli ty krvi😕 jinak teda dnes jsem byla v práci ale budu víc dělat z domova můj šéf mi to nařídil 😀aby jsem neonemocnela zádě začíná radit covid a já budu raději zdravá. I když v práci jsem nemyslela na blbosti no.
@Elkapelka hele to je jen tim, ze jsem byla mesic na nemocenske, jak mi bylo spatne a ted uz mam za sebou mesic dovolene. Mam cas na blbosti 😂 navic v lete nejsme temer doma, kazdy patek - nedele jsme v lufte po republice a v tydnu sotva stiham udrzbu chaty a jezdim jeste za rodici na hory na chalupu, tak jsem to zkratka musela nachystat, kdyby nahodou ![]()
@Dani52 Naprosto chapu, taky jsem od pocatku podvědomě citila, ze to bude chlapak a hned na prvnim screeningu ukazal fanfulika
neboj, krev bude v poradku! Homeofice je rozumny kompromis, kazda nemoc v tehu dokazes vynervovat. Ja chytila covid nekdy kolem toho 20tt a byla jsem z toho na prasky ![]()
@Babybabe tak to mam radost ze si taky měla takový pocit a nejsem blazen🙈 😀 no tak to si dobra ze si to takhle zvládla🙂 já radši nebudu pokoušet když nemusím. Ty si už asi na mateřský vid? Pracovala si do konce?
@Dani52 Nene, jeste nejsem, papiry mi daji na pristi kontrole tj. myslim 9.8. Nastoupim co nejpozději, protoze jako ucitelka mam placené prazdninky
s vyukou jsem skoncila v cervnu (jen duben jsem byla na nemocenske, jak mi bylo zle), ted uzivam jeste ofiko dovolene
coz je super, protoze jeste prijde jeste normalni vyplata
musim ale rict, ze ty vstupni naklady jsem mela diky dedenym vecickam minimalni. Kocarek trojkombinace vc. doplňku cca 10tisic a ostatni blbiny cca 22tisic. Ted uz nas jen ceka zaplatit dve foceni cca 5tisic a je hotovo. Na tehu foceni jsme byli minuly tyden v lese a v zari prijede fotografka k nam domu nafotit maleho piskotka. Sice se mi libi strojene newborn fotky, ale prijde mi sileny jit v prvnich dvou tydnech fotit na 2-4hodiny do atelieru, Nehlede na tu cenu! ![]()
@Babybabe tak to mas taky super ze ti to vyslo takhle na prazdniny 🙂 moja budu chtit taky fotky Alena bude fotit známy co nám fotil svatbu fotky byli krasny a ta celou svatbu jsme platili 6tisic což je při cenách dnešních fotografů super. Já na vybavicku moc nekoukam já mám furt takový strach🙈 já prave myslela ze mi chytne mánie nakupování a zatím teda vůbec nic. Doufám ze to přijde protože pro všechny deti v rodině jsem nakupovala vždy rada.
@Babybabe máš to moc krásný
Já se akorát usmívam, protože jsem to měla taky tak krásně nastrojené a od 4mesice spí malý už jen semnou a postýlka je zaházena
Tak jako často u většiny no ![]()
@Dani52 Haha, sranda, mame to uplne stejne. Taky jsme sáhli po fotografce nasi svatby, ktera ma cenik uplne jinde nez ostatni 😀 ted za tech celkem 5tisic budeme mit 15tehu fotek a 15miminka, coz je v porovnani s ostatnimi za hubicku. Pamatku to urcite chce! Uz mame vybrane nahledy a nektere se vylozene povedly
vsak neboj, jak k tomu nakupovani cuchnes, uz te to nepusti. Ja si delala neustale nejaky seznamy a porad jsem přicházela na veci, co straaaaasne potrebuju ![]()
@Nikca7 Je mi to jasny
budu to mit tezky udrzovat, mame cely byt vicemene bilo-sedy a manzel si potrpi na nablyskano. Uz vidim ty otisky tlapicek na tech nasich obřích zrcadlech na chodbe😅