IUI 2021

Napsat příspěvek
Velikost písma:
123
18.2.21 10:49

A jak u vás IUI probíhá? Protože co tak různě čtu, tak se to dost liší.

Já chodím akorát 14.den cylku (poprvé jsem byla dřív, ale bylo to brzy) na UTZ, kde mi zatím dvakrát dr řekla, že tam mám vajíčko (informaci o velikosti folikulů vůbec nevím, to mi neříká), dostanu recept na Ovitrelle, který si píchnu ještě ten 14.den večer. Na zákrok pak jdu 16.den. A to už mi UTZ nedělají, rovnou zavedou spermie… Pak beru utrogestan (1-1-1) a 14.den po IUI mám testovat, v případě negativního testu vysadit utrogestan.

Ale právě jsem četla, že někde dělají UTZ ještě před samotným IUI a někde i potom. Jak to máte vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sarah1618
18.2.21 11:01

@anonym123abcd
tak se DR klidně zeptej na velikost folikulu příště.
Já byla na folikulometrii teď 11. DC folikul 11-12mm pak jsem přišla 15. DC to jsem měla 22mm. Dostala jsem injekci Ovitrelle a druhý den čili 16. DC IUI.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.2.21 11:03

Ahoj co myslite, muze byt naděje? Jsem 11 den po ovitrelle a tento duch se objevil ale až po limitu, v limitu tam byl vidět jen malý stín skoro neviditelný. Promiňte za anonym, nikdo v okolí neví že se snažíme, tak pro jistotu.

• Citovat
  • Upravit
sarah1618
18.2.21 11:05

Ducha vidím, ale pozor pokud jsi měla ovitrelle prý ještě může dělat duchy… zkus za dva dny
Moc držím palce :srdce:

• Citovat
  • Upravit
380
18.2.21 11:05

@anonym123abcd ahoj, taky mi před zákrokem už ultrazvuk nedělali. Přijde mi že hold to někde dělaj a někde ne. Každopádně pokud půjdu na další iui tak se dr zeptám zda by mi ho mohla ještě udělat před iui, abych byla více v klidu že jsme to vše dobře načasovali :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
18.2.21 11:07

@vasmi jo beru utrogestan na pravidelný cyklus a díky němu ho mám krátký 21-23 max :nevim: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
18.2.21 11:38
@sarah1618 píše:
@anonym123abcd
tak se DR klidně zeptej na velikost folikulu příště.
Já byla na folikulometrii teď 11. DC folikul 11-12mm pak jsem přišla 15. DC to jsem měla 22mm. Dostala jsem injekci Ovitrelle a druhý den čili 16. DC IUI.

Jojo, mám v plánu se zeptat :). A folikulometrie to je normální ultrazvuk? Já jsem měla teď trochu pocit, jako že se to tam střílí tak nějak od oka, ale třeba se mi to jen zdá. Prostě 14 DC přijdu, večer píchnu Ovitrelle, a 16 DC IUI, kdy už se nic nekontroluje. Přímo při IUI mi doktorka říkala, že vidí na čípku, že ovulace probíhá. Mě teda přišlo, že byla až k večeru (IUI byla dopoledne), protože to jsem měla šílené bolesti v podbříšku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sarah1618
18.2.21 12:18

@anonym123abcd je to ultrazvuk
A DR má na obrazovce takovou speciální pomůcku, pravítko, natáhne z bodu A do bodu B a změří tvůj folikul..

A podle velikosti pozná kdy cca nastane ovulace

• Citovat
  • Upravit
123
18.2.21 12:21

Jo jo, něco tam měří, takže to bude asi ono, akorát mi k tomu nic neříká. Stejně jako hodně z vás tu píše, že jim dr říká i o sliznici, jestli je OK, nízká atd… To mě taky neříká, ale teď u toho třetího pokusu se na všechno zeptám :-)

A ještě k té ovulaci - já myslela, že ta nastane právě po té injekci Ovitrelle?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
18.2.21 12:31
@Anonymní píše:
Ahoj co myslite, muze byt naděje? Jsem 11 den po ovitrelle a tento duch se objevil ale až po limitu, v limitu tam byl vidět jen malý stín skoro neviditelný. Promiňte za anonym, nikdo v okolí neví že se snažíme, tak pro jistotu.

To vypadá nadějně :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.2.21 12:56

@Nunik1995 holky děkuju za reakce. Teď se jen modlím aby to nebyla ještě injekce ovitrelle :nevim:

• Citovat
  • Upravit
29
18.2.21 13:00
@Anonymní píše:
@Nunik1995 holky děkuju za reakce. Teď se jen modlím aby to nebyla ještě injekce ovitrelle :nevim:

Ja už 11 den injekcíi v těle neměla, ale zkus test zítra ráno ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sarah1618
18.2.21 13:42

@anonym123abcd
zalezi, pokud je folikul v dostatecne velikosti, ovitrelle by mela do 36 hodin zajistit prasknuti folikulu a vyplaveni vajicka. Totez by se vlastne stalo /v idealnim stavu/ i bez ovitrelle, ze folikula praskne a vyplavi vajicko. Ovitrelle je ujisteni, ze folikul opravdu praskne..

/tot laicky nazor, na zaklade informaci ale myslim, ze se nepletu/

plus DR mi zatim vzdy rekla, jaky je stav sliznice.. Tak se klidne radeji preptej.. :srdce:

• Citovat
  • Upravit
31
18.2.21 18:37

Zdravím, z dovolením se tu pripichnu k vám, čeká nás první iui teď 1.3. Jsem z toho lehce nervózní 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
18.2.21 19:24

Ahoj holky,
dnes jsem byla na kontrolním UTZ před 3. IUI. Seděla jsem s jinou doktorkou a sama zavedla řeč na téma - krátké cykly nevěstí nic dobrého. V podstatě mi rovnou řekla, že při mužově diagnóze a při mých krátkých cyklech nemá IUI smysl.
Takže vyplnila papíry na pojišťovnu a druhý cyklus odteď půjdu na stimulaci a poté IVF.
Docela mě štve, že jsme prošli rukama několika doktorů a ani jeden se nad mými krátkými cykly (a hlavně rychlou ovulací) nepozastavil. Až tahle doktorka řekla, že pokud nemám za sebou vyšetření na průchodnost vejcovodů a není potvrzena zralost vajíček, že je IUI zbytečné.
Ale dobrá zpráva je, že dnes je ta medicína tak daleko, že ani tohle by prý neměl být problém. :) Tak jsem zvědavá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí