IUI 2021

Napsat příspěvek
Velikost písma:
276
16.2.21 18:40

Já vam tak závidím že už v tom jedete.. Teprv čekám na odběry na genetiku a hormonální profil.. Blbý je že mi to zatim obojí vychází na jeden den, to nevim jestli zvládnu tolik krve :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sarah1618
16.2.21 19:33

@Moniiiska13 zvládneš
Není to vůbec tolik krve. Jak už se tady psalo 3-4 ampulky
A to je to nejmenší…
Na genetiku jsme ještě nešli
Jen krev a ultrazvuk

• Citovat
  • Upravit
54
16.2.21 19:44
@Chceme píše:
Ahojky tak dneska 2. IUI… Bylo to v pohodě, akorát mě od té doby mě boli v podbřišku na pravé straně kde byl folik, tak snad právě probíhá ovu 🙏 😀
Holky držím nám všem palečky 🙏 ❤️️

Taky jsem to tak měla a odpoledne jsem byla celkem nafouklá… :roll: tak ještě snažení doma a od zítřka Utrogestan, a vydržet testování těch 14dni bude pro mě, děsně netrpělivou a zvědavou výzva :think: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
124
16.2.21 20:11
@Nexxie píše:
Taky jsem to tak měla a odpoledne jsem byla celkem nafouklá… :roll: tak ještě snažení doma a od zítřka Utrogestan, a vydržet testování těch 14dni bude pro mě, děsně netrpělivou a zvědavou výzva :think: :lol:

Taky to bude něco vydržet to a netestovat 😀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
16.2.21 21:07

Ahoj holky,
tak já taky hlásím negativní test po 2. IUI. Ve čtvrtek jdeme na další kolo ultrazvuku.
Chci se zeptat - máte někdo podobný „problém“ jako já, že máte vše velmi rychlé? Cyklus mám dlouhý běžně kolem 22 dní a ovu mám potvrzenou ultrazvukem už 3× kolem 8DC. Dle krve bych měla být v pořádku. Brouka do hlavy mi ale nasadil můj gynekolog, který říká, že takhle brzo mít ovulaci není normální a vajíčka nemusí být zralá. V IVF centru mi 3 doktoři řekli, že bych měla být ok. Nemáte s tím někdo zkušenost? Popř. myslíte, že bych se jich na to měla konkrétně zeptat? Už tak si připadám hrozně, že pořád vyzvídám :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
17.2.21 10:33

@vasmi Ahoj já mám také krátky cyklus 21-23 ale to díky utrogestanu. Ovulaci mám jak kdy jednou 12 DC jednou 14 a jednou těsně před MS třeba 18 DC :-D.. Pokud máš pochybnosti nebo něco nevíš ptej se lékařu i za cenu že se citíš trapně. taky se ptám možna pro ně na stupidní otázky a to jsem zdravotník ale někdy té gynekologii fakt nerozumím nebo spíše svému tělu ale od toho tam ti Dr. jsou :D.. kdo se neptá nic se nedozví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sarah1618
17.2.21 11:12

Přesně tak
Jedná se o tvé zdraví a tvé budoucí mateřství takže je lepší se zeptat
Každopádně ten doktor by to snad neřekl jen tak kdyby to nebylo nějak podloženo?
Takže bych dál pátrala

Moc držím palce

Já jsem dnes jeden den po IUI a říkám si, že s koncem února už budu asi vědět

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.2.21 15:33

Zdravím holky, chci se zeptat, jestli Vám někomu vyšla IUI i s horším spermiogramem?

Spermio nám byl dělaný třikrát - poprvé v lednu minulého roku, jen orientačně, kde byla menší koncentrace (11,6) a morfologie 4%, což je sice v normě, ale na spodní hranici, takže závěr Ologozoospermie. Dle Caru to ale byly celkem dobré výsledky, které nebrání přirozenému početí, dle mého gynekologa ale nic moc.

Další spermiogram byl koncem loňského roku, před první IUI, kde byla většina hodnot nad normou (včetně počtu spermií a koncentrace, to bylo hoodně nad normou), ale zase byla morfologie jen 3 %. IUI nevyšlo a domluvili jsem se na dalším pokusu, a pak že se podle výsledků uvidí, co dál.

No a teď už jsem po druhém pokusu (14 den test negativní) a spermio byl nejhorší za celou dobu. Je teda pravda, že přítel v té době nebyl fyzicky úplně v pohodě a měl nějaké problémy, může to až tolik ovlivnit kvalitu spermií? Morfologie byla už jen 2 %, celkový počet byl 38 (norma je 39)a progresivní motilita spermií v % byla 15,8 (norma je 32 a víc), v porovnání třeba s tím prvním spermiogramem je to o víc než polovinu méně… Závěr astenozoospermie a teratozoospermie.

Povedlo se vám to někomu s podobnými výsledky? Chceme zkusit ještě jeden pokus, poslední. Ale nevím, jestli to má vůbec cenu s tou malou morfologií a teď navíc s tou špatnou motilitou… :nevim:. V Caru taky navrhují poslední pokus a pak případně u mě ještě laparoskopie a pak už jen IVF, do čehož se nám zatím nechce. U mě hormonální profil v pořádku, žádné problémy nemám. Byla nám oboum dělaná genetika - u mě mutace genu MTHFR v homozygotní formě, jinak všechno v pořádku. U přítele se nepřišlo na nic.

Je možné, že teď když je přítel fit, tak ten spermio bude zase o dost lepší? I když teda ta morfologie už se nejspíš moc nehne.

• Citovat
  • Upravit
29
17.2.21 17:41

Ahoj holky, tak dnes jsem byla na kontrole a dnes 10 den cyklu folikul vel 17-18mm zitra si mam aplikovat injekci na ovulaci a v patek hurá na IUI.
Při jaké vel folikulu jste si tentokrát aplikovaly injekci a kdy potom sly na IUI.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
124
17.2.21 17:53
@Nunik1995 píše:
Ahoj holky, tak dnes jsem byla na kontrole a dnes 10 den cyklu folikul vel 17-18mm zitra si mam aplikovat injekci na ovulaci a v patek hurá na IUI.
Při jaké vel folikulu jste si tentokrát aplikovaly injekci a kdy potom sly na IUI.

Já měla v pátek na ultrazvuku 15.5 mm, v neděli jsem aplikovala ovitrelle a v úterý proběhla inseminace 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sarah1618
17.2.21 18:00

@Nunik1995 já jsem měla 22 dostala jsem ovitrelle a další den IUI

• Citovat
  • Upravit
29
17.2.21 20:53

@Ajajinka @sarah1618 Díky, holky. Už mám za sebou tolik vyšetření a doktorů, že už mi z toho hrabe. Na podzim jsem byla na operaci s bartolinkou, tak už toho mám plné kecky. :) Zítra jdu na měření folikulů na třetí pokus, tak se rovnou zeptám.
@sarah1618 Držím pěsti, aby se zadařilo. ;) Kolikáté IUI absolvuješ? (omlouvám se, jestli jsi psala dřív, nestíhám číst vše)
@Ajajinka Jakože utrogestan ti ten cyklus zkrátil? Já ho právě beru na prodloužení, ale tím, že mám OVU brzy, tak mi bylo i řečno, že ho možná brát nemusím… no, babo raď. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
17.2.21 20:56
@Anonymní píše:
Zdravím holky, chci se zeptat, jestli Vám někomu vyšla IUI i s horším spermiogramem?

Spermio nám byl dělaný třikrát - poprvé v lednu minulého roku, jen orientačně, kde byla menší koncentrace (11,6) a morfologie 4%, což je sice v normě, ale na spodní hranici, takže závěr Ologozoospermie. Dle Caru to ale byly celkem dobré výsledky, které nebrání přirozenému početí, dle mého gynekologa ale nic moc.

Další spermiogram byl koncem loňského roku, před první IUI, kde byla většina hodnot nad normou (včetně počtu spermií a koncentrace, to bylo hoodně nad normou), ale zase byla morfologie jen 3 %. IUI nevyšlo a domluvili jsem se na dalším pokusu, a pak že se podle výsledků uvidí, co dál.

No a teď už jsem po druhém pokusu (14 den test negativní) a spermio byl nejhorší za celou dobu. Je teda pravda, že přítel v té době nebyl fyzicky úplně v pohodě a měl nějaké problémy, může to až tolik ovlivnit kvalitu spermií? Morfologie byla už jen 2 %, celkový počet byl 38 (norma je 39)a progresivní motilita spermií v % byla 15,8 (norma je 32 a víc), v porovnání třeba s tím prvním spermiogramem je to o víc než polovinu méně… Závěr astenozoospermie a teratozoospermie.

Povedlo se vám to někomu s podobnými výsledky? Chceme zkusit ještě jeden pokus, poslední. Ale nevím, jestli to má vůbec cenu s tou malou morfologií a teď navíc s tou špatnou motilitou… :nevim:. V Caru taky navrhují poslední pokus a pak případně u mě ještě laparoskopie a pak už jen IVF, do čehož se nám zatím nechce. U mě hormonální profil v pořádku, žádné problémy nemám. Byla nám oboum dělaná genetika - u mě mutace genu MTHFR v homozygotní formě, jinak všechno v pořádku. U přítele se nepřišlo na nic.

Je možné, že teď když je přítel fit, tak ten spermio bude zase o dost lepší? I když teda ta morfologie už se nejspíš moc nehne.
@Anonymní píše:

Je možné, že teď když je přítel fit, tak ten spermio bude zase o dost lepší? I když teda ta morfologie už se nejspíš moc nehne.

Vím, že ti asi moc nepomůžu, nás čeká 3. pokus IUI s v podstatě katastrofálním spermiogramem (naposled 0 % morfologicky ok a holky mají poloviční dopřednou rychlost), ale jelikož mám fajn doktory, tak mi vždy říkají, že stačí jedna. :) A těch „jedněch“ tam je vždycky hodně. Prostě asi musí přijít ta správná konstelace, musí se najít „ta“, která to vyhraje a zároveň si musí být sympatická i s vajíčkem. Když se to bere kolem a kolem, já se už ani nedivím, že se tomu říká malý zázrak. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
17.2.21 21:49
@vasmi píše:
Vím, že ti asi moc nepomůžu, nás čeká 3. pokus IUI s v podstatě katastrofálním spermiogramem (naposled 0 % morfologicky ok a holky mají poloviční dopřednou rychlost), ale jelikož mám fajn doktory, tak mi vždy říkají, že stačí jedna. :) A těch „jedněch“ tam je vždycky hodně. Prostě asi musí přijít ta správná konstelace, musí se najít „ta“, která to vyhraje a zároveň si musí být sympatická i s vajíčkem. Když se to bere kolem a kolem, já se už ani nedivím, že se tomu říká malý zázrak. :)

To joo, nikdy by mě nenapadlo, že s tímhle budu mít problém a ani by mě nenapadlo, kolik lidí ten problém má.

Právě mě zarazilo, že u nás na IUI se na ten sspermio tvářili jakože dobrý, že šance je. A přitom na diskuzích někde holky psaly, že s nižší morfologií jim řekli, že IUI je zbytečné.

Tak držím palce, ať se zadaří :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sarah1618
18.2.21 08:46

@vasmi děkuji :srdce:

Teď v únoru to bylo první IUI

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...