Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Babybabe Ahoj tak mám po poradně, malá nějak začala nabírat na váze, už má 2500g a odpovídá 34+6, místo 33+6. Jinak mám také nízké železo a dala mi ty prášky brát 2× denně. A ještě mi vyšlo pozitivní protilátky jak mám Rh-, tak jsem musela na Karlák na odběr krve, kvůli nějakému podrobnějšímu rozboru. Malá zůstává už hlavičkou dolů, ale čípek zatím drží tak dobrý ![]()
A ty boulicky se dnes zmenšili, tak doktorka usoudila, že jsou to jen abscesy po holení ![]()
@Elkapelka tak Prima, lepsi, ze ses na ne zeptala. Fakt uz 2,5kg? Ty brdo, ta se poradne popovytahla!
mne tentokrat nerikala, pry az priste. Prasky mas stejne jako ja? Ja mam brat nastesti jen 1, to budes asi potrebovat dve baleni ![]()
@Babybabe nn mám nějaké na předpis, kde je jich 100 a aspoň bez doplatku, ale bůhví jak to budu snášet. Prý jsou po nich průjmy a nebo zácpa a já mám ke všemu brát 2 ![]()
@Elkapelka to potes, snad to budes snaset dobre 🙏 mne doporucila ty drahe cca 40ks za 430kc, ale pry jsou bez vedlejších účinku. Tak doufam, ze to aspoň k necemu bude🙈
@Babybabe no když mi nesednou nějak moc, tak prý mám vysadit a říct si o jiny druh sole železa ![]()
@Elkapelka moc děkuji ![]()
Taky se těším, a pak už nastupuji na mateřskou, letí to ![]()
@Nikca7
To je šikulka 🙏🏻 😍.
Hele u nás taky, 24 bude mít 2 měsíce a už teď ji nemůžu nechat jen tak, aby si “kopala” na gauči… v tu chvíli se přetáčí, odstrkuje se a hemží se. Hlavičku už krásně drží a když ji dáme pást koníčky, tak si pod sebe strká kolínka a nadzvedává zadeček, že by lezla… Nechávám ji často po přebalení bez plínky jen tak, no a fakt to k tomu pohybu a aktivitě přispívá, je to torpédo a tryskomyš
, ale když se nad tím zamyslim, jaké má rodiče, tak je to holt normální. V 6tydnech už měla 55cm a 4130g, teď jdeme v 9tt, už se pěkně pronese
, určitě opět přibrala… už budou berušku i trápit, dostane první očkování, asi to nepřežiju 🙈.
Jak zvládá malej očkování?
Ahoj holky!!
Tak hlásím, že dnes jsem 31+1tt a mam za sebou 3 screening. Malá je v pořádku a váží asi 1600 gramu ![]()
Od 23.8.uz nastupuju na mateřskou
letí to!!
Kočky, mám na vás pár otázek.
1.musim mateřskou někam hlasit nebo stačí dát papír zaměstnavateli a nic víc nemusím řešit?
2.jak to bude s penězi? Do 22.8.mam neschopenku, takže z ní mi přijdou peníze v září no a za mateřskou mi v září taky přijde těch 7 dnů? Nebo až všechno v říjnu?
3.kdy jste si šly zadat o rodicovskou po mateřské?
Děkuji ![]()
@Majdasss
Ahojky, moc gratuluji k pěkným výsledkům, hlavně, že jste v pořádku 🙏🏻. Tak už jen chvilku
.
A Tvé dotazy:
A za 3) zatím jsem neřešila, ještě mám čas, mezi mateřskou a rodičákem ještě budu dobírat dovču, mám ještě čas 18 týdnů + 2 týdny dovča = budu řešit přelom říjen/listopad, ještě jsem ani nekoukala, jak dlouho je třeba žádat předem 😇.
Každopádně do finále přeji jen samé zdraví a radost
.
@Lucinta ahoj Luci ![]()
Moc děkuji za informace!! Takže já papír na MD vyplním a donesu do práce jenom ![]()
Já si právě taky budu ještě vybírat mezi mateřskou a rodicakem dovcu, tak uvidím, kdy mi co konci a podle toho zajdu na pracak ![]()
Jojo, letí to, prý bude nase Natálka drobnější, ale ani nemá být po kom velká, takže uvidíme, co při porodu ![]()
Každopádně ještě jednou děkuji a opatrujte se s princeznou ![]()
@Majdasss Ahojda, je to jak rika Lucinta. Na gynde ti daji formular, kde spolecne se sestrickou proberete termin nastupu a dolni cast papiru vyplnis sama (cislo uctu, bezne nacionale). Dale neresis nic, jen mam pozdeji dodat na mail kopii rodného listu miminka a po vanocich se pripomenout s docerpanim dovci a přestupem na rodicak. O ten se pak myslim zada na sociálce…
Jinak zdravim vsechny holcicky a @Elkapelka…v patek odpoledne jsme s muzem dorazili na posledni spolecny vylet na Palavu a dopadlo to zle. Hned v sobotu v 1rano mi zacalo zvraceni, prujmy a strasne krece do bricha. Po obede uz slo ven i živoc. uhli a prituhlo, takze me zachranka převezla do pul hodiny vzdálené nemocnice v Breclavi, kde jsem si 3dny polezela na infekcnim oddělením s podezrenim na otravu jidlem
vcera následovalo krutých 200km přejezdu domu a dnes hned kontrola u obvodni a gynekologii. Nas chlapecek je diky bohu zcela v poradku, dokonce se popovytahl a odpovida presne 34+3. Uz ma milacek 2.480g, bude to asi pekny kusanec
k porodu se zatim neschyluje, cipek je ok a ja uz krome blizke chalupy zustanu sedet doma na zadecku ![]()
@Babybabe chudáku, to sis teda protrpela, místo krásně poslední dovči, pobyt v nemocnici a ještě s takovou mizerii. Hlavně, že je prcek v pořádku a prospívá.
tak už jen odpočívat doma
já byla v sobotu u tchanovcu a tam jsem se docela přejedla, ale jak beru asi to železo, tak jsem pak měla problém se zácpou a bolelo mě i jen vstát z postele, naštěstí to přešlo ufff.
@Majdasss
Jj, určitě stačí do práce
. Naše malinká taky měla být podle posledního screeningu drobeček a byla nakonec akorát, z porodnice jsme šly a měla 3160g, za 6 týdnu měla o téměř kilo víc… tvářičky už má pěkné, hlavně, když dělá kačera
, pusinka naše, ale není teda takové to baculaté mimčo, prostě je akorát 😇 ❤️️.
Já nejsem taky žádný obr a manžel klasika 185cm. Tak jsem mimčo 4kg + nečekala.
@Lucinta je moc krásná ![]()
Ono ty váhové odhady musí asi člověk brát s rezervou. Já mám 170 cm a manžel 182 cm plus jsme drobné postavy, takže jsme na tom podobně jako vy ![]()
Děkuji za informace, vyplním formulář a donesu ho do práce a hotovo ![]()
@Babybabe dekuji za informace!!! Vyplním, donesu do práce a hotovo
a ostatní budu řešit po Novém roce
. Ještě by mi v práci za neschopenku měli vracet dane, tak uvidím, co mi řeknou ![]()
Chudinko!! To musel být hrozby stres! A hlavně ti muselo být strašně zle, fuj, ještě v tom vedru!!
hlavně že mimisek je v pořádku a ty už jen doma odpocivej a pripravuj se na prcka ![]()
Naše princezna měla v 31+1 1600 gramů, prý bude drobek ![]()