Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@KP91 tohle všechno způsobuje progesteron, který se přirozeně po ovulaci začíná objevovat a postupně se zvyšuje jeho hladina. Mě je zase od včerejška blbě (IUI jsme měli v pátek) a taky je mi jasné, že je to z těch hormonů. Je to moc brzo na to, aby to byl těhotenský příznak. Nicméně držím palce, ať na tebe příští týden vykouknou // na testu.
@Lucinta no, od konce 3. týdne ti už může začít být špatně, tím spíš pokud tam bude víc než jedno embryjko. Takže pokud se zadařilo, myslím, že to poznáš rozhodně dřív než za 3 týdny. Navíc ti nedojde MS, to bude přece samo o sobě dostečný signál
Já bych tak dlouho nevydržela. U mě je úspěch vydržet do 10 DPO ![]()
@BrnackaM mě ani nenapadlo, že by to mohlo být těhu, je mi jasný, že 5 dní po IUI to není možný poznat, spíš mě zajímalo jestli má taky někdo po Ovitrelle vedlejší účinky. Držím palce 🍀
Holky, jak dlouho jste měly Ovitrelle v těle? Mám 6 dní po injekci a na testu už vidět není (dřív jsem nezkoušela…) Tak by mě zajímaly vaše zkušenosti ![]()
@Nexxie mě se třeba drží ovitrelle i 10 dní, ale každý to má jinak. Někdo po pár dnech nemá ani ťuk.
@Lucinta moc dekuju za podporu i za zjisteni jak jsi na tom ty ❤️️ Mas obrovskou pravdu, ze ve vsech techto pripadech jsou dva nestastni lidi a mimco stejne prijde az bude cas 🥳 Jen skoda, ze to nejde v ty pitomy hlave prepnout 🙈. Drzim ti moc palce, at se i Vy brzy dockate. Moc Ti dekuju 🤗.
@Karča_V Ahojky
My jsme teď po 5. IUI na čekačce. A to jsme oba zdraví. Přítel má spermio v pořádku a u mě dle vyšetření taky vše ok. Takže vůbec netuším proč se ještě nepovedlo ani za pomocí IUI
To jsem tě asi moc nepotěšila, viď. Ale třeba budeš patřit mezi ty šťastné, kterým se povede
Kolik chcete absolvovat pokusů?
@Nexxie Mně se držel různě. Ale většinou to bylo těch 10 dní minimálně a jendou jsem měla dokonce pěkného ducha 12. den odpo
To už jsem si myslela, že se povedlo. Ale na druhý den už na testu nic nebylo. Ale co jsem četla, jsou i holky, co ho měly v těle 14 dní ![]()
@Mallin ahojky, fiiha. Obdivuju Te, ze jsi jeste psychicky zdrava protoze ja po prvnim neuspesnem IUI mam pocit, ze mi z toho vseho brzy hrabne 😂. Naopak dodavas me a urcite i jinym silu jit dal, protoze je videt, ze nejen “nemocni” maji problemy otehotnet 😘. Prozatim jsme se doma dohodli na 3 pokusech. Jsem si ale temer jista, ze pokud bude i treti neuspesne, stejne vyzkousime vsech 6 🙈. Doufam, ze to nebude ale potreba a Tobe hlavne preju, aby se cekani vyplatilo a pate IUI prineslo uspech 🤱 ❤️️👨🍼.
@Karča_V Děkuji
Ono člověku moc na výběr nezbývá, než se s tím nějak smířit a jít dál
Já ze začátku taky byla pro 6 pokusů, ale po první nevydařeném přišlo asi největší zklamání. Přece jen člověk jde do něčeho nového a doufá, že se to povede, když není problém a trošku se tomu pomůže. Najednou jsem měla pocit, že to nemý smysl a ztratila víru, že by to na další pokusy klaplo. Ale i tak člověk doufá. Říkala jsem si, že asi dáme jen 3 pokusy a pak už IVF, že nechci čekat. I Dr. mi to původně doporučil, že ta insemka taky nemá takovou úspěšnot a prý údajně, pokud se do toho 3. pokusu nepovede, že už se ta šance na úspěch v dalších pokusech rapidně snižuje. Ale znám třeba holčinu, které to vylšo až na 5. pokus. Takže je to asi i dost o náhodě
Dr. nás pak poslal ještě na genetiku, takže jsme šli ještě do 4. pokusu, než měly být výsledky. No a pak mi ještě jinde holčiny radily, než jít do IVF, že mám zkusit ještě cyklus s Clostilem, že i když ovuluju, tak že se mi třeba udělá víc folíků a bude větší šance. Nejdřív jsem si říkala, že ne, ale pak mi to nedalo a zeptala jsem se na to Dr. a on říkal, že to můžeme zkusit. Takže teď mám IUI s Clostilem. No a když už jsme došli do toho 5. pokusu, tak nakonec Dr. asi usoudil, že teda by ještě ten poslendí pokus dal. Tak uvidíme
Tobě moc držím palečky
Vlastně všem holkám tady ![]()
@Mallin mas uplnou pravdu. Jsme mesic po prvnim neuspesnem pokusu a mame presne pocit, ktery popisujes. Zacali jsme propadat panice a vsechno vzdavat a zklamani doprovodilo more slz. Je to jak pises, kazdy clovek je jiny. Nekomu stacilo IUI jedno, nekdo mel uspesne pate, nekdo zadne 😔. Vidis a ja Clostik mela na 6 mesicu. Po dobrani 5 mesice jsme byli poslani do Pronatalu a tam mi doktor Clostik na ten posledni mesic vysadil, ze ho brat nemam a nebudu. Okomentoval to jako zastaralou metodu leceni, ktera je k nicemu. Pritom ma nejlepsi kamaradka se stejnymi problemy jako ja po nasazeni Clostiku hned druhy mesic otehotnela 🤷♀️. Strasne zalezi na cloveku i na doktorech, bohuzel 🙈. Drzim Tobe i ostatni moc palce a dekuju ❤️️.
@Karča_V A kolik jsi mívala po Clostíku folíků? Zase možná nebylo na škodu dát Clostík s IUI, třeba by to taky zvýšilo šance než domácí snažení. Ale kdo ví. Jestli jsi ho brala 6 měsíců, tak ono se říká, že v těle je dýl a že působí pak i další cykly. Ale to nemám zkušenost, jen jsem to četla. A ty jsi ho brala 6 měsíců v kuse nebo s nějakýma přestávkama?
@Mallin pet v kuse. Ten sesty mesic uz jsem dostala v Pronatalu zakaz. Je to des, ale ja vlastne ani nevim jak velky folikul jsem po nem mela. Brala jsem 3 mesice, pak mela kontrolu na gynde kde prohodil, ze mam jeden folikul a ze budeme pokracovat v Clostiku dalsi 3 mesice s tim, ze mi rovnou dava zadanku na kliniku. Az dneska kdyz tyhle starosti resim na klinice tak vidim, ze mi info muj doktor moc nepodaval a ja se vlastne ani nezeptala, kolik treba meri, nebo tak. Verila jsem, ze na zaklade toho co vidi a co mi predepise mi pomuze a vzhledem k tomu, jak nervozni k doktorum chodim jsem si o doplnujici informace jaksi zapomnela rict 🙄. Dneska na klinice mam i bez Clostiku folikuly prumerne dva 18mm ale beru Femaru 1-0-1. Mozny je, ze je to “dojezd” Clostiku jak pises a proto mam treba ted pravidelne folikuly dva ![]()
@Karča_V Aha, tak to je škoda, že nemáš info, kolik bylo folíků a jak velké. A bez Clostíku jsi tedy ovu neměla? Tak třeba na tebe Femara lépe působí a proto dva folíci
A nebo jsi je měla i Clostilem a jen to nevíš. A Clsotil jsi měla jaké dávkování? Taky 1-0-1?
Bez Clostiku vubec ovu nebyla. Je mozne, ze jsem s Clostikem mela i dva za tech 5 mesicu, ale nemam to info 🤷♀️. Ju, davkovani Clostiku jak pises 1-0-1. Dost jsem tomu Clostiku verila, tim ze kamaradce pomohl a mrzelo me, ze v nem na klinice nepokracovali. Ale kdyz s Femarou mam jistotu, ze i dva folici byli tak v ni musim verit 🙈. Budu moc drzet palce at tobe Clostik pomuze, jak rikam znam dost slecen, vc. me kamaradky, kterym k miminku pomohl ![]()