IUI 2024

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16
19.8.24 06:34

Ahoj, já byla na IUI 3× s tím, že třetí pokus mi vyšel (teď v květnu). Vždy mě objednali na kontrolu a další den v 18:00 jsem píchla ovitrell a další den v 10:00 jsem šla na zákrok (přítel měl být vždy 2 hodinky přede mnou na odebrání vzorku).

První zákrok jsem necítila vůbec, druhý byl nepříjemný, takový tlak a třetí pokus byl strašný, nemohl se tam nějak dostat a fakt to bolelo (a pak ještě asi 30 minut potom a byla jsem celý den šíleně unavená). Pokaždé mi to dělal jiný doktor, takže myslím že závisí na tom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Be12
19.8.24 12:02
@sojka20 píše: Více

V pondělí večer kolem 9. jsem si píchla Ovitrelle a ve středu ráno v 9 jsem měla být v centru na IUI. S tím, že partner dodal vzorek spermatu 2 hodiny před výkonem, kvůli zpracování. A samotný výkon nebolí. Je to téměř jako klasické vyšetření. Tenkým katetrem zavedou sperma přes čípek do dělohy. Celý proces trvá tak 30 vteřin až minutu, potom se jen vyčkává cca 10-15 minut vleže a může se odcházet. :mrgreen: :mrgreen: :palec: ☺️ ☺️

• Citovat
  • Upravit
3377
19.8.24 14:23

Moc děkuji za odpovědi :hug: a ještě jedna blbá otázka. To tam manžel přijde dat sperma a já tam budu čekat, dokud nebude zpracované nebo mi třeba zavolají, že už mám přijít? :think: 😅 Já jen, abych věděla co čekat, jestli zařídit pro dceru hlídání nebo se “vystřídáme” s manželem :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
19.8.24 14:35

@sojka20 Oba jsme tam čekali než budu mít hotovo i já :lol: Přítel šel na odběr hned ráno jak jsme tam přišli, pak jsme se šli projít ven na hoďku a pak se vrátili a po chvilce jsem šla na transfer :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Be12
19.8.24 17:02
@sojka20 píše: Více

Asi záleží na každém nebo na CAR. Protože partner odevzdal vzorek (já tam ráno nemusela). Partner potom odešel a mě stačilo přijít až přímo na inseminaci za ty dvě hodiny a u toho partner být nemusí. :mrgreen: :lol:

• Citovat
  • Upravit
3377
19.8.24 18:59

@Be12 Aha aha :think: Tak se dozvím na ultrazvuku, jak to teda bude :D
A nechodí tu někdo do IVF Clinic Olomouc? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
20.8.24 10:18

Ahoj holky, tak se po delsi dobe hlasim, potrebovala jsem trochu pauzu :) presli jsme z pronatalu v budejocich na jinou kliniku. Byla jsem dost nespokojena s jednanim a po nastupu na nive klinice jsem zpetne jeste vic.. kazdopdne nam hned z prvni udelali genentiku, takze cekame na vysledky, ktere se v zari dozvime a v rijnu pokud bude vse ok jdeme na ivf :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
20.8.24 10:38

@Veronique31 ahoj co za pristup ti presne vadilo v pronatalu? Ja tam chodim taky, v CB

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
20.8.24 10:48

@Sairi ja byla taky v cb. Nechteli nas poslat na genetiku, platis tam i za to ze vezmes za kliku, je to jen tovarna na prachy, vubec je nezajima konecnej vysledek jen to abys jim tam nechala co nejvic penez.. Jeden doktor “ pomlouva” druhyho.. manzel nebyl na zadnym vysetreni, zadny odber krve nic proste. presli jsme do statniho, tam nas vysetrili oba na vsechno, sami se divili ze jeste nemame hotovou genetiku, kdyz ji proplaci pojistovna..a to za co chtej v pronatalu 40 tisic zaplatime 15000,–.. to asi k vysvetleni myslim staci..:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mojzi
22.8.24 08:45

Ahoj, procitam diskuzi a take se pridavam, snazime se tedy teprve od rijna 23, ale moje gyndarka (vyborna pani doktorka :srdce: ) mi jiz delala krev (vse ok) a manzela poslala na spermiogram.
Tam mu bohuzel nasli snizenou pohyblivost a i tech par aktivnich plavcu ma geneticky spatny tvar. Takze dr. nas rovnou doporucila na IUI do Kolina.
Ted cekam, az mi prijde MS a desim se, co je pred nami :think:, protoze je to nase prvni zkusenost.
Clovek si to vzdy maluje jinak, nez to nakonec je, ale neztracime nadeji :D

• Citovat
  • Upravit
145
22.8.24 09:54

@Mojzi Ahoj :mavam: Ničeho se neboj, IUI je v pohodě :palec: Horší je IVF, co se týče všech těch hormonů a vlastně je tam jedna celková narkóza při odběru vajíček. Mám za sebou jeden nevydařený pokus IVF a jedno IUI. Půjdu teď na druhý pokus IUI 🙏🏼 :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3377
22.8.24 10:30

@Mojzi Ahoj a kdy MS čekáš? Já cca zítra nebo v sobotu a pak nás taky čeká první IUI. Clostilbegyt už jsem měla, tak tam vím, do čeho jdu (já měla jen návaly horka, jinak pohoda) a jsem zvědavá pak na to samotné IUI. Už mám za sebou různé gyn. zákroky, tak předpokládám, že tohle bude brnkačka :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3377
22.8.24 10:34

Jinak holky, dělají u vás(u partnera) před IUI taky kontrolní spermiogram? Případně byl tam nějaký progres/zhoršení mezi spermiogramy? Já jsem zvědavá, jaký bude rozdíl, ale předpokládám, že když je rozdíl měsíc, tak to bude asi nastejno. Jen manžel má teď zánět zubu, tak mám strach, aby ten spermio nebyl ještě horší než minuly měsíc :roll: Na druhou stranu, stačí jeden dobrej plavec a bude to! Pokud jsem dobře počítala, tak z minulého spermio bylo dobrých asi třičtvrtě milionu, což mi nepřijde tak hrozné 🤔 ještě, když jim ulehčí tu cestu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mojzi
22.8.24 19:51

@sojka20
Cekam ji az zacatkem zari, dneska jsem si volala do cetra a sestra me poucila, ze si mam zavolat az jak se dostavi MS, pocitam, ze mi budou brat krev a opakovat testy co mi uz delala doktorka. Jsem padavka, vdycky si po brani krve polezim v cekarne :D

@Ivankkaa z IVF a vsech zenskych, co do toho sly mam veliky respekt, zda se mi to hrozne traumaticke jak fyzicky, tak psychicky. Sleduji na youtube jeden par, co sdili jejich IVF cestu a prozivam to s nimi, je to hrozne.
Ale kdyz neni zbyti, clovek udela vse.

Drzim vsem palce, at mame brzo // :kytka:

• Citovat
  • Upravit
3377
22.8.24 20:15

@Mojzi Hele z toho si nic nedělej, někdo to prostě nemá rád a není mu z krve dobře 😁 Mě teda po víkendu taky čeká krev (HP) jinak zbytek už máme za sebou (spermiogram). Naivně si myslím, že vyjde první IUI. A jaký je u vás problém?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí