Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Karča_V Nezbývá než věřit a doufat
Moc děkuji, tobě taky držím palečky ![]()
Ahoj holky…jak se máte? Nemám nejak moc teď cas to tu sledovat… Nějaké nové nastávající maminky? 😊 🙏
Ja jsem.byla v pátek na té fyzio…v sobotu mi skončila ms…a od včera mam teda sileny pocit jako.pred menstruací😤 😤 asi je to po tom porovnání na fyzio…a možná i nějak pusobi ty kapičky, co mi dala… každopádně v patek mi čekají nějaká vyšetření v CAR..tak jsem zvědavá, co mi poví…
Přítel jde dneska na krev aby měli kompletní výsledky.
Mate tu některá zkušenost s pitim nosifolu a užíváním čaje na podporu početí od Mojžíšové??
Nevím, zda tahle kombinace nedělá neplechu…od pátku jsem začala pit ten čaj a je mi i na zvraceni… tak zda je to k tomu normální? Máte zkušenost?😊 🙏
@Mallin Teda, máš můj obdiv. Je super, že to pořád zkoušíte dál. My jsme měli úspěch hned po prvním IUI, ale pak to skončilo biochemkem. Nicméně Dr. říkal, že je super, že se nám podařilo otěhotnět. Ale to zklamání bylo strašné
Takže jsme si dali pauzu a minulý pátek jsme šli na další IUI a teď jsem taky na čekačce. Kolik jsi DPO?
Ahojky držím vám všem palce ať najdete // já včera zkoušela test a sněhobílo takže se druhé iui nepovedlo tak nevím co dál jestli další iui nebo ivf? ![]()
@radana80 a kolik jsi DPO? Ty ses tu přece ptala před pár dny a to jsi byla tak 5 dní po IUI. Nemůže být jen brzo?
@BrnackaM včera jsem byla 11dni po iui tak už by mohl být vidět aspoň duch. ![]()
@BrnackaM Co mi taky zbývá
Stejně s tím nic nenadělám
Ten měsíc navíc mě teď už nezabije a třeba se stane zázrak a zadaří se po Clostíku. Stejně je to i o štěstí a věřím, že mimčo si vybíra, kdy chce přijít a i kdyby jsme se stavěly na hlavu, tak příroda si to zařídí, jak uzná za vhodné… Ani IVF není dnes jistota. Moc mě mrzí, že to skončilo biochemkem, musí to být hrozné
Člověk se těší a čeká někdy i několik let a pak tohle. Můžu se zeptat, jak dlouho se snažíte? Držím palce a věřím, že když to klaplo jednou, klapne to i teď
Já jsem asi tak 3-4 DPO. Na IUI jsem byla v pátek.
@radana80 Aha, ale ovu se většinou počítá ten den po IUI, ne? Tzn, že dnes jsi 10DPO. To by pořád mohlo ještě něco vykouknout. Někdo má čárku až třeba 12 DPO. Ještě to nevzdávej. Dokud není MS, je vždy šance ![]()
@Mallin Jj, je to tak, člověk se prostě musí po tom pádu zvednout a jít dál. Jj, klaplo to jednou, klapne to znovu. I když tentokrát měl manžel zhoršený spermiogram, protože prodělal před měsícem covid a měl horečky a zlikvidovalo mu to výrazně spermie. Takže mi nezbývá než doufat. Ty jo, my jsme byly na IUI úplně stejně! Taky jsem byla v pátek. A dneska to teda počítám jako 4DPO
Tak třeba se nám tentokrát konečně poštěstí. Jinak my se snažíme 2,5 roku. Nicméně až tak po roce se přišlo na to, že vlastně nemám ovulaci. V CARu jsme teď od října. Měli jsme jednu inseminace v listopadu, ta skončila tím biochemkem a pak jsme si dávali pauzu a teď v březnu teda další IUI (a doufám, že naše poslední). Kdy plánuješ testovat?
@BrnackaM Jedja, to mě mrzí, že Covid manželovi zhoršil spermio
Ono to asi bylo těma horečkama, vím, že obecně teploty u mužů působí na spermie
Ale neboj, stačí jedna jediná
A píchala jsi Ovitrelle? Já píchala ve čtvrtek a s testováním po něm mám blbé zkušenosti
Tak právě nevím, jestli vůbec testovat
Jednou jsem měla pěkného ducha 12 dní po odpo a na druhý den ráno už nic. No a kdybych měla čekat třeba na 13 dní po, tak to už rovnou mohu počkat na ms
Uvidím, možná začnu dřív, ať vidím vyprchávat Ovitrelle, ale stalo se mi i, že intenzita čárky obden kolísala a nic to neznamenalo
Ty jsi na tom s testováním jak? ![]()
@Mallin jj, u chlapů mají horečky velký vliv na spermie. Bohužel. Ale i tak tam měl spoustu progresivních a v tom vzorku, co mi zaváděli, bylo 3 miliony spermií (i když můj car má limit 5 mil). Ale právě, stačí jedna jediná, silná spermie. Jj, ovitrelle jsem si píchala taky ve čtvrtek. Z mých předchozích zkušeností vím, že mi ovitrelle zůstává v těle cca 10 dnů. A minule, v tom listopadu, kdy se zadařilo, jsem testovala 12 dní po injekci, takže 10 DPO a už tam byl hezky viditelný těhu dušík. Takže asi tak nějak podobně plánuju testovat - cca začátkem příštího týdne. Do MS jednak nevydržím
a ani nechci. Protože jsme domluvení s Dr. že kdyby náhodou došlo k dalšímu biochemku (snad ne, ale kdyby náhodou jo), tak že mě pošle na imunologii a genetiku. A to prostě bez testování před MS nezjistím. A navíc v tom listopadu už jsem měla jasné příznaky okolo toho 10DPO. Věděla jsem, že jsem těhotná, ještě než jsem si ten test udělala.
Holky jak jste na tom? Chystáte se některá v brzké době testovat? ![]()
@radana80
Ahojky, ono strašně záleží také na tom, jestli jsi v den uiu už měla ovulaci, nebo proběhla až nějaký ten den po, chci tím říct, že uiu nemůžeš počítat za den oplodnění, protože to ještě nějaký čas trvá, u někoho pár hodin, ale u někoho klidně pár dní… Nenech se zmást, i po injekci může někdy folikul prasknout prostě později, než se píše v letáčku, odvíjí se to od jeho velikosti
a také každá jsme originál a každá reagujeme jinak, spermie si na uvolnění vajíčka počkají, ale i pokud se nějakému sportovci podaří dorazit do cíle, tak má ještě před sebou, s ohledem na velikost… Pěknou štreku
.
Pokud dojde k oplodnění, tak oplodněné vajíčko putuje do dělohy 7 dní, v děloze se uhnízdí a teprve potom začne postupně uvolňovat Hcg do krve, kterého je ale v úplných počátcích fakt malinko, pak začne prudký nárůst, ale dalších pár dní to prostě trvá, než je to průkazné z moči
. Jsou stránky, kde to je opravdu hezky rozepsáno a pochopíš, že se to tím pádem ani nedá testem ještě zjistit… Neztrácej naději, třeba je ještě skutečně moc brzy
, držím palce ![]()
@BrnackaM
Tak já měla do teď cykly dlouhé v průměru 32/33 dní, takže to i tak vychází na 11. - 12.4. 🤭
. Takže když nedorazí menzes, tak testuju 😇. Naštěstí mám teď pořád co dělat, tak ani nějak extra na to nemyslím, co je jen dobře
.
@Lucinta moc díky za povzbuzení no ještě uvidím co bude začíná mě bolet břicho jako na ms ta má přijít ve čtvrtek a nebo mrcha přijde dřív to se my většinou nestává raději už to jistím vložkou. ![]()