IUI 2024

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18.1.25 06:50

Ahoj holky, tak já nic, takže vysadím Utrog stan a budu čekat na další cyklus. Zkusíme ještě 2× IUI a pak kdyžtak IVF. Do ty doby akorát zhubnu co doktor chce a jdem pak do toho :) tam už jsou šance větší než při IUI :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
924
18.1.25 10:14

Holky dneska mam zacit brat progesteron po iui ale asi se na to vyprdnu. Taky jste ho nektera nebrala a treba se zadarilo? Ja uz pomalu hazim flintu do zita ze to nevyslo, citim se dost dobre mozna lip nez klasicky cyklus :mrgreen: jsem 2dny po iui, 3 dny po ovitrelu, ten mi uz pomalu z tela mizi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.1.25 10:44

@bambula89 A co tě vede k tomu nebrat ho a jít proti postupu lékaře? Nějak tomu nerozumím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2313
18.1.25 11:16

@bambula89 a důvod proč ho nebrat??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
924
18.1.25 11:26

@Iustitia omnibus Protoze si nemyslim ze bych mela prirozene nedostatek progesteronu a nikdy jsem nemela biochemko nebo sp tak moc nevidim duvod ho brat. Kazdopadne ptala jsem se jestli to nekdo mel takto stejne ze ho proste nebral a i tak se mimi uchytilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.1.25 11:49

@bambula89 Vzhledem k tomu, že podstupuješ IUI, je potřeba se řídit protokolem. Navíc ten progesteron se neber z legrace, ale pro lepší šanci na uhnízdění embrya a kvůli podpoře sliznice. Díky němu je sliznice i více „prostupná“ pro „zavrtání“ případného embrya. Pokud se sama rozhodneš ho nebrat, sama si taky snizuješ procentuálně šanci na uspech, což bych v situaci, kdy podstupuji léčbu v CAR nechtěla. Pokus jsi měla pochybnosti o tom, jestli ho brát (i když je to standard po IUI), tak jsi to měla říct lékaři, ať ti to vysvětlí. Nezlob se, ale z tvých příspěvků jsem nabyla dojmu, že nejsi nejostřejší tužka v penále a máš v tom pěkný guláš. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2313
18.1.25 11:57

@Iustitia omnibus lépe bych to neřekla. Pokud něco nechci tak nebudu podstupovat teda žádný tyhle postupy.. A na celé IUI a IVF se můžu vykašlat 😁 🤦‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
924
18.1.25 12:01

@Iustitia omnibus nemam predepsany zadny protokol. Normalne ovuluji, sliznici mam ukazkovou stejne tak dozravani folikulu, amh a vsechny ostatni hodnoty vseho. Ano nemam s nim zkusenost a mohla jsem se zeptat dr ale bylo to vsechno tak rychle ze jsem spolehala na to ze to vyctu doma v papirech, ale je tam uvedene pouze ze ho mam brat od dnes jedenkrat denne vecer, nic vic. Jestli a kdy ho mam pripadne vysadit se nikde nepise, a vzhledem k tomu ze vim ze blokuje ms tak proste a jednoduse si nechci prodluzovat cyklus tim, ze ho treba vysadim 14-15dpo kdyz uz jsem mela mit ms. Ja vim je to blbost o tech par dni. Ale porad si myslim ze podminky pro uhnizdeni mam dobre. A navic jsem o nem cetla ze muze zpusobovat nevolnost a zavrate kdyz ho mame pak v tele umele vic nez je treba. Ale to jen muj nazor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.1.25 12:02

@Lenka123981 Děkuji Lenko. No ono tohle je nejhorší druh pacientů, co si myslí, že vědí více :) Navíc zrovna u tohohle je princip jasný a zjisti si to každý za minutu na Googlu :) Ale tak víš jak. Každý strůjcem svého štěstí 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260
18.1.25 18:13

@bambula89 hazis flintu do zita, ze to nevyslo dva dny po? To je jeste hodne brzo na soudy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
924
18.1.25 18:33

@katerina9615 ja vim, to bylo trosku s nadsazkou :)) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
170
18.1.25 21:34

@bambula89 absolutně nechápu tvůj postoj k dané situaci, pak uz ubec ne proc jsi sla do IUI kdyz odmítáš postupovat podle toho co ti předepsal lékař a asi je to z nějakého důvodu :roll: nechapu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
924
18.1.25 22:36

Asi takhle. Nikdo nemusite chapat muj postoj k dane situaci, protoze o te situaci vite jen to, ze jsem byla na iui, nic dalsiho - takze dost zkreslene informace a vytrzene z kontextu. Fascinuje me jak plno holek tady odpovida na otazku otazkou. Pokud k dane otazce nemate odpoved nebo se vas netyka, proste a jednoduse neodpovidejte. Ptala jsem se jen, jestli je tady nekdo kdo ma podobnou zkusenost, nic dalsiho jsem vedet nechtela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
321
18.1.25 23:06

@Hvezdicka727 tak to je super rychlovka☺️ tak pis vsechny pocity a jak to probiha, moc drzim pesti, at jde vsechno dobre 💪 🍀

Jinak k tomu utrogestanu - koukam, jaka se tady rozjela docela vyostrena debata..
Ja jsem pri druhem iui vysadila par dni pred ms, jelikoz mi delal opravdu zle na streva a rikala jsem to doktorce.
A nedela se nejake i uplne nativni/prirodni iui bez hormonu atd? Nekdo to tady psal myslim; tak treba pod tim si predstavuju inseminaci uplne bez leku..
Kazdopadne pro nas by to asi nebylo; kdyz to nejde normalne, tak se to asi leky podporit musi, zejo.
Tak treba se slecna/pani ozve, co mela ‚bezhormonove‘ iui 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260
19.1.25 08:17

@bambula89 no já nevím, ale jdu do CARu, aby mě tam pomohli a dodržuju všechno, co se mi řekne, ale takhle si postavit hlavu a dělat si to po svém, to mi přijde trochu na hlavu a napadá mě otázka, jestli to vůbec chceš 8o holky ti tu jen radí a říkají svoje zkušenosti, není nutné útočit a pokud to nechceš číst, tak se nezapojuj do diskuze.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí