Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky @Veronique @Wawulka @Mojzi vasich ztrát mi je uprimne lito. Moc dobre to znam. Manzel ma po sve lecbe spatnou morfologii 97 procent, v IVF existuje destička kterou se to da projet, klidne napiste poslu vic info. Ale my jsme stejna na darci, jeste se da doplnit fragmentace
ale moc casto se potrat nestava, preju vsem at jste co nejdriv v poradku. Mela jsem prasek i revizi i injekci. Po revizi mi bylo nejlip ale cekat se musi nejdyl. Po prasku zimnice, jakoby se clovek i otevre, ucitite ze potratite. Budete alespon o dost vic připraveni na porod, a zaroven na dalsi pokus budete mit andelicka. Moc na vas vsechny myslim.
@lapaletka anoo sli jsme do ivf, v sobotu jdu na uz a podle toho se uvidi odber
ms jsem dostala v patek… nejvic asi rozhodlo manzelovo zdravi
ale nelituju mozna bych iui zkousela a platila a byla bych furt smutna, ted mam drive a novy elán
na iui jsem si vyzkousela pichnout jehel a dnes uz to mam celkem v malíku
Holky k otázkám IVF - takze Pronatal zacnete hned klidne, v Praze to co hradí pojistovna nemusite cekat na schvaleni to mi trvalo asi mesic ani ne ale pronatal treba vi ze to pojistovna uhradí a tak tam vznika fiktivni dluh. 1 DC jsem volala 2DC jsem jela pro stimulacni leky, necelych 6k na mne, picham od soboty, vcera jsem pridala dalsi, kdyz vse bude ok koncim v sobotu a v pondeli jdu na odber, kdyz ne odber se posune na stredu a prodlouzi se stimulace do pondeli. Pak 5 dni to zije v inkubátoru a kdyz je dobra sliznice muze se zavádět jako ET tzv. Cerstve embryo kdyz ne mrazi se a ceka se na kvalitnejsi sliznici po OPU 1-2 cykly. To jeste nevim, zalezi na každém tele individuálně. Kazdopadne se modlim at mame ok embrya, a do dubna snad budu vtom uz se zdravým miminkem.
Klidne se ptejte holky, i tady odpovim na cokoliv a rada, nebudu nic skrývat, muze to byt užitečný pro kohokoliv dalsiho.
Posilam vsem silu holky ![]()
Jinak ke ztrátám nekdy mne to odeslo i samo a byli zbytky a pichali mi nejakou injekci, zitra vecer muzu dohledat nazvy na docisteni, a to pomohlo kdybyste chteli
ale nejsem doktor, rikam jen zazitky..
@katerina9615 to si samozrejme udelam, jen jsem chtela vedet jestli to treba nekdo mel stejne.
@Hvezdicka727 jeee ahoooj))
tak moc drzim pesti, at to klapne! Takze ted to muze trvat tak 1-2 cykly? uplne nevim, jak to chodi, pri ms si zacnes pichat injekce, pak je odber a pak v dalsim cyklu ti to zavedou zpet?
@lapaletka to by melo byt vse v jednom
stejne jako tvuj prirozeny cyklus - vajicka ti naspeeduji, odebereou, oplodni a pak zase vlozi za par dni
pokud neni jiny problem jako treba s tou sliznici jak pise @Hvezdicka727 hodne stesti preji, dej nam pak vedet jak to dopadlo! ✊🏻
@kopre_tina535 ahaa, takze vlastne nejdelsi cekani je na genetiku?
@kopretinko dekuju ![]()
@lapaletka v podstate jsem dostala ms minuly patek v sobotu jsem jela do CAR dali mi leky a vysvetlili a zitra 9DC jdu na ultrazvuk, pokud bude vse ok v pondeli mne ceka odber, pokud ne, budu stimulovat do pondeli, znova uz a ve stredu odber. To se rovnou oplodní, ceka se pet dni - prodloužena kultivace je lepsi, kvuli pripadnym ztrátám a pokud je vse v poradku zavádí se ve stejnym cyklu. Pokud je dobra sliznice oo odberu. Pokud ne tak se zamrazi a zavádí se o 1-2 cyklu pozdeji. Sliznici muzou podporit i leky.
Jinak nevim asi mi uniklo co resite s genetikou. Jednak se resi genetika paru - z krve na tu my cekali cca 8 tydnu. Neplati se. Pak se resi genetika PgT embryí tam nejaky doplatek je pokud to schvali pojistovna ale to my zatim delat nebudeme kdyz mame darce. Navic se tam vyřazují jen nemoci co v 1 screeningu jako down apod. Tzv aneploidni. Coz na zacatku to vetsinou selze z duvodu jinych vad - fyzických srdce aj..
Dam vedet jak to probiha dal 😊
Joo ta genetika embryí kdyz jsme resili v zari darce a nedarce tak rikala doktorka 2-4 mesice
Tak dnes po lecich se to rozjelo a je to teda masakr..doufam ze to brzo skonci..
@lapaletka jako kdyz vam ji delaji tak asi jo - to ale neni soucasti toho procesu, dela se predtim.. nam ji treba nedelali vubec - ale jedno dite uz mame tak mozna proto
@lapaletka @katerina9615
Ja dneska dostala zas svuj nejaky sileny impuls a jsem objednana k doktorce na vstupni prohlidku na stredu na tu gynekologickou fyzio., tak pripadne vam pak muzu rict nejaky info. 😃 dam si ted chvilku asi klid v pondeli jdu k zubarce a necham se odeslat na vytrhnuti osmycky, takze ted CAR nachvilku poslu k ledu a zkusim uzivat kapky gynex aspon a resit nejak sebe. Je fakt ze tenhle mesic po dalsim negativnim testu se necitim zas na dochazeni na ultrazvuky
@Kristyna508 tak super
já si od toho taky hodlám dát zas chvilku pauzu a věnovat se sobě, teď se rozhodně nebudu vrhat zas po hlavě do něčeho dalšího ![]()