Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Lucinta nemyslim si, ze by me chtela odflaknout, jen je na to dostatek casu. Zadost o rodicak stejne smis podat nejdrive 60deti pred skončením materske. Navic mi sama od sebe ukazala tiskopis zadosti, ktery spolu nasledne v unoru vyplnime, nemusim nic stahovat z internetu, mame v praci svuj
rodicak mam podány elektronicky, pocitat jeste umim od kdy ho mam pobírat a v praci jsou s tim srozuměni, tak by snad nemel byt problem
jinak drzim palecky se zubem, ja uz mam vsechny moudraky venku, ikdyz mi nedělaly neplechu. Mam znamou zubarku, ktera mi to doporucila…s velikosti obleceni jsme na tom tedy podobne, ale uz od 3.mesice. Sebicek je kus chlapa, je pekne tezky, ale dlouhy zaroven. Z 68ky uz vyliza mesic, takze jsme si nestihli nektere oblecky ani uzit
v tomhle maji holcicky se satickama vyhodu! Jinak my mame ted super obdobi - maly si krasne hraje, povida a zacal se rechtat jako koník
v noci spinka od 20.30 do 5,napapa se a pak spinka krasne az do 8h. Proste fantazie!!!
@Babybabe ty jo, to je kus chlapa. My máme stále 62
u nás by se nedalo říct, že by spala vysloveně blbě, ale tak dlouho jako Sebik teda ne. Budí se častěji. A usíná nejdřív v 22.
Jinak já nakonec budu chtít ten rodičovský příspěvek až po té dovolené
ne hned po mateřské, protože bych to nestihla zařídit měsíc předem, jelikož se mi na pracáku nechce čekat 3 hodiny a objednání bylo možné až na 1.2. a nemám ani identitu občana a ani bankovní identitu. Navíc nevím přesně tu nejvyšší možnou částku pro mě..
@Elkapelka no, 68 pyzamka uz by nejradeji prokopl, bodycka se jeste natahnou 🤭o tom, jak se krouti v kosiku ani nemluvim, uz mu je taky maly. Jinak k nam prisel opožděný jezisek a dostal cestovni postylku od Kinderkraft, at ma pohodlne spinkani i na cestach ![]()
Jejku, to by se mi tedy nechtelo cekat, kdyz ted kazdy prska bacily 🙈 a proc si nezaridis tu e-identitu, je to jen minutka na Czech pointu na poste ![]()
@Babybabe nějak jsem to do teď nepotřebovala, ale stejně bych nevěděla co napsat za částku
![]()
@Babybabe
Tak napsala jsi to předtím tak, že to tak bohužel vyznělo, že na Tebe kašle… Mě to přišlo jako blbost Tě odbít s něčím, k čemu ji nepotřebuješ…
Žádost o čerpání dovolené mezi mateřskou a rodičákem stejně adresuješ = posíláš zaměstnavateli, ne účetní, ten si to na účtárnu hodí… Takže jediný, co jsi po ni potřebovala je kolik Ti zbývá dovči, eventuálně ten cár papíru, to mi nepřijde jako něco, co by zvládla až v únoru, když je to časově tak na minutu
.
Ale asi jiný kraj/jiný zaměstnavatel/jiný mrav, hlavní je, ať to stihneš vše jak máš…
To je Sebík teda pěknej cvalík, mě přijde Sofča už veliká a to má 66,5 cm v 6,5m
. To si pomalu chystej 80ku
. Možná bude jako tady ten náš soused/kámoš, co je jen o měsíc starší, ten měl v půl roce přes 8kg a lezl z 80ky
. Ty jo, přitom nejste ani jeden vysoký, viď?
Ono už se to teď u Vás začne taky trošku zpomalovat, i když nevím no, Sofča měla od poslední kontroly + 3,5cm a + 300g. Jak začnou lozit, mrskat se, atd, tak už to není takový mazec na váze, ale rostou pořád. Miminka mají 5/6m zdvojnásobit svou porodní hmotnost, co měla Sofinka už minulý měsíc a teď už mě to netrápí. Ze začátku jsem to sledovala, vážila ji, atd, ale to mě přešlo brzy
. Vidím jak je usměvavé, spokojené a hravé miminko, takže mi stačí, že nás 1× za měsíc pochválí doktorka, že jsme předpisový a jsem v pohodě 😇. Jo, šatičky beru jako veliké plus, to je fakt, jinak bychom asi chodily s těmi palci ven
.
No ten košík byl podle mě úplná zbytečnost… 😱 🙈, alespoň pro nás teda, uvažuji, jestli vůbec na druhé budu vytahovat
…. Ale každé ditko je jiné, no. Sofinka, jak je akční, tak už v něm stejně tak přes 2/3 měsíce je jen když si ji přivezu k jidelnimu stolu, když jim. Ale většinou ji dam stejně do houpatka, nebo vajíčka, nebo židličky a taky ji strčím do ručičky jablíčko, nebo kukuřičnou křupku, aby byla s námi u stolu a byla zvyklá tak papat…
Navíc i v kočárku musí mít dole střišku, je zvědavá a všechno potřebuje vědět, takže ji ten košík akorát tak štval, že přes něj nevidí, teď teda na 4 vykukuje očima a chytá se okraje, takže stejně chci už schovat do sklepa, ať z toho nedej bože nechce vylézt 🙈.
U Sofinky se spinkání celkem hezky za poslední měsíc upravilo… usiná mi mezi 21/22, spinka do 5/6, někdy i 7, nakojim ji a ještě se mnou spinka v posteli do 8-9 😇 🙏🏻, někdy jsme se probraly až 10:30, když se nakoji v 5 a potom v 7. Takže skvělé období. Jen ať ji to vydrží co nejdéle 😂. Mám čas na sebe, zacvičit si, v klidu se nasnídat, učesat, namalovat, něco nachystat na jídlo na oběd a nebo prostě dospávat spolu s ní deficit z nemoci. Většinou teď usne i po obědě, nebo později odpo, jak se unaví hraním, lozením a blbnutím. Je fakt, že jak je tepleji, tak jdeme i 3× na procházku, 1 kratší a 2 delší, tak je spokojená, pusinka.
Teď jsme včera spolu včerejšek třeba prospaly v posteli a tatínek hlídal, uspal a šel s ni na procházku. Po té 8ce to fakt bodlo 🙏🏻. Dělá mi radost holčička ❤️
.
@Babybabe
Jinak moc děkuji
, já právě ve svých 37 letech nemám absolutně problém se zubama… žádný kaz, žádná plomba, jen 1ka kousek uštíplá, tak je nadstavená, akorát ty 8ky… mě vždy potrápily. Takže mě doktoři ukazuji i medikum jako přírodní úkaz 😂… Já už teď měla poslední 8ku na extrakci, ty 3 předtím mi tahal kamarád Stomatochirurg, bohužel ale žije a pracuje v Brně, tak to tady byl celkem boj, po znalostech sehnat dobrého a abych nečekala x hodin, obzvlášť teď když je každý nemocný a s malinkou. Naštěstí doktor superrychlý, superpříjemný, manžílek Sofinku během te chvilky, co na mě venku čekali dal přesnídavku a v aute uspal, takže jsme přijeli domu a mohla jsem zalehnout i já 🙏🏻 😇 a dnes už bych řekla, že mám celkem klid 🙏🏻. Takže dal snad budu opět pokračovat v zažitém trendu 1× ročně preventivky a dentální hygieny 🙏🏻 🍀.
@Babybabe já jsem v pátek volala na pracak a paní mi řekla, že když mi končí 6.3., tak stačí, když přijdu začátkem února a s sebou si mám vzít občanku, rodny list malé a eventuálně predvyplnenou tu žádost ![]()
Dovcu budu taky čerpat z práce, respektive mi ji proplati, což bude od 7.3.a pak teprve nastoupim na rodicovskou dovolenou…asi v průběhu ledna napíšu do práce ohledně dovolené a vrácení daní za PN, ať to sepiseme
…nesnáším tyhle úřední věci ![]()
@Lucinta já jsem na MD nastoupila 23.8.a radši jsem psala na sociálku, kdy mi přesně končí a je to 6.3., ať to mám právě správně
taky mě to spletlo ![]()
@Lucinta já jsem myslela, že z mateřský, rodicaku a ani z neschopenky se dane neodvadi? Takže když mám vyšší mateřskou než byl plat, tak budu vracet? ![]()
@Majdasss vyssi materskou nez plat? To snad nejde ne? Vzdyt materska se pocita prave z platu a je to cca 70procent 😯 taky tyhle papirovani nesnasim
@Babybabe mateřská se počítá i z bonusů a prémií, proto se dá nahnat i vyšší ![]()
@Elkapelka aha,tak to jde mimo me, bonusy a odmeny ve skolstvi nezname 😂 😂 😂 teda jioo, 500kc na vanoce ![]()
@Babybabe jojo, já jsem se právě taky lekla a i jsem dokonce psala na socku, Jakto, že mám vyšší mateřskou než plat a právě se do toho počítají i odmeny za posledních 12 měsíců, což jsem měla velké ![]()
@Elkapelka tak to mám právě
ale lekla jsem se, tak jsem psala na socku, zda není výpočet špatný
a právě mi to bylo takhle řečeno