Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Iustitia omnibus ahoj, teda ty už čekáš na výsledek druhého pokusu koukám 😊držím palečky 🍀
Já to v prosinci nestihla skrz svátky a teď čekám na ms, která má 5 dnu zpoždění 😖 jsem z toho úplně na nerv, začala jsem jíst macu a myslím si že to je z toho 😞
Mě ty další pokusy IUI přijdou hrozně ubíjející respektive jsou to pro mě hrozný nervy (načasování, přítel aby byl ok, dvě extra návštěvy kliniky, co řeknu v práci atd.) no a pak za dva týdny koukáte na negativní test…
Zároveň se IVF hrozně bojím, injekcí pak OPU, možná kdybych do toho už šlápla dávno tak tu sedím teď s břichem a ne tyhle marný pokusy.
Každopádně dnes jsem 7 den po IUI, malou naději furt mám no, tak uvidíme..
Holky zas mam dotaz
pardoon ale me se to nechce hledat nekde ve starych diskuzich nebo na netu. Chapu spravne ze dokud nevysadim progesteron tak ms neprijde? Jde mi o to, ze ho mam nasadit ted po IUI a nevim do kdy brat. 14.den po iui mam udelat tt kdyz bude negativni tak nic (ale 14.den uz mam mit ms takze kdyz ho budu do 14.dne brat tak ms neprijde). Ano napisu dr jak to teda udelat ale jen me zajima jak to mate ostatni.
A jeste prosim. Ovitrell pichnuty v utery rano, vcera iui a bolest vajecniku byla ve stredu brzy rano pak pres den ok a zaclo me bolet jako pri ovulaci ve stredu v 22hod vecer a boli dodnes, je mozny ze je ovu az dnes. Tak dlouho po ovitrellu mi prijde pozde. Nebo bolel vas nekoho vajecnik den po iui?
@bambula89 ano dokud nevysadíš, tak MS nepřijde, při negativním testu se vysazuje abys mohla odmenstruovat
no mě po iui ještě asi dva dny bolelo v podbřišku jak při ovulaci, můžou to být ještě doznívající bolesti a po injekci sem byla dost nafouklá
Ahoj, přidávám se. Letos jsme se rozhodli do toho fakt obout. Doporučíte nám kam jít?
Četla jsem tady dost pozitivních recenzí na Kliniku ve Zlíně.
Děkuji
Záleží odkud jsi, vyber si kliniku fakt co nejblíž bydlišti, jezdí se tam poměrně dost.
@bambula89 vetsinou blokuje ms, ale muze se stat ze dojde i pres progesteron.. kdyz 14dpo mas negativni test tak proste vysadit 🤷🏻♀️ ja vysadila klidne 13dpo kdyz uz jsem vedela ze nic…
Jinak i po ovu jsou ruzne bolesti, roste zlute telisko a to muze byt taky citit - dorusta nekolik cm
me treba poboliva bricho az do ms 😂 a pak pri ms 😂 takze skoro cely cyklus protoze chvili pred ovu zacnu citit jak se zacne zvetsovat folikul a tlaci to.. jsem na to asi citliva
@katerina9615 píše: Více
Cauky )
ja jdu v unoru na 3. IUI a rikam si uplne to same
Ze jsem se na to mela vykaslat a po prvnim neuspesnem jit rovnou do IVF. Prvni IUI bylo hodne emotivni, protoze jsem nevedela, do ceho jdu. Druhe nadejne, protoze se partnerovi dost zlepsil spermio a stejne z toho bylo prd. A to vecne chozeni na kliniku me akorat nervuje..
A do 3. jdeme proto, ze doktorka napsala partnerovi leky na zlepseni spermiogramu, tak kdyz uz to bere, tak tomu davame posledni pokus.
Pro tebe je to kolikata inseminace?
@kopre_tina535 jo to chapu ze nekoho boli bricho od ovu do ms, ale me vzdycky bolela jen ovulace nebo prasknuti folikulu, pak byl klid a zase az pri ms, tak proto se ptam jestli to muze zpusobit ovitrell protoze jsem ho nikdy nepichala. A podle ovu testu ted nejsem schopna urcit ovulaci, ani mi tesne pred iui nedelali utz jestli teda folikul praskl nebo ne. Delali mi utz den pred iui to byl 18mm a druhy den se slo hned aplikovat.
@Debora156 píše: Více
Souhlasim s Kackou, vyber si nejakou, kam nebudes mit problem kdykoliv dojet/odjet.
Protoze se tam chodi fakt casto..
Příspěvek upraven 16.01.25 v 09:35
Mě těstě před IUI nedělali už taky ultrazvuk a dost jsem se divila, tak jsem hledala v diskuzích a už se prý ultrazvuk těsně před nedělává.. u mě u prvního IUI to bylo asi moc brzo protože jsem měla v pondělí jen 15mm a ve středu se šlo na to, u druhého se počkalo o den dýl a hlen doktor říkal, že byl ukázkový takže celkově asi lepší načasování.. kdy však k ovulaci uplně přesně došlo netuším… to ti prostě nikdo neřekne, celé IUI je jedna velká náhoda…
ale třeba budeš mít víc štěstí než já… ![]()
@bambula89 píše: Více
Taky mi před zákrokem nedělali UTZ ![]()
Pokud folikul byl, aplikoval se Ovitrelle, tak předpokládám, že nemají důvod… ale co klinika, to jiná praxe… ![]()
@lapaletka já mám týden po druhém pokusu a jak už cítím podbřišek, tak to určitě zas neklaplo a do třetího pokusu teď prostě v únoru fakt nepůjdu.. chci to pořádně probrat s doktorem a spíš už řešit IVF.. přítel má spermiogram celkem dobrý, stejně se před IUI udělá výběr těch „lepších“ no a stejně je to marný…
![]()
@katerina9615 @lapaletka
No taky si to někdy říkám, ja mám testovat zitra, ale uz jsem to zkusila dnes a nic nevidim. To by byl zazrak kdyby zitra neco vykouklo. Takze se smiruju s dalsim mesicem…Drzím ti palce, at pak je na testu je druha carka. Musim rict ze nenavidim ten posledni tyden kdyz mam testovat. Boli me bricho a uz cekam ze je to MS i kdyz doufam ze ne