IUI 2021

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2190
10.8.22 09:48

@Babybabe Ahoj tak mám po poradně, malá nějak začala nabírat na váze, už má 2500g a odpovídá 34+6, místo 33+6. Jinak mám také nízké železo a dala mi ty prášky brát 2× denně. A ještě mi vyšlo pozitivní protilátky jak mám Rh-, tak jsem musela na Karlák na odběr krve, kvůli nějakému podrobnějšímu rozboru. Malá zůstává už hlavičkou dolů, ale čípek zatím drží tak dobrý :)

A ty boulicky se dnes zmenšili, tak doktorka usoudila, že jsou to jen abscesy po holení :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
621
10.8.22 10:17

@Elkapelka tak Prima, lepsi, ze ses na ne zeptala. Fakt uz 2,5kg? Ty brdo, ta se poradne popovytahla! :dance: mne tentokrat nerikala, pry az priste. Prasky mas stejne jako ja? Ja mam brat nastesti jen 1, to budes asi potrebovat dve baleni :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2190
10.8.22 10:22

@Babybabe nn mám nějaké na předpis, kde je jich 100 a aspoň bez doplatku, ale bůhví jak to budu snášet. Prý jsou po nich průjmy a nebo zácpa a já mám ke všemu brát 2 :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
621
10.8.22 11:10

@Elkapelka to potes, snad to budes snaset dobre 🙏 mne doporucila ty drahe cca 40ks za 430kc, ale pry jsou bez vedlejších účinku. Tak doufam, ze to aspoň k necemu bude🙈

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2190
10.8.22 11:20

@Babybabe no když mi nesednou nějak moc, tak prý mám vysadit a říct si o jiny druh sole železa :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
739
10.8.22 18:06

@Elkapelka moc děkuji :srdce:
Taky se těším, a pak už nastupuji na mateřskou, letí to :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2235
15.8.22 11:48

@Nikca7
To je šikulka 🙏🏻 😍.
Hele u nás taky, 24 bude mít 2 měsíce a už teď ji nemůžu nechat jen tak, aby si “kopala” na gauči… v tu chvíli se přetáčí, odstrkuje se a hemží se. Hlavičku už krásně drží a když ji dáme pást koníčky, tak si pod sebe strká kolínka a nadzvedává zadeček, že by lezla… Nechávám ji často po přebalení bez plínky jen tak, no a fakt to k tomu pohybu a aktivitě přispívá, je to torpédo a tryskomyš :mrgreen:, ale když se nad tím zamyslim, jaké má rodiče, tak je to holt normální. V 6tydnech už měla 55cm a 4130g, teď jdeme v 9tt, už se pěkně pronese :lol:, určitě opět přibrala… už budou berušku i trápit, dostane první očkování, asi to nepřežiju 🙈.
Jak zvládá malej očkování?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
739
15.8.22 12:28

3.screening

Ahoj holky!!
Tak hlásím, že dnes jsem 31+1tt a mam za sebou 3 screening. Malá je v pořádku a váží asi 1600 gramu :srdce:
Od 23.8.uz nastupuju na mateřskou :D letí to!!
Kočky, mám na vás pár otázek.
1.musim mateřskou někam hlasit nebo stačí dát papír zaměstnavateli a nic víc nemusím řešit?
2.jak to bude s penězi? Do 22.8.mam neschopenku, takže z ní mi přijdou peníze v září no a za mateřskou mi v září taky přijde těch 7 dnů? Nebo až všechno v říjnu?
3.kdy jste si šly zadat o rodicovskou po mateřské?
Děkuji :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2235
15.8.22 18:55

@Majdasss
Ahojky, moc gratuluji k pěkným výsledkům, hlavně, že jste v pořádku 🙏🏻. Tak už jen chvilku :dance:.
A Tvé dotazy:

1. já to jen hodila do práce a bylo, nikam jsem jinak nehlásila…
  2. taky mi to vyšlo takto, ze se mi to krylo nemocenská/mateřská a došlo mi oboje následující měsíc :wink:, tak by to tak mělo snad být…

A za 3) zatím jsem neřešila, ještě mám čas, mezi mateřskou a rodičákem ještě budu dobírat dovču, mám ještě čas 18 týdnů + 2 týdny dovča = budu řešit přelom říjen/listopad, ještě jsem ani nekoukala, jak dlouho je třeba žádat předem 😇.
Každopádně do finále přeji jen samé zdraví a radost :kytka:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
739
16.8.22 08:26

@Lucinta ahoj Luci :srdce:
Moc děkuji za informace!! Takže já papír na MD vyplním a donesu do práce jenom :)
Já si právě taky budu ještě vybírat mezi mateřskou a rodicakem dovcu, tak uvidím, kdy mi co konci a podle toho zajdu na pracak ;)

Jojo, letí to, prý bude nase Natálka drobnější, ale ani nemá být po kom velká, takže uvidíme, co při porodu :D
Každopádně ještě jednou děkuji a opatrujte se s princeznou :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
621
16.8.22 13:58

@Majdasss Ahojda, je to jak rika Lucinta. Na gynde ti daji formular, kde spolecne se sestrickou proberete termin nastupu a dolni cast papiru vyplnis sama (cislo uctu, bezne nacionale). Dale neresis nic, jen mam pozdeji dodat na mail kopii rodného listu miminka a po vanocich se pripomenout s docerpanim dovci a přestupem na rodicak. O ten se pak myslim zada na sociálce…

Jinak zdravim vsechny holcicky a @Elkapelka…v patek odpoledne jsme s muzem dorazili na posledni spolecny vylet na Palavu a dopadlo to zle. Hned v sobotu v 1rano mi zacalo zvraceni, prujmy a strasne krece do bricha. Po obede uz slo ven i živoc. uhli a prituhlo, takze me zachranka převezla do pul hodiny vzdálené nemocnice v Breclavi, kde jsem si 3dny polezela na infekcnim oddělením s podezrenim na otravu jidlem :,( vcera následovalo krutých 200km přejezdu domu a dnes hned kontrola u obvodni a gynekologii. Nas chlapecek je diky bohu zcela v poradku, dokonce se popovytahl a odpovida presne 34+3. Uz ma milacek 2.480g, bude to asi pekny kusanec :* k porodu se zatim neschyluje, cipek je ok a ja uz krome blizke chalupy zustanu sedet doma na zadecku :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2190
16.8.22 15:10

@Babybabe chudáku, to sis teda protrpela, místo krásně poslední dovči, pobyt v nemocnici a ještě s takovou mizerii. Hlavně, že je prcek v pořádku a prospívá. :palec: tak už jen odpočívat doma :) já byla v sobotu u tchanovcu a tam jsem se docela přejedla, ale jak beru asi to železo, tak jsem pak měla problém se zácpou a bolelo mě i jen vstát z postele, naštěstí to přešlo ufff.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2235
16.8.22 15:56

@Majdasss
Jj, určitě stačí do práce :wink:. Naše malinká taky měla být podle posledního screeningu drobeček a byla nakonec akorát, z porodnice jsme šly a měla 3160g, za 6 týdnu měla o téměř kilo víc… tvářičky už má pěkné, hlavně, když dělá kačera :mrgreen:, pusinka naše, ale není teda takové to baculaté mimčo, prostě je akorát 😇 ❤️️.
Já nejsem taky žádný obr a manžel klasika 185cm. Tak jsem mimčo 4kg + nečekala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
739
17.8.22 08:20

@Lucinta je moc krásná :srdce:
Ono ty váhové odhady musí asi člověk brát s rezervou. Já mám 170 cm a manžel 182 cm plus jsme drobné postavy, takže jsme na tom podobně jako vy ;)
Děkuji za informace, vyplním formulář a donesu ho do práce a hotovo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
739
17.8.22 08:24

@Babybabe dekuji za informace!!! Vyplním, donesu do práce a hotovo :D a ostatní budu řešit po Novém roce :D. Ještě by mi v práci za neschopenku měli vracet dane, tak uvidím, co mi řeknou ;)

Chudinko!! To musel být hrozby stres! A hlavně ti muselo být strašně zle, fuj, ještě v tom vedru!! :,( hlavně že mimisek je v pořádku a ty už jen doma odpocivej a pripravuj se na prcka :srdce:
Naše princezna měla v 31+1 1600 gramů, prý bude drobek :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital