Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, já jsem byla dnes na ultazvuku, mám folikul 19-20mm, dneska jsem si píchala ovitrelle a zítra jdeme na IUI. První IUI mě docela bolelo, tak snad to zítra nebude tak hrozné. Pak s vámi budu testovat na začátku dubna. I když se tak trochu obávám, že nevydržím netestovat 14 dní ![]()
@Teruli03 ahojky, děkuji za odpověď🙏
Já tomu také moc nevěřím, že by se povedlo hned na poprvé no…ale tak kdo ví…
A můžu se zeptat, kolik jsi platila? V Natalartu mi rekli 3500… přijde mi to jako šílená částka…ale taknco by člověk nedal za to, mit to vytoužené miminko no…
A tobě drzim moc a moc pestiz, aby se povedloz😊 😊 🙏 🙏 🍀
@hvezdicka1992 3500? Nemáte v tom ještě nějaký nadstandard? Běžně se platí 1000 za materiál, zbytek proplatí pojišťovna.. My teda platíme skoro 7000, ale jen z důvodu darcovskych spermií ![]()
@hvezdicka1992
Ahojky, Duphaston, nebo Utrogestan se podávají po ovulaci v druhé fázi cyklu, většinou 10 dní, pak přijde, nebo nepřijde menstruace. Někdy se podává až do 12 TT na „udržení“.
Jinak 3500 by mě nenapadlo.. za co 🤔. My chodíme do Prague fertility centra a to je ve srovnání s ostatními Cary sice při IVF trošku dražší, ale zase tam mají nejlepšího embryologa a nejmodernější metody v ČR, takže jsme si tento CAR vybírali podle těchto preferencí a referencí. Zjistili, že jsme oba zdraví, až na moji nepravidelnou ovulaci, tak nás čeká pár pokusů Uiu, ale za ty ani v tomto centru člověk neplatí, hradí to pojišťovna… Možná nějakou nadstandardní péči, vždy to tak je i v ceníku u metod IVF rozepsané = pojišťovna, standart, nadstandard… Ale asi bych se jich zkusila zeptat, za co máte platit, když tento zákrok hradí pojišťovny. Jediné, co mě napadlo, že je možné, že tvá pojišťovna nemá smlouvu s centrem…
Já jdu dnes na folikulometrii a podle toho uiu. Tak držím palce, ať nám to všem klapne a březen je měsícem, kdy se nám všem zadaří ❤️️👶🏻
@BrnackaM moc držím palce, ať to vyjde ❤️️. Já jdu dneska na folikulometrii, tak doufám, že Clostík zafungoval a že tam budou pěkní folíci a půjde se brzy na věc
.
@Lucinta super, tak držím pěsti, at je tam nějaký hezky folikul. My jdeme dnes na to IUI ![]()
@Teruli03 my platíme 1900 v Plzni, a doplácím Ovitrelle to je kolem 80 Kč, takže to vychází taky na ty 2 000..
@Moniiiska13 ano 3500.. 1500 údajně katetr, kterým se to zavádí a 2000 nějaké pročištění spermií, jakoze vyberou to nejlepší atd… Tak nevím.. přijde mi to hodně…ale zase nadruhou stranu:blus @Lucinta h: 😊
Nevim no, takhle to má nastavené holt Natalart Plzeň no…docela jsem. koukala, ale když je to treba.. ráda si připlatim😊 😊.. ještě mame tedy čas… akorát mam menstruaci a 17DC začínám brát na 10dni ten duphaston…potom až to dostanu znovu začínám s clostikem a potom to iui…jeste je čas sice…ale hledam informace atd…
Smlouvu s pojišťovnou maji…mam VZP 😊
Moc a moc drzim všechny pěsti co mám a iui vyšlo🙏 🙏
@Teruli03
Koukám že to každý má opravdu jinak😊 😊 @KP91
Muzu se zeptat kam v Plzni chodíš? 😊 😊 🙏
@hvezdicka1992
to je jasné, že pokud jde o vytoužené miminko, tak udělá člověk cokoliv a dá za něj i půl království… Partner má také teorii, že pokud někdo už skončí v Caru a řeší co to stojí, tak se pak asi s rostoucím dítětem bude divit ještě víc… Co to stojí 😁. Tak nějak to bereme jako přípravu na to, že budou už neustálé celoživotní výdaje
. Děkuji, za hodinku a půl mám termín kontroly, tak začínám být trošku nervní, co mi řekne a jak to vypadá 😇
Holky, tak dnešní folikulometrie dopadla úplně super 😍. 1 velký Folík 18mm a dva menší 16,5 a 16 mm
. Tak Clostík zafungoval.
Zítra píchám Ovitrelle a v pondělí máme naši první a moc doufám, že úspěšnou uiu❤️️
Ahojky moc vám všem holky držím palce my platily za iui 1000kč prý za ten katetr ostatní na pojišťovnu. ![]()
@hvezdicka1992 já chodím do Smetanky IVF centrum profesera Zecha… Ty teda do Natalartu?