IUI 2021

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1287
18.8.22 22:19

@Lucinta k první zprávě jak jsi psala, tak malý šel takhle na kolínka taky jak ta tvoje ve 3mesicich, takže jakoby dvou, s hlavou a rukama zaborenyma a postavil se doopravdy na ctyri až nedávno. Tak jako plno věcí přijde rodičům, že děti budou hned dělat ale pak je dlouho klid :) Chodim k celkem uznávanému fyzioterapeutovi a tak jako je patologie opožděnost, tak i velká předčasnost. :) Ale já jsem si taky říkala, jak je malý šílený a že už dělá toto i tamto :lol: Jinak očkování zvlada v pohodě, většinou ani moc nebrečí, teploty byly jen jednou a dost únavy. U druhého prevenaru mi ale od 9ti do půlnoci plakal jak ho asi boleloo to místo vpichu. Jak jste dopadli vy? Jinak míry moc hezké, já mám celkem obřika, minulý měsíc v půlroce měl 73cm 🙈
A ohledně druhé zpravy si z me zkušenosti dovolím nesouhlasit. Oproti většině mi stále vycházelo větší dítě celé těhotenství. Ne nějak moc. Během těhotenství se mi na gynde vystřídali 3gyndari, kteří měřili malého tak, že ten přírůstek vždy odpovídal o tu váhu, co by měl za to týdny přibírat atd. V den porodu 35+6 řekli v porodnici!,že malý má odhad 3300 gr a že je tedy dobré, že rodim asi už teď když je na ty týdny tak velký. Malý se narodil 2770gr :) Takže to jen tak,4ruzni doktoři stále měřili malého skoro o půl kila víc, na různých utzv Apod..
@Babybabe doufám,že už jsi ok a odpočíváš! Jak jsem začínala číst tvou zprávu, tak mě úplně zamrazilo.. už se těším na nove prirustecky :srdce:
Ještě jsem @Lucinta chtěla pochválit nádherné Homemade fotečky! Pokud jsem to teda neudělala už dřív :lol:
Já divím spát, malemu se klube třetí zoubek, dneska se pořádně rozplazil a ty noci pak stojí za to :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1287
18.8.22 22:28

@Linusren kdy máte termín? :srdce: A kde se berete? My na zámku Chalupki :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2237
23.8.22 12:38

@Nikca7
Ahoj Niky, děkuji za chválu, to víš, snažili jsme se, abychom měli pěknou památku, roste nám před očima, pusinka naše 🙈, myslím si, že to asi bude čím dál větší “legrace” mít použitelné foto :mrgreen:. Malá má zítra 2 měsíce a od víkendu se opravdu seriózně a bez problémů převaluje na oba boky, doktorka nám říkala, že to je naprosto v pořádku, že se může další měsíc už i sama dostat na bříško… že je to pro ně naopak lehčí, než se potom převalit zpět na zádíčka, to může klidně trvat až do půl roku… Každé miminko je jiné, je evidentně po nás, prostě chvíli “neposedí” :mrgreen:, ale s námi by žádná pecička nepřežila… Je fakt, že si s ní pořád povídám, hraju, “cvičim” a k pohybu ji motivuji, slovně i hračkami. Je to šikulka usměvavá, užvatlaná, už hezky “povídá” a usmívá se na celý svět, láska 😍 ❤️️.
Toho půl kg se liší právě většinou když je mimi nalokane plodovky, atd. Nemyslím si, že by 3 lékaři a lékař v porodnici měřili všichni svorně a špatně, :wink:, spis ke konci měl možná ještě malý napolykanou/nahltanou plodovku, to už poslední týdny dělají/trénují… a holt, jak už mu to v bříšku neprospívalo, tak se vyčural a vyblinkal do plodovky, a už nepřibíral na váze, ale trénoval papani, tak měl “napuštěná” strivka, proto ten rozdíl, me se mala narodila pro změnu o půl kg těžší a do druhého dne to vyblinkala a vycurala… a měla odhadovanou váhu z poslední kontroly -10g. Jen Tvůj malý, jen odhaduji… zřejmě přibíral jak měl do té doby, co mu u Tebe bylo fajn, ale potom když už mu to v bříšku neprospívalo, tak holt lokal a hltal vodu a než se vyklubal, tak se “vypustil”. Moje mala taky “vypustila” půl kila, za krátkou dobu a bez problémů. Bohužel, to Ti při utz nikdo neřekne, kolik te váhy miminka je čistá váha, a kolik z toho napolykana plodovka, ani to, kolik asi se muže plodovky nahltat až při samotném porodu… Hlavni je, že jsou nakonec v pořádku a zdravá miminka 🙏🏻 🍀 ❤️️.
Robí je fešák a šikula ❤️️.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
739
23.8.22 13:14

Mateřská

Ahoj holky,
Tak dnes oficiálně nastupuji na mateřskou :srdce: sice to moc změna oproti nemocenské nebude, ale už se nám to blíží :D

Můžete mi poradit? Když na MD nastupuju dnes, tak kdy mi končí?? Nějak se nemůžu dopocitat :D
A ještě jedna otázka, po MD si jakože budu vybírat dovcu, prostě mi ji zamestnavatel proplati, můžu čerpat rodicak a zároveň v tom měsíci i dovolenou?
Děkuji :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2237
23.8.22 16:08

@Majdasss
Záleží kolik týdnů před TP jsi nastoupila na MD, potom si odečti -6/-8 týdnů od těch 28tt, dopočítává se to potom stejně přesně podle toho kdy porodíš. Já si vybírala nějakou dovču mezi PN a MD a pak mezi MD a Rodičákem vyberu zbytek. Tak už se Ti to taky krátí a za chvilinku budeš držet svůj uzlíček radosti ❤️️😘.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
739
23.8.22 17:59

@Lucinta nastupuji dnes a termín máme 12.10., takže mi to vychází cca do začátku března, ale nějak přesně nevím :D každopádně o rodicak půjdu zadat po někdy v lednu :D je čas ;). Já si vyberu vše po MD plus v tom měsíci už budu brát i rodicak, takže bude víc penizek a pak nastoupim na RD :andel:.
Hrozně to letí :srdce:. Celkově nám to tady všem ve skupince utíká :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2190
24.8.22 13:02

Ahoj děvčata, krásná miminka. Já mám dnes po kontrole u záskoku a včera večer mi odešel kus hlenové zátky, tak zkontrolovala čípek a zdál se jí že drží, ale je měkčí a cítila už hlavičku jak se tlačí. Nicméně mi ho změřila a má 25mm, což ještě dobrý, ale mám se šetřit. Protilátky mám v pořádku. A na streptokoka budu volat v pondělí. Ještě by prý chtělo abych vydržela těch 14 dní, takže se mám šetřit, netahat nic těžkého a nechodit túry, ale prý těch 100km ještě k rodičům bych zvládnout mohla :) no budu doufat že tam holka ještě vydrží :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4349
25.8.22 14:17

Ahoj holčičky! vše jsem četla a dočetla :)
Holky, Lucinta a Nikča, máte krásné dětičky :srdce: ostatní těhulky, přeji ty konce aby byly co nejlepší a neměli jste problémy, třeba Babybabe :lol:
Já už vás zdravím jako mladá paní :dance: svatba byla super, moc jsme si to užili :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
621
26.8.22 14:19

@Linusren gratulace mlada paninko, snad se vam vsecicko vydarilo dle planu!!! :srdce:

@Elkapelka Uz? Jejda mane, nestras, ja mela pred tydnem v utery cipek 28mm a rikala, ze pohodicka a nic se nechysta 😅 a jak ti jde to doporučené setreni se? Me chytlo sileny hnízdění a jedu jako fredka 😂 vydrbala jsem troubu, mikrovlnku, vytrela skrine s oblecenim a prerovnala kominky, Sebickovi jsem pripravila kocarek a dneska jsem umyla v celem byte okna 😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2190
26.8.22 15:55

@Babybabe jo tak mě jde odpočívání dobře, vše mám hotové, kočárek doma nemám, tak ten až potom. Zatím zátka odchází postupně, ale nic se naštěstí jiného neděje, tak snad to ještě vydržím 2v1 aspoň do září :lol: na gruntovani mám naštěstí chlapa :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2237
27.8.22 11:57

@Linusren
Děkujeme :hug:, však už se těšíme na Tvoje mimi ❤️️. A veliká gratulace k svatbě, hlavně hodně lásky a štěstí na společné cestě :hug: :kytka:.
Joooo a jinak, u mě 13.8. vloni svatba a 13.10. pozit TT // :andel:, tak bych Ti moc přála, aby to u Tebe byl stejný frkot 😘.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
621
27.8.22 17:51

@Elkapelka na konci tydne uz bude miminko brane jako donosene, plice uz jsou vyvinuté, takze ikdyby nahodou, muzes byt klidna. Vse bude dobre 😘 kdypak jdes na kontrolu? Ja ted ve stredu rano, budou mi delat odbery na streptokoka az ted. Snad se dozvim i dalsi odhad vahy. Tak nesmirne moc uz se tesim az ho poprve uvidim, stredobod meho vesmíru :dance: :srdce: jinak odpocivej, jak to citis, to je Jasne! Muj chlapak je taky uklizeci typ, mame to ale stesti vid :)) ikdyz ted me chytají takovy manyry, ze si to chci udelat sama, mam z toho Dobry pocit, ze jen nelezim. Ven uz se mi moc nechce, valim se jak hrouda, kyvu se jak kacena a to mam nahore stale jen tech 6,5kg :mrgreen:

@Linusren take moc gratuluji ke svatbe, at jste spolu stastni :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2190
27.8.22 18:26

@Babybabe já už jdu až do porodnice v pátek 2.9. na první poradnu. Jak byla doktorka nemocná, tak vlastně ani nevím co a jak, ale na výsledek streptokoka si budu volat sestřičce, ta by tam prý měla od pondělí být. Já jak měla kontrolu u záskoku, tak měřila jen bříško, takže bez odhadu. :lol: možná je to lepší, aspoň se nebudu děsit, že bude třeba obří :lol: ji ak dnes jsme zvládli cestu k rodičům celkem 200km a 4 hodiny v autě a dobrý, žádné poslíčci a ani voda nepraskla :lol: tak snad to dokopu ještě aspoň na tu první poradnu, jinak teď už se taky těším na malou, až se jí bude chtít :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
739
27.8.22 20:16

@Babybabe já mám tedy termín až 12.10.,ale taky doma vše rovnam a uklizim, ať je klid :D. Od úterý už jsem na mateřský! Utíká to!
Přeji ti klidný konec těhotenství :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
739
27.8.22 20:18

@Babybabe to tedy taky letí! Mně bude doktorka dělat streptokoka za týden, tak snad to bude v pořádku. Jinak naše malá měla ve 31tt 1600 gramu, tak doufám, že hezký přibrala :srdce:. Od úterý už jsem na mateřský! Uteklo to :lol:
Tobě přeji, ať vše ke konci dobře dopadne :srdce:
Jaký jste meli minule váhový odhad?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí