Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Majdasss jooo pejska jsem mu koupila taky. Je to krasna hračka
krome nej jeste lahvicky, oblecek, jidelni zidlicku, nocnik atd😂
@Elkapelka Šikovný to chlap, dobre sis ho naucila 😂
Ahoj holky,
S Natalkou vám přejeme šťastný nový rok ![]()
Doufám, že jste si svátky užili po svém a nikdo nebyl nemocný! Nas chytla ryma…
Mám na vás dotazek
. V lednu si půjdu zažádat o rodičák a chci jít osobně… nevíte, zda kdyz půjdu na pracak osobně s sebou něco potřebuji nebo tam prostě stačí přijít? Musím něco dopředu vyplnit? Spadam pod Liberec ![]()
Děkuji!!!
@Majdasss Ahojda! I Vam krasny Novy rok holcicky!
My jsme bohuzel vsichni tri omarodili uz 23.12.,takze pulka vanoc zkazena. Maly nastesti bez teplot, ale pokaslaval a je porad hodne zasopleny. Inu, predstavovala jsem si to jinak, ale aspon jsme si to vynahradili ted na silvestra. Vyjeli jsme s celou rodinou na nasi chalupu na horach a ikdyz neni snih, je to tu moc Prima. Je to nas prvni spolecny vyjezd mimo domov a Sebicek to zvlada krasne. Ja uz trosku hur, prvni spani vedle manzílka po 3,5mesicich a to jeho chrapani je masakr. Jsem vic zbita jak z nočního vstavani k malému 😂
Mne konci materska ke 3.3.a budu Zadat online pres e-identitu. Psali tam, ze lze Zadat nejdrive dva mesice pred koncem materske. V praci mi rikali, ze k nim pak dolozim jen papir, na jak dlouho to budu cerpat a k zadosti o rodicak by se snad nemelo připojovat nic duleziteho. Nezapomen jen na to, ze mas narok na slevu na dani na Natalku (mel by uplatnit manzel bud kazdy mesic nebo pri ročním zúčtování)
jo a pokud jsi byla v tehu na nemocenske, tez muzes zažádat o vraceni dane. Ja byla doma mesic a myslim, ze to je castka cca kolem 2tisic…
@Babybabe @Majdasss holky koukám, že byli nemocné Vánoce u všech. Já už byla v pohodě, ale Natálka dostala Po očkování kašel a zadní rýmu. Naštěstí byla taky bez teplot a teď už jen občas pokašlává. Takže m už jsme v pohodě, ale zase to chytl manžel ![]()
A také přeji vše dobré v novém roce ![]()
@Majdasss já půjdu taky osobně, ale jak se to dělá nevím
mateřská mi končí taky nějak koncem února.
@Babybabe jeee, to mě mrzí, teď to lítá fakt všude… hlavně dětičky jsou chudinky, když je skoli nějaká nemoc…ale hlavně, že jste si to i přes nemoc užili ![]()
Jee, děkuji!! O vrácení daní za PN vím, to mne vyřeší zamestnavatel, slevu na dani uplatňuje manžel
a na pracak si zajdu koncem ledna tedy…jsem na mateřský od 23.8., takže mu konců podobně jako tobě ![]()
Takže na pracak nic nosit nemusím… v práci si ještě budu vybírat dovolenou, takže si ještě musím ujasnit přesně ty datumy ![]()
@Elkapelka ahojky, takže vás to taky skolilo… manžel měl teplotu před Vánoci
… snad už bude lépe teď… ![]()
No… já tam právě chci jít připravena a ne se xkrat vracet, že neco nemám no ![]()
@Majdasss nic jsem pri zadosti na urad nenesla
Jen jsem vyplnila formular se synovymi udaji a pak sve cislo uctu, pokud to budes chtit vyplacet takto. Plus jsem tam zadavala castku, kterou chci mesicne cerpat.
S temi nemocemi me to u vsech mrzi, maly si to vybral na konec roku, zanet prudusek, zase teploty pres 40,sileny. Takze ja s malym na silvestra vytuhla v 9 vecer ![]()
@Lucinta jasny, s tim spanim zavidim protoze u nas to neni mozne. Maly byl od zacatku velmi kontaktni a tusim ze az do 7m spal semnou v posteli. Ted uz spi vedle me v postylce ale budi se pri lepsim dni 5× a pri horsim cca 20×, takze to bych se sla zabit litat vedle do pokoje
A ted na to ani nemam, ikdyby to slo, tak do roka a pul ho chci mit u sebe, uzit si ho co nejvic a jak rikas, pak to bude tezsi pro me nez pro nej.
A s tim kocarem korba urcite na zimu lepsi, souhlasim, tak uvidis, jak dlouho vydrzite! Snad jste meli krasne svatky ![]()
@Nikca7 ahojky! Paráda, děkuji
a ten formulář si vyplnila až tam?
@Majdasss tak uz jsem si tu zadost o rodicak vyplnila online. Je to par kliknutí a uplne bez problemu. Vrele doporučuj, zabralo mi to par minutek v teple domova. Jedine, co potrebujes vedet je rodné cislo male a manzela, plus termin kdy ti konci materska a na jak dlouho chces cerpat. Zadat muzes 60deti pred skončením materske. U mne je to takto - nastup na materskou 20.8., konec materske 3.3., cerpani rodičovské od 4.3.a pak uz jen zvolis castku/delku. Ja to soupla na 30mesicu/10.000Kc, da se to prubezne menit ![]()