Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Majdasss
Mateřská a plat, a třeba za tu dovcu se počítají, rodicak ne, tak asi záleží, jak Ti to vychazi…
Ahoj, uvažuji o IUI. Pomohla vám tato metoda? Měli jste případně problémy v těhotenství? Bylo miminko v pořádku? Děkuji za rady nebo zkušenosti.
Ahoj, my dnes byli na 4 měsíční prohlídce s Natálkou. 4 měsíce ji budou až v pátek. Máme teda drobnější holčičku měří. 61 cm a váží 6 125g, ale přibírá krásně. Dostala bexsero, tak si trochu pobrecela, ale nakonec ještě něco málo doktorce pověděla ![]()
Jinak plně kojím a sestřička říkala, že už klidně můžeme začít s příkrmy.. začít s mrkvickou a postupně přidávat dýni a tak. Chtěla jsem původně vařit, ale nakonec začnu se sklenickami a vařit budu až toho sní víc.
Příští měsíc jdeme na 5. Měsíční a dostanu 2. Dávku hexy a zároveň prevenar 13. Zatím u 1. Hexy byla bez reakce, jen oslabená imunita.
@Elkapelka ahojky! To je paráda, jste šikovný holky ![]()
Naše Natálka bude mít v pátek 3 měsíce a asi je velká jako vaše Natalka ![]()
Na očkování jdeme v pondělí a zítra na rehabilitaci kvůli predilekci hlavičky ![]()
@Elkapelka Ahojda! Tak parada, jste sikulky
my byli vcera taky na 4mesicni kontrole a mame 6.930g a 63cm k tomu 🥳 maly papa vetsinou po 2h-3h, tak ma byt z ceho baculinek
prikrmy jeste tenhle mesic rozhodne davat nebudu, je to zbytecny, kdyz tak krasne prospívá z myho mlicka. I doktorka rikala, ze neni kam spechat a doporucuje ochutnavat az tak mezi 5.-6.mesicem. Tak co zdravotnik, to asi jiny nazor ![]()
@Babybabe ta naše ji taky co 2-3 h jen občas když zaspí pozdě na odpolední spánek tak třeba až po 4 hodinách. No holky řeknu Vám, že dnes asi bude krusny zbytek dne, malou to místo po očkování bolí a má tam modřinu s boulickou, ale chladit si to nenechá a teď nám tu pěkně řve, teplotu měla zatím jen zvýšenou. Tak jsem ji zkusila soupnout viburcol čípek ať se aspoň uklidní, snad to na ní zabere.
Já se právě ptala, zda to není brzo, když plně kojím a přibírá, ale prý to ničemu nevadí… Tak začneme až v půlce 4 měsíce.
A dostali jsme balíček se vzorky kaší ![]()
@Majdasss no nám připadá větší, ale jen 61 no. Ale přibírá za měsíc 600g což si myslím je dobrý průměr ![]()
@Elkapelka chudinka mala, to je mi moc lito. Boule je bolestiva i pro dospelyho, natoz pro takovyho drobecka. Snad bude noc klidna, myslim na vas 🙏
S temi prikrmy je to jak rikas, ochutnavani urcite neublizi uz na konci 4.mesice, ale osobne bych se priklanela aspon ze zacatku k cerstvym potravinám. Vsak si toho muzes upatlat vic a soupnout do mrazaku, aby ses s tim nedelala kazdy den ![]()
Ahoj holky,
Tak dnes jsme byli na 3mesicni kontrole a Natalka váží 5 870 gramu a měří 58 cm, jsme plně na UM. No a očkování nebylo, protože doktorka chce, ať cvičíme a nevynechame ani den, takže na to jdeme až ve 4 měsících no… rehabilitacni říkala, že to problém není, ale hold doktorka rozhodla jinak
![]()
@Majdasss ty jo, tak aspoň to máte ještě v klidu. Malá ti pěkně přibývá
my jsme nakonec po bexseru měli horečku, večer a ráno, večer jsem dala ještě paralen, ten to snížil, ale stále měla zvýšenou a ráno to zase vyběhlo na 38 tak jsem dala nurofen sirup a ten to srazil a už se teploty nevrátily
ve čtvrtek jdeme na nastřelení náušnic ![]()
@Elkapelka jojo, je pěkná
![]()
Jee, chudinky… ale bohužel to tak je s ty miminka se s tím musí takhle poprat no… hlavně že už dobrý!!!
My půjdeme po očkování no…trochu se nám to opozdi…po jak dlouhé době od očkování jdete?
@Elkapelka jo, tak my půjdeme cca na půl roce, už máme doma náušnice od Ježíška ![]()
Tak dej vědět, jak jste nastřeleni zvládly
. U nás to nedělá pediatr, takže musíme mimo a budeme platit 1000 Kč… ![]()
@Majdasss my dostali náušnice od bráchy se švagrovou. Naše doktorka to taky nedělá a jdu k sestřičce, která používá prý nějakou novou nastřelovací pistoli, která skoro nebolí a stát to bude 1200 i s náušnicemi, které bude muset nosit asi 6 týdnů než se dírky ustálí ![]()