IUI 2024

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Mojzi
19.1.25 22:20

Jeste jednu vec ti povim. Po prvnim nevydarenem IUI jsem vysazovala utrogestan a MS mi prisla do 36 hodin. Po zjisteni ZT jsem vysadila utrogestan po nekolikatydennim brani a potrat se spustil po 4 dnech. Myslim si, ze tech par hodin/dni
prodlouzeni JEDNOHO cyklu neni zas takovy drama.

Ale na konci dne je to tvoje vec, nejdulezitejsi je co si o tom myslis ty a tvuj partner. Zkus si procist zacatky diskuze IUI 2021, tam jsou holky co utrogestan nedostaly, asi se to zacalo predepisovat az ted nedavno.
Preju ti hodne stesti.

• Citovat
  • Upravit
924
19.1.25 22:57

@Mojzi dekuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1426
20.1.25 08:32

Holky, já jsme zase pěkně v háji :roll: :lol: :cert:
11.1. jsem dostala první ms po potratu, tak jsem se s nadšením objednala do CARu, že budeme moct konečně zkusit další IUI… a mně to pořád neskončilo! :cert:
10. den a pořád to teče… né žádný masakr, ale asi mi to tentokrát neklapne :roll:
Budu volat do CARu a rušit kontrolu, ale vůbec nevím… jestli na mne lékař nekoukne i tak… nebo budu prostě jen doma poslušně čekat až to přejde :roll:
Jsem z toho akorát nas..ná a brutál přešlá :(
Všem vám závidím, že můžete v procesu dál pokračovat :kytka: :(

Jinak k progesteronu… taky jsem ho měla i při neúspěšném cyklu (duphastone) a po vysazení ms normálně přišla… ikdyž je fakt, že když jsem pak při úspěchu brala utrogestan, tak že se mi nejspíše díky němu nespustil po ZT potrat :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mojzi
20.1.25 09:01

@Wawulka ahoj, tak to je teda opruz 😕 a ty jsi po potratu nebyla na kontrole zda vsechno odeslo?

Ja jdu ted v patek, to bude 14 dni od zjisteni, ale je to opruz, od minulyho pondeli jsem taky jak kdyby me podrizli 😁 🙄 uz je to teda lepsi, musim zaklepat vypada to ze se to mirni.

• Citovat
  • Upravit
1426
20.1.25 10:01

@Mojzi
To jsem samozřejmě byla a všechno bylo čisté :nevim:
Takže to je po tom potratu ještě nějak hormonálně rozházené, či říkají, že má tělo se ještě nějakým způsobem dočistit během první došlé menstruace :nevim: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
694
20.1.25 10:12

@Wawulka tak treba to jeste dopadne :) treba bude ovu pozdeji kdyz jeste spinis, za par dni to muze byt ok a skocis na kontrolu! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
20.1.25 10:16

@Dee55 ano ano, teď jsem to měla docela takhle za sebou, ale teď jdu až na první screening v únoru.. Achjo, to je na nic s tou práci tohle :/
Tak to věřím, z té IUI ještě když jsi byla tolikrát tak už ani tu naději člověk nemá a jak dopadla vstupní prohlídka? Řekli Ti už kdy by se na to mohl vrhnout? Nebo jak jsi teď přešla jinam, tak budou dělat ještě všelijaké testy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1426
20.1.25 10:29
@kopre_tina535 píše: Více

Děkuji za útěchu :srdce:
Nu, já doufám, ale popravdě to není špinění ale pořád krvácení… tak nějak nevim, co sama se sebou :lol: :roll:
Sice jedeme příští týden na dovču, takže kontrolu bych nestíhala… ale modlím se, aby to už přestalo a ovulace vůbec byla :roll:
Nejraději bych do toho holky kopla :( tolik měsíců snažení, smutku, pak těhotenství, potrat a ani se po něm nemůžu dát normálně do pořádku a znovu začít :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mojzi
20.1.25 13:09

@Wawulka ja jsem cetla, ze prvni cyklus po potratu muze byt i anovulacni. Ale teda co uz nevim jestli tim bylo mysleno potrat - MS, nebo prvni MS - druha MS. A zase porad nekde ctu ze zenska potrati a dalsi MS uz nedostane, protoze otehotnela, pak se v tom ma clovek vyznat 😁

Jinak ja jsem, abych se z toho nezblaznila v hlave, nasadila pozitivni pristup, objednala jsem si femibion a manzelovi z pilulky FertilON (znala jsem jen folandrol a to nepil pravidelne 😁 😡) a rikam si ze to je novy start, uz at se to vsechno vycisti a to by bylo aby se to vsechno zase nespravilo.

• Citovat
  • Upravit
1426
20.1.25 13:25
@Mojzi píše: Více

Jojo, taky jsem měla první cyklus hned po potratu anovulační… takže takovéto „už jsem to ani nedostala“ se nekonalo :roll: :D
Nu a po měsíci od potratu jsem konečně dostala ms - takové radosti, že to konečně můžu sama v sobě uzavřít a jak říkáš - začít znovu, uzavřít to celé za sebou a mít nový start…

Ale ta rudá bestie nechce přestat! :cert:
někdy mám už pocit, že i vlastní tělo je proti mně :roll: :(

O pozitivní přístup se snažím, ale nějak o něj postupně přicházím :lol: :cert:
A ze všeho nejvíc se bojím, že teď - až ta mrcha někdy skončí, tak zase nebude ovulace… a to už mě fakt jako jebne! :lol: :cert: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
249
20.1.25 13:39

@lapaletka @Veronique tak to mam za s sebou a je mi dobre. 17 folikulu ke kterym se dostali, 13 vajicek ale 3 nezralé, takze se bude oplodnovat 10 a uvidime. Snad z toho aspon pulka bude dobrych embryí 🙏🏻 pokud vse dobre dopadne s nimi vypada to na ET :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
694
20.1.25 14:05

@Hvezdicka727 tak super to je dobry vysledek ne? :) jak dlouho ten odber celkove trval?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
20.1.25 14:23

Holky, prosím, je potřeba dodržovat celých těch 14 dní nějaký „klid“ pro tělo? Já chodívám cvičit (kruhové, kardio apod.), první týden jsem vynechala, aby nebyl problém třeba s uchycením vajíčka, kdyby náhodou.. ale myslíte, že už můžu jít tento týden cvičit? Když beru ten progesteron, tak by to mělo být už ok, ne? (Stejne si tak nějak myslím, že nebyl uspech) :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3109
20.1.25 14:26

Tak taky přispějí do vášnivé diskuze :wink: 😂 🤣
Já progesteron beru 2× denně….10 den po IUI si dělám test a když tam není silnější čárka (což ještě nebyla) ale jenom 👻 tak to už neberu. Upřímně si myslím, že u IUI, kdy člověk zná přesně, kdy byla ovulace je 10 dpo rozhodující 🙏🏼 ☺️
Nechci si zbytečně oddalovat menstruaci a brát ho 14 dni (k ničemu) :kytka:

Tak holky kdo se chystá na další IUI? Nebo, kdo testuje?

Já dnes 7 dc a v pátek folikulometrie ;)
A pak se uvidí jestli v pondělí bude další IUI :srdce: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3109
20.1.25 14:27

@_elara myslíš klidový režim po IUI? :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...