Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@lapaletka tak to jsem si taky říkala, když známá povídala že se snažili 5 let, přišlo mi to šíleně dlouho.. No už jsem kousek za půlkou😒 😆
@katerina9615 hele ja z toho mela taky hruzu, ale bylo to vlastne uplne v pohode. Az jsem se sama divila jak jsem to zvladla. Prvni dve injekce jsme se teda vzdy zhadali s manzelem ze mi je ma pichat on, kdyz ja od*eru ten zbytek🤣 ale pak uz jsem si to pichala sama dobrovolne. Odber taky uplne v klidu, nemela jsem ani celkovou anestezii, jen jsem byla nejaka priblbla. Druhy den jsem uz normalne fungovala absolutne bez bolesti. Vysel nam hned prvni transfer, bohuzel skoncil zamlkym tehotenstvim.
@Veronique31 tvůj příběh tu sleduji… strašně smutný, že nevyšel ten první transfer, ale hodně jsem slyšela, že vyšel holkám až druhý z mrazáčku, kdy jdete na druhý transfer?? ![]()
@Veronique31 ja tvoje prispevky taky ctu, a je mi to moc lito. Mam dve kamaradky s uplne stejnym pribehem a jedna z nich na druhy pokus maji doma 8 mesicniho milacka a druha kamoska ceka na druhy transfer. Rika se, ze pak uz je ‚pohnojeno‘ a vse jde jak ma. Tak drzim pesti ![]()
@KokoNic Uplne presne, rikala jsem si, ze urcite bych to nenechala zajit tak daleko
![]()
@katerina9615 hele, jo, ja jsem z toho byla taky uplne vyhukana a to jsem mela tesne pred ms, nevim, co jsem si myslela
![]()
@katerina9615 píše: Více
Mne je 30 a deti nemame. A rikala jsem si, ze 28 je tak idealni
To jsem se trochu prepocitala. ![]()
@lapaletka
My mame za sebou dve IUI neuspesne, jinak nevime, pruchodnost vejcovofu Ok, ovulace probiha, spermiogram ok..uz je to 1 rok a 3/4 a nic.
Nevim ted ktera z vas to tu psala ale taky se ted usmivam kdyz jsem jeste mesice pred svatbou resila ze si musime davat bacha abych nahodou nebyla tehotna aby mi nebylo spatne a pak na to hupsneme a ted o skoro 2roky pozdeji a stale nic takova naivka 😃
Ja jeste premyslela jestli nezkusit gynekologickou fyzioterapii pred IVF, neresila jste nejaka?
@Kristyna508 a @lapaletka to je tak super pocit, číst, že v tom člověk není sám
o gynekologické fyzioterapii jsem přemýšlela, ale jednak bych musela docela daleko dojíždět, za druhé finance (sezení třeba 1000,–) možná něco přispívá pojišťovna a uplně nevím, jestli se mi chtějí cvičit nějaké cviky atd. ale já jsem už ke všemu hrozně skeptická protože jsem zkusila už strašně moc věcí a nic nepomohlo od vitamínů přes gel na početí, hlídání ovulace, sex obden, mám za sebou x vyšetření a prostě nevim, nevim co už zkusit.. jo vlastně vim, IVF, ale bojim se ho jak čert kříže
![]()
@katerina9615 @Kristyna508
Holky, o tom jsem ani neslysela. To je nejake cviceni, jako treba ta Mojzisova, nebo tak?
A taky uz jsem skepticka, protoze, kdyz nevysli 2× naservirovane spermie, tak si rikam, ze tezko mi pomuze nejaka roznozka
Ale kazda jsme jina; cetla jsem spoutu pribehu, kdy to nakonec vyslo prirozene, ale mne by asi zesedively vlasy tim cekanim.
A z IVF mam taky strach, ale kamoska ted byla a rikala, ze mela uplne zbytecne obavy, ze to bylo vsechno ok a nic ji ani nebolelo.
A taky je mi 30 a nechtela bych jedinacka, tak si rikam, ze radsi asi pujdu do ‚akce‘ ted.
Zkousela jsem snad vsechny bylinky a caje sveta, a to tomu prd rozumim a caje primo nesnasim, vyhozenych milion penez a nic ![]()
Doporučuju videa (rozhovory) na youtube myslím, že se to jmenuje plodné hovory a tam je právě jeden díl o gynekologické fyzioterapii, koukla jsem na všechny díly a obdivuji, že tohle všechno někdo vyzkoušel, prostě všechno je hrozne finančně náročné… já to radši pošetřím na IVF ![]()
@katerina9615 No jasny no, chapu. Mne prijdou vsechny tady ty ‚prirodni‘ cesty hrozne drahe, protoze to trva dlouho, takze to stoji hruzu penez atd
Kamaradka tak chodila na cinskou medicinu, vyhodili na to x desitek tisic a stejne nic jineho nez ivf jim bohuzel nepomohlo..
Treba ta Mojzisovka je fajn - na youtube je hezke video tak to mate zdarma 😃 ale chce to kazdy den - je pak hezky vypracovane brisko, kdyby uz to k nicemu jinemu nebylo 😅
Tak holky, já furt ducharim jako včera. Nicméně udělala jsem pokus a jeden test jsem si dneska udělala z odpolední moči a druhý asi za hodinu z hodně naředěné moči, protože jsem hodně pila tu hodinu. Oba testy byli ze stejného balení. První ducha ukázal, druhý vůbec. Takže asi ty duchové tam jsou protože test něco zachycuje. Takže teď jsou pro mě jen 3 možné výstupy: 1. K implantaci došlo déle (může to být až teprve 12.den po oplodnění), což by bylo teprve včera a je ještě možnost, že zítra/pozítří to zesílí. 2. Zivafert je fakt držák a mám ho furt v sobě. 3. Bylo to biochemické a jako bonusová možnost 4. Všechny testy stojej za vyliž p*del
už mě z toho hrábne brzo ![]()
@katerina9615 ja prave ket mela. Pri ET mi na sale zjistili polyp, tak jsem musela na operaci. Takze nas prvni transfer byl zaroven KET. Ja se z toho uplne nejak nehroutim, jsem rada, ze se ujalo hned prvni embryo, takze muzu byt tehotna. Snad vyjde dalsi pokus. Je to pakarna, mam tehotenske nevolnosti, je mi zle jak psovi, ale zaroven cekam na potrat, tak je to takovy narocnejsi.
Tak me uz vajecnik prestal bolet, uz behem dopoledne takze ted vlastne nevim jestli iui byla naplanovana dobre
myslim ze mi to tam foukli dost brzo, sice dr rikala ze spermie tam vydrzi i 72hodin ale nemame nejlepsi spermiogram tak si myslim ze 8-20h predem je brzy no