IUI 2021

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2230
7.10.24 15:20

@18verca
Já myslím, že většina lékařů je opravdu citlivých a proberou s Tebou Tvé možnosti a šance, my jsme také měli 3× iui a bylo to jen naše společné rozhodnutí si dat par měsíců pauzu a jít rovnou do IVF, já jsem to brala spíše i jako “diagnostické” řešení/vyšetření, přeci jen, manžel zdravý, já zdravá, a párkrát to vyšlo, ať přirozeně, nebo po iui. Ale u iui nikdo nevidí jak kvalitní vajíčka jsou, a je úplně jedno, jestli je 1, 2, nebo 3, navíc se tím nijak ani nezlepšuje kvalita spermatu, ano pomoci muže, pokud jsou třeba spermie línější, že se jim zkrátí cesta a zvýší o chvilku životnost… Ale pokud jsou špatné výsledky spermiogramu, tak právě IVF může hodně pomoci = vyberou se nejkvalitnější vajíčka a nejkvalitnější spermie, kterým se pomůže a vajíčka se nechají oplodnit jen těmi nejlepšími spermiemi…
My už jsme jednoduše nechtěli na Sofinku už dál čekat a znovu a znovu zažívat zklamání. Šli jsme do toho s tím, že alespoň budu vědět zda mám vůbec ještě kvalitní vajíčka, po 35 roce ta kvalita hodně klesá… no a z 11 vajíček se jen 4 oplodnily a za 48h byla v pořádku a správně a předpisově se vyvíjela 2 embrya, bála jsem se, zda vůbec alespoň 1 do transferu vydrží a vydržela obě, 1 je Sofinka a druhé snad bude další brouček 🙏🏼 ❤️.
Jen tím chci říct, když se třeba opravdu iui nedaří a jsou i špatné výsledky, tak můžeš mít možná pocit, že Tě třeba do IVF tlačí, ale iui je skutečně jen takový “sex” přes zkumavky… takže i ta úspěšnost je asi stejná, zřejmě by ty páry otěhotněly i přirozeně, až by přišlo to správné a zdravé vajíčko a správná spermie. Ale otázka je, jak dlouho chce a “může” ten pár čekat, nebo jak dlouho už na miminko čeká…
My třeba máme doktorku naprosto úžasnou, přátelskou, nic není problém a na všem je možné se domluvit, absolutně nemám pocit, že jsme další čárka, nebo další položka. Takže se tam opravdu člověk těší, obzvlášť, pokud přijde další dáreček a brouček ❤️ 🙏🏼 🍀. Drž se Vašeho plánu a toho jak to cítíte a do ničeho se tlačit nenechej :kytka:, je to Vaše snaha o Vaše dítě a jen na Vás je jakou cestou to bude a jak dlouho to bude trvat. Držím palce a dej vědět jak jste na tom. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
729
8.10.24 19:54

@Lucinta no tím, ze nám vyšlo to první IUI s prvním dítětem hned, tak tomu dávám vetsi šance, než někdo, komu to nevyšlo ani 5× třeba :D i ta Dr mi říkala, ze se na to dívám jinak, když nám to vyšlo, ze většinou to nevyjde.. což zas taky nevěřím, protože spoustě párům to vyjde a kam několik takových i okolo sebe.. a jsme mladí, ja mám 27, manžel 30, já vše v pořádku, manžel akorát ta morfologie jen půl procenta, ale jinak všechno dobrý, tak nevím.. něco jiného by asi bylo, kdyby byl velký problém u jednoho nebo u druhého, ale když jsme v pořádku jinak.. a bojím se odběru těch vajíček, prý se to děla v celkove anestézii a mám z toho úplně trauma :D taky ty injekce a hormony.. no uvidíme co bude, máme ještě 3 pokusy IUI přispívane pojišťovnou a pak se rozhodneme co dal.. chci manželovi koupit nějaké vitaminy, selen, zinek a l-carnitin mi doporučila Dr, tak vyzkousime

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2230
9.10.24 08:27

@18verca
Jste ještě skutečně mladí a zázraky se dějí, respektive s 1% se Vám zadařilo a to se už pod 2% morfologie uvádí a hovoří o skutečně vážné poruše… Já bych to spíš viděla v nastavení hlavy a psychiky u žen, některé tomu věří, jsou pozitivně naladěné a jdou po nějaké době snažení do Caru s nadějí a očekáváním a když to náhodou vyjde i na zdravé vajíčko a chlapi mají třeba problém s pohyblivostí, nebo nemá žena propustný krček dělohy (hlen), atd, aby se tam spermie dostaly v pořádku při sexu, tak tam má iui opravdu význam a šance může zvýšit, ale jinak je to skutečně naprosto stejný úspěch a šance procentuálně jako u sexu, v podstatě o dost nižší, protože s pomocí centra přišlo ročně na svět každý rok cca 5% dětí, teď už možná o trochu víc z celkového počtu narozených děti v ČR, zbytek je přirozeně, takže ta 10% úspěšnost je z max 5% dětí společne i s IVF, kterých bude podstatně více, než z iui, které se za ten rok počnou…
Co je pro příklad z 90-100 000 jen 4500-5000 dětí z IVF a iui, tak to prostě je, věř, nevěř, ale centra si vedou pečlivě tyto statistiky a pak tato čísla zveřejňují…
Snažím se tím říct, že pravděpodobně by se těm párům o kterých víme a o kterých se bavíme, že se jim zadařilo s iui, tak by asi počli i bez iui, pokud tam není nějaký lehčí problém, který jsem zmínila… Ale chápu, že někomu dochází čas a chce zkusit vše možné, případně když to jednou vyšlo, že v to člověk chce věřit…
Jste ještě opravdu relativně mladí, žena je ideálně plodná 23-25 a muž do 30, co dnes asi holt nesplňuje téměř nikdo… My jsme se začali snažit rok po seznámení s manželem a bylo nám 33/34, ale oba zdraví… Sofinka se narodila 06/22, to mi za par měsíců bylo 37, moje babičky se v 37 staly babičky a já teprve maminkou :lol:, teď budu šťastná, když se nám do 40 zadaří druhé, holt člověk míní, život mění.
Přáli jsme si s manželem 3 děti, ale ráda bych si děti užila v plné sile a s energií, nikomu neberu, když si pořizuje děti po 40ce, ale já na to mám trošku jiný pohled a názor a trošičku Ti ten časový náskok samozřejmě jen v dobrém závidím, ale zase za manžela a to co spolu máme jsem neskutečně šťastná, tak si myslím, že vše je jak má být a vše chce jen ten správný čas :kytka:. Budu držet palce, ať se manželovi zlepší výsledky a brzy se Vám opět zadaří, mate výhodu fůry času 😘 🙏🏼 a to je skvělé… Do ničeho bych se nenechala tlačit a udělala si to po svém :hug:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
729
9.10.24 09:46

@Lucinta ano, vše je jak ma být.. možná kdyby jste se poznali, potkali mladší, tak by to ani nefungovalo :hug: my jsme teda mladí, máme dost času, ale my to máme zase nastavené tak, ze chceme co nejdříve, co nejmladší, chceme být mladí rodiče, děti odrostou a my budeme v nejlepších letech a ještě si užívat.. moje Mamka má třeba 46, měla mě brzo, ale teď už mají klídek a čas na sebe, děti velké a užívají si vnoučata, chceme to mít stejne, tak snad se zadari co nejdříve, ale to člověk nenaplanuje ;) a ještě ohledně toho IUI, já si prave říkám, ze když daji ty spermie mnohem blíže toho vajicka, tak jedna se přece musí uchytit, když nemusí ujít tu dlouhou cestu :D ale ono je to složité cele to početí, není to jen tak :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2230
9.10.24 11:23

@18verca
to máš naprostou pravdu, ničeho nelituji a jak píšeš, třeba by to ani nefungovalo, musela jsem si projít čím jsem měla, abych byla s manželem tak šťastná jak jsem…
S prvním partnerem jsem byla 10 let a k čemu to bylo dobré… po 10 letech zjistit, že když už dítě, tak za dalších 10 let, v mých 28 jsem tedy odcházela zklamaná s obavami zda vůbec někdy budu mít rodinu.
Druhý partner škoda mluvit, a najednou mi bylo přes 30 a roky plynuly a já se tak nějak pomalu začala smiřovat s tím, že raději budu sama a bez dětí, než být s někým za každou cenu, koho bych si jako tatínka pro své děti rozhodně nepředstavovala…
Nelituji, měla jsem hezký, akční a zábavný život a kariéru, a manžel přišel v ten správný čas… a paradoxně mi nevadilo kvůli rodině kus toho života opustit, možná bych to ani 10 let zpět nemusela tak cítit a chtít, teď už to nezjistim…
Oba jsme s manželem hodně akční, sportovně založení, a orientovaní na přírodu, tak věřím, že i díky tomu nám to s dětmi půjde mnohem lépe, než “unaveným a znuděným” vrstevníkům, nebo dnes bohužel i mnohem mladším peckám, máme i tu výhodu, že na svůj věk absolutně nevypadáme a lidi nám hádají o 5-10 let méně… alespoň něco :lol:.
A děti už jsou samostatné okolo puberty, takže si začneme “užívat” po 50ce a to je dnes asi tak na stejno, jako za věku našich babiček 40ka… Toho se v našem případě extra nebojím, ale spíš to vnitřně cítím tak nějak, že pro mě je ta 40ka takové maximum… pro pohodové těhotenství a mateřství.
Moje babičky obě otěhotněli v 17, holt to bylo normální, a moje maminka mě měla ve 20, co bylo v té době taky v pohodě… Proto babičky byly babičky v 37 :mrgreen:. Moje maminka v 57, co mi na dnešní dobu přijde taky fajn…
Ale naprosto schvaluji Vaše rozhodnutí být mladí rodiče, měla jsem podobné plány, ale holt to vyšlo až teď a stará si rozhodně nepřijdu, a to je hlavní :lol:.
Nás zítra čeká kontrola a plánování co dál, tak se celkem těším ❤️ 🙏🏼 🍀. Držím nám palce :hug:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
729
9.10.24 21:06

@Lucinta to zní hezky :hug: určitě sis měla zažít co sis zažila jak píšeš, aby jsi byla ted spokojena :srdce: tak dej vědět co zítra.. my jdeme taky na IUI zítra, tak budeme držet palce i vám :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2230
12.10.24 14:57

@18verca
Ahoj Veru, doufám, ze jsi dopadla lépe, než já… mě se udělala z toho minulého “úspěšného” cyklu velká cysta, tak jsem dostala 2 injekce a uvidí se další měsíc… Tak se nám to zase posouvá :roll:. Držím palce alespoň u Vás :hug: :kytka:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
729
13.10.24 12:38

@Lucinta Ahojky, to mě mrzi.. takže zase čekat.. příští měsíc už to určitě vyjde :) u nas taky nic moc.. manžel chytil covid, to ještě nevěděl, myslel si, ze je jen nachlazeny.. zrovna to začalo no a výsledky nic moc.. minule 59 milionu spermii a tedka jen 15,5 mil.. takže kvůli te nemoci to hodně kleslo, tak tomu nedávám naději, když minule jich bylo mnohem více a nevyšlo to.. teď už jsme nemocni všichni :D ale nejspíš si dáme teď pauzu, manžel bude brát vitaminy a uvidíme.. je to docela na palici, do toho syn období vzdoru tři lete a to je teda peklo :D a mám i takový pocit, ze se za tím miminkem honíme a honíme.. takže jestli tedka to třetí IUI bude neúspěšne, asi si dáme pauzu a uvidíme.. manžel teda říkal, ze aspoň vybereme všechny ty pokusy co máme hrazené pojišťovnou a pak by se vidělo.. potom máme ještě dva přispívané pokusy, tak uvidíme jak to nakonec dopadne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
739
13.10.24 19:54

@18verca to víš, že chtějí IVF a peníze…u nás v Gennetu byla mudr naštvaná, že chci IUI a hned po něm mi řekla, že se uvidíme za měsíc na dalším, no a já jsem tam šla za 14 dnů těhotná :D :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2230
15.10.24 10:09

@18verca
Ahojky, děkuji, no nedá se nic dělat, musíme být trpěliví a počkat si, říká se, že na “dobré” se vyplatí čekat, tak věřím, že když se to tak protahuje, tak to bude dobré, jen to holt není zadarmo :andel:.

Mrzí mě, že to máte také s komplikacemi, ale víš co si myslím, kolikrát když to vypadá, že něco nemůže vyjít, nebo že to je ztracené, tak to vyjde a přeci jen, stačí jedna jediná spermie, tak budu moc držet palce, ať tam ten šampion je :hug:. A kdyby to náhodou neklaplo, tak naprosto chápu i to, že si chceš od toho odpočinout, já toho měla za půl roku dost a to i bez dítka k tomu. Je to náročný a psychicky vyčerpávající proces, takže pokud budeš cítit, že potřebuješ pauzu, tak si ji dopřej. Já jsem taky byla tak nějak orientovaná na to, aby byl eventuálně sourozenec Sofinky podobně narozený, abych využila takové ty neutrální věci, jako kombinézy, dupačky, atd, ale pak jsem si uvědomila, že je to jedno, pokud by nevyšla druhá holčička, tak bychom stejně museli většinu pořizovat, chlapeček nám v růžové a satickach chodit nebude 😂 🤭. Podědila spoustu krásných věci od mých kamarádek, které měly holčičky, takže je to dost holčičí… Tak jsem si říkala, že je to vlastně jedno, hlavně že se zadaří a narodí se zdravé miminko a budeme šťastní za holčičku i chlapečka 🙏🏼. Tak si držíme palce, ať to dopadne jak má :hug:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
729
21.10.24 06:50

@Majdasss co si budeme podívat, všude už jde dneska o prachy, bohužel :D a kolikate IUI vyšlo vám?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
739
28.10.24 19:06

@18verca prvni :srdce: Už dva roky ji jsou :srdce:
Bohužel…peníze vládnou světu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
729
29.10.24 06:57

@Majdasss nám vyšlo s prvním dítětem taky první IUI, byla to rychlost, teď už má tři.. a půl roku už zkousime, z toho 3 IUI neúspěšne.. teď si dáváme měsíc pauzu, možná dva i přes Vánoce a potom máme ještě dva pokusy co přispívá pojišťovna IUI no a pak uvidíme co bude dal.. bojím se, ze nakonec budeme muset do Ivf, fakt se mi do toho nechce :D :( a vy už plánujete druhé?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2230
6.11.24 07:23

Ahoj holky, tak hlásím, že konečně dopadla v pondělí kontrola na výbornou, vše bylo krásně nachystaný (sliznice ukázková, folik před prasknutím), tak jdeme v pátek pro sněhuláčka :andel:.
Ještě jsem si teda v pondělí píchla Ovetrille a začala zavádět Amelgen, aby se sliznice chystala na embryjko no a v pátek okolo oběda jdeme na to.
Tak na nás myslete, snad to do třetice dopadne tak jak si přejeme 🕊️ 🍀 🙏🏼 ❤️.
Všem co se snaží o dalšího broučka, nebo už se zadařilo moc držím palce :hug:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4349
6.11.24 08:11

@Lucinta no super! Moc drzim palce, at mate na ceste sourozence :srdce: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie