IUI 2021

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2190
24.10.23 11:19

@Babybabe jj, a to jsme už minimálně 2× byli na návštěvě kde měli smrkajici dítě :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
739
24.10.23 11:42

@Babybabe No jo, nevyjdes ze cviku, vid :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
739
24.10.23 11:43

@Elkapelka chápu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2212
24.10.23 18:18

Ahoj holky, moc vás všechny se Sofinkou zdravíme a oslavencům krásný první rok a do těch dalších hlavně pevné zdraví 🙏🏻.
My jsme měli velmi akční léto plné výletů, cestování a trošku jsme si ho začátkem října prodloužili dovolenou v teplíčku.
Sofinka je cestovatelka a naše velká šikulka v letadle jsme o ni ani nevěděli, krásně se chovala, koukala, povídala, nebo se kojila a většinu cesty spinkala, prostě paráda 🙏🏻, měli jsme opravdu obavy, ale všichni z ní byli unešení, včetně nás, na cestování je to naše dítko fakt úžasný.
U moře perfektní, tak velké pískoviště je asi snem každého dítěte a vzhledem k tomu, že miluje vodu (ráček), tak v rezortu s 5 bazény, virivkou a hned u moře byla opravdu šťastná 😇, holčička naše…
Jsem za ni fakt vděčná a šťastná a nepřestanu za ni děkovat panu Bohu.
Je už ohromně samostatná, nechodí, ale běhá a lítá, papá krásně sama, vše chce dělat sama, pomáhá mi i s oblečením, dává věci do pračky a do myčky, ráda venčí našeho pejska, prostě moje pomocnice, znakujeme o sto šest a k tomu už krásně říká spoustu slov, ráda se pusinkuje, tulí a mazlí, je to náš miláček sladkej, a je už tak všímavá, vnimavá a rozumná… občas je mi po tom malinkém miminku smutno, strašně to utíká 🥹.
Jinak taky už necháváme věcem volný průběh a uvidíme jak to teď půjde a zda bude mít brzy Sofinka sourozence.
Každopádně nám děvčátka všem držím palce ve snaze o sourozence našim pokladům, ať je ta cesta tentokrát méně náročná a trnitá ❤️.
Posíláme pozdravy :kytka:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
739
24.10.23 19:38

@Elkapelka u nás je zase problém, že malá přes den neusne jinde než v kočárku, spinká ted většinou dvakrát půl hodiny…večer usne v pohodě, ale ten den…kdyz prší, tak je to mordor :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2190
24.10.23 20:44

@Lucinta ty jo krásné fotečky a Sofinka je teda šikovná :hug: tak přeji ať se brzo zadari. Takže ještě taky stále kojis?

@Majdasss no mi teď přešli už jen na jeden spánek odpoledne v košíku. V kočárku už chodíme ven jen koukat :lol: ale zase to usínání večer no :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
739
24.10.23 21:14

@Elkapelka upřímně se řeším, až nebudeme spát vůbec :D, ten spánek je fakt alchymie…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2212
24.10.23 23:44

@Elkapelka
Moc děkujeme, no nestačíme se kolikrát až divit a žasnout jak už je prostě skvělá a šikovná, jo asi 14 dní, když něco chce, tak dělá prosím prosím 🥹… to je tak rozkošný… Knížky čte stylem… “pť pť pťťť” u toho se vždycky nasmějeme, jak nás napodobuje 😂.
Ale samozřejmě, že třeba to, že je taková tryskomyš má i svá úskalí, občas nějaký karambol, boule, modřiny, rozkouslý ret a můj infarktový stav… je už celkem obvyklá a pravidelná záležitost, když přejde celý týden bez modřiny a krve z rozkouslého rtu, tak ji pomalu kontroluji, jestli je vše v pohodě :lol: :mrgreen:
A ano ještě kojim, měla jsem ambice, že do Vánoc už jen večerní/noční kojení, ale když už se nám trošku lépe dařilo odstavovat přes den, tak začaly růst opět nějaké zoubky a já byla za kojení i ráda, protože Sofí při pár zoubcích nechtěla jist nic teplého… Chtěla jsem kojit minimálně do roka, to jsem splnila, vím, že jí tím dávám dobrý základ, imunitu, atd, no vidím to tak, že věřím, že se snad postupně k nenásilnému odstavení dopracujeme 🙏🏻.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2190
25.10.23 07:07

@Lucinta tak to Natálka taky už pěkně běhá, naštěstí celkem stabilně, ale už párkrát si zvládla rozlousknout ret i při karambolu při lezení, takže taky to stojí za to, o modrinach ani nepíšu :lol: ještě že to ty děti bolí vždy jen chvíli a pak o tom nevědí. To u nás se jí normálně i při zoubkach, ale stejně se občas sále po koze, jako jsem ráda, že aspoň jsem to zkrouhla na 3× denně a přes noc. Ona mi nechce ani moc pít a to už jsem vyzkoušela 5 různých nádobek plus různé čaje, jen vodu, dokonce i šťávu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2212
25.10.23 11:13

@Elkapelka
Je to úžasný a neskutečný, jaký velký pokrok jsou schopné udělat ty malinkaté uzlíčky, co jsme si donesly z porodnice…
My to máme s kojením naprosto stejně, taky 3× za den a před spaním a samozřejmě přes noc.
Tak u nás naštěstí Sofí pije jako duha, my máme úplně od začátku, co začala pít i vodu, pořád stejný beznehodový hrníček (munchkin) za mě naprosto skvělý i na cesty. A pijeme doma všichni litry vody, my velcí i čaje, občas přidám do vody šťávu z ovoce, nebo trochu džusíku, ale Sofinka není extra na sladké, naštěstí 🙏🏻. Takové ty přeslazené dětské čajíky jsem ji nedávala nikdy, ani jedinkrát a v plánu to nemám, ale teď jsme po dovči trochu kašlali, tak jsem dělala bylinkovy čajik s citronem a medem, to ji celkem lezlo :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
739
26.10.23 19:15

@Lucinta to je kocicka :srdce:
Máš pravdu, hrozně to letí… však před chvili jsme si sem posílali fotky novorozenat a teď už to jsou batolatka :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4349
11.12.23 21:59

Ahoj holky :dance:
Sebik mel o vikendu 5 mesicu, strasne to utika, ale to moc dobre vite :lol:
Zacali jsme chodit na fyzio, jako predcasnatko ma slabsi brisko, takze posilujem a je to lepsi :). Na kontrole na neurologii vse v poradku, tak mam radost :dance:
Jak se mate? Co pripravy na Vanoce? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
621
11.12.23 22:16

@Linusren ahojda! panecku, to je ale krasny miminacek ❤️ 😘 my se mame prima. Sebulka dnes oslavil 15mesicu, zoubky nas snad na chvili dotrapíly (uz zbyvaji posledni ctyri), krasne beha, pusinkuje, dela mamince mala a postupne se vse prirozene sam uci :* 2tydny jsme ted oba marodili s hnusnou rymou, ale vetim, ze uz je to pryc a uzijeme si Vanoce na plno. Uklid a pripravy jdou ztuha, vsechno mi hned rozbordelari. Uvidime, co peceni v pristim tydnu :))Stromecek mame obri az do stropu, darecky zabalene, tak jen zacinkat a muze jezisek prijit :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4349
12.12.23 06:07

@Babybabe diky 🤩
Panecku, to to leti! Mate krasny fotky ☺️
Hlavne ze je ryma za vama a vanoce si uzijete v klidu a zdravi :hug:
Verim, ze v tomhle veku je tezky mit uklizeno 😂 ja to mam jeste dobry, takze mam uklizeno, napeceno, stromecek, vajecnak atd :lol: a moc se na ty vanoce tesim :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2190
12.12.23 19:42

@Linusren ahojky, my teď procházeli poprvé kovidem. Chlap dotáhl z práce. Paradoxně měl jen jakoby nachlazení, Natálka měla den horečky 40 a pak den zvýšenou teplotu, jinak je v pohodě a já mám průběh nejhorší, horečky, šílená bolest v krku 3 dny a teď hrozný kašel a rýma :zed: jinak Natalce bude 20.12. 15 měsíců a je to malý dráček, ale dělá nám jen radost. Je ukecaná a nikoho se nebojí. Můžu ji nechat s cizími lidmi a ani se neohlédne :lol: taky je takový samouk

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí