IUI 2024

Napsat příspěvek
Velikost písma:
145
15.8.24 20:18

@sojka20 Ahojky :mavam: Já půjdu na druhý pokus IUI asi 9.9. podle mých propočtů :) Měla jsem jít teď, ale špatně mi načasovali termín ultrazvuku pro kontrolu ovulace a měla jsem už po ní. Byla jsem tam dnes. Takže příští cyklus už to snad klapne :lol: Jinak já mám zase jen jeden vaječník a nejsem nejmladší :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3377
15.8.24 20:46

@Ivankkaa Jejda..tak věřím, že příští měsíc to už klapne. Mně řekl, ať se objednám na 11DC. Tak mám jako celkem obavu, aby se to hezky stihlo, teď 2 cykly po sobě jsem měla sama ovulaci 14DC, tak snad to hezky vyjde na pátek a ne na víkend, to by mi stejně neudělali. Kde IUI podstupujete?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
15.8.24 20:55

@sojka20 já mívám právě krátký MS cykly 26-27 dní a ovulaci mívám brzo, kolem 9-10 dne. A teď mě objednali na ultrazvuk až 11 den a to bylo pozdě. Jinak když ti to bude vycházet na víkend tak to neva, udělají ti transfer v pátek jako mně minulý měsíc. V pátek ráno mi tam píchnuli Ovidrell a transfer byl o dvě hoďky dýl :) Protože spermie vydrží v děloze asi tři dny, tak je to v poho :) Ono tohle nejde asi vychytat s přesností právě kvůli těm vikendům. Chodíme na kliniku v Plzni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3377
15.8.24 21:22

@Ivankkaa Aha, tak to míváš hezky dlouhou luteální fázi :palec: Já se právě strachuju proto, že manželovi vyšly dost pomalé spermie +morfologie, tak aby tam zavčas doplavaly a přežily 😂 no uvidíme, věřím jim 💪🏻 Jo tak, my do Olomouce :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
694
15.8.24 22:32

@sojka20 ahojky, my chceme v zari zkusit druhy pokus, a odhaduji to taky na 6.9. :lol: Budu drzet palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
924
15.8.24 22:48

@sojka20 muzu se zeptat jak moc pomale a jak spatna morfologie je u vas? I presto jdete na iui?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3377
15.8.24 22:49

@kopre_tina535 Jee, tak to si budem držet palce navzájem :oops: dávají vám pak holky nějaký progesteron nebo se nemusí? Já mám lutealni fázi vždy 12 dnů (13.dostanu MS), tak nevím, jestli to dává vždy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3377
15.8.24 22:57

@bambula89 U nás jde o to, že už máme 2 děti přirozeně a 3.těhotenstvi bylo taky přirozeně a já po revizi nemívám ten plodný hlen. Tak pan doktor navrhl, že vzhledem k tomu, že jinak problém není, tak zkusíme 3× IUI a pokud se nepovede, tak doporučuje IVF, aby se mi zase nerozjela endometrioza 😊 Já věřím, že to IUI bude stačit, protože spermie se nejspíš nedostanou skrz ten hlen ani přes čípek, tak jim dopomůžeme. Ale myslím si, že pokud bysme ještě neměli žádné dítě spolu, tak si myslím, že by IUI ani nenavrhovali a viděli by to rovnou na IVF.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
924
16.8.24 07:37

@sojka20 aha dekuji moc za info. Konecne mam moznost s necim porovnat. Mame lepsi spermiogram (krome hodnoty morfologie 1%) a rekli ze iui je k nicemu, ze jedina moznost ivf.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3377
16.8.24 09:07

@bambula89 Aha a kolik je vám let? Třeba kamarádka teď navštěvuje stejnou kliniku, jejímu partnerovi sice vyšla krásná pohyblivost, ale morfologie jen 2,3% a že jich má méně, než by mělo být a androložka jim řekla, že to je úplně v pohodě, že jen by mohlo trval déle otěhotnět (snaží se už přes rok) a prozatím se domluvili buď na řízeném sexu nebo IUI. Mně na fb odpověděla slečna, co je andrologický laborant a že morfologii nemáme řešit, že spíš horší je ta pohyblivost.

Příspěvek upraven 16.08.24 v 12:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
924
16.8.24 10:35

@sojka20 me 34, partner skoro 40, snazime se 3 roky a taky nam rekli s morfologii to muze dobu snazeni prodlouzit. Ze jedine ivf, kdyby byla morfologie aspon 1,5-2% pak by pry iui mela mozna smysl ale 1% je podle nasi ivf lekarky nesmysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3377
16.8.24 12:16

@bambula89 Tak pokud se snažíte už 3 roky, tak možná proto to vidí i hned na IVF. Každopádně, myslím si, že nutit vás nemůžou a podle mě byste aspoň třeba 2× IUI mohli zkusit, zakázat vám to nemohou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
924
16.8.24 12:43

@sojka20 to jo ale ale pochopila jsem z toho ze nam tu iui ani neudelaji s timto spgm. Jedine zkusit jiny car a to asi pritele nepresvedcim, ze zase vse od znovu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Be12
16.8.24 13:18

Ahoj, taky se přidám. Před 9 měsíci po dlouhém snažení jsem potratila. Na konci července jsme šli s partnerem na první IUI, s tím, že následující den jsem měla začít s medikací 1×0×1 estrofem a večer zavádět 2 tabletky gynprodyl. Po dvou týdnech udělat těhotenský test a zavolat na CAR. Udělala jsem si 5 testů v průběhu 4 dnů a všechny byli prokazatelně pozitivní. Teď bych podle výpočtů měla být v 5tt, ale když jsem si včera a dnes testy udělala znovu byl tam jen slaboučký duch. Těhotenské příznaky by byli. Co myslíte je to ztracené a mám přestat užívat prášky a vyčkat na MS? Nebo mám počkat, až jak dopadne kontrola? :nevim: :( :,( :?

• Citovat
  • Upravit
694
16.8.24 13:41

@sojka20 me dali ovitrelle i progesteron automaticky, nevim zda by se to dalo i bez toho.. myslim ze je to asi soucasti “zakroku” aby se udealo co nejvice pro to aby se mimi uchytilo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí