Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, snazila jsem se procist vsechny prispevky, ale je toho hodne.
Je tady vubec nekdo, komu IUI pomohlo?
Jdu koncem mesice a vetsina z vas psala, ze to bohuzel jdete na ivf.
Dekuji za odpovedi ![]()
Dekuju
mne rikala ze nemusela probehnout normalne jeste proste po červnovém potratu no…
@lapaletka Ja to měla obráceně, nejdřív jsem prošla IVF, bohužel neúspěšný pokus. Teď o víkendu nebo v pondělí jdu na druhé IUI, první neúspěšně ![]()
@Hvezdicka727 Achjo, to mě mrzí
já kdybych se objednala o den později, tak by se to taky nestihlo
a to jsem byla na UTZ už 11DC
@lapaletka Ahoj, podle mě dost záleží, jaký je nebo není zjištěný problém. Já mám třeba jen jeden vejcovod - to jsme ale pořešili léky, aby byly folikuly na správné straně. A dle mého mám po revizi po ZT nepřátelský hlen pro spermie no a manžel má horší spermio. Máme ale už 2 děti (a celkem 3 těhotenství) přirozeně a tak bych byla ráda, abych ti mohla napsat za 2 týdny, že nám IUI pomohlo a napoprvé. Ale ve výsledku jen pomohou spermiím přes hrdlo, aby měly lehčí a kratší cestu a načasují prasknutí folikulu. Takže to procento úspěšnosti je prostě malé…držím ti moc palce ![]()
@sojka20 manzel ma spatne vysledky, ja bych mela byt v pohode, podle testu ahm apod.
Doktorka nam doporucila 2-3 pokusy IUI, ale to asi rikaji vsem.
Deti zadne nemame. Nevim, co si o tom mam myslet
Kdyz je uspesnost tak male, tak proc to vubec nabizi
![]()
@Ivankkaa to me moc mrzi! drzim pesti, at to ted vyjde
A vite, kde je problem?
@lapaletka Tak ono je to hlavně finančně nenáročné a opravdu na ty lehčí problémy. Ale už nikdo nezaručí, že dojde vůbec k oplodnění, dělení, uhnízdění atd. Samozřejmě můžete jít rovnou do IVF. Ale tohle podle mě aspoň za zkoušku stojí, není to nápor na tělo ![]()
@sojka20 Ano, to je hlavni duvod, proc jsem prvni chtela IUI, aby to nebyla hormonalni silenost.
Cetla jsem spoustu prispevku, clanku atd, a opravdu uspesnych pokusu je jak safranu
Tak uvidime) Kolikateho jdes?
@lapaletka píše: Více
Já
, napoprvé (ale s Clostibegytem na vyvolání ovulace (mám anovulační cykly) a Ovitrelle na načasování ovulace).
V den IUI jsme se i snažili, ale vzhledem k tomu, že mi vyšel navíc neprostupný děložní hlen pro spermie, tak to víc přisuzuji IUI.
Ta procentuální úspěšnost není sice vysoká, ale na určité problémy s početím je to dobrá metoda (anovulace, horší, ale ne tragický, spermiogram atd.) a ne tak hormonálně zatěžující, plus i ten mechanismus je více „přirozený“ než IVF.
Osobně si myslím, že ta nižší úspěšnost je dána i tím, že je to často první metoda, kterou ženy zkouší a v té době ještě nemusí být úplně dořešené, co je vlastně jejich problém (pokud se na to vůbec přijde) a pro některé typy neplodnosti to logicky efektivní být nemůže.
@lapaletka Byla jsem ve středu, 2 folikuly, tak jsem na to zvědavá. Kromě spermia(pro zajímavost posílám srpnový a středeční), není žádný další problém (ovu na správné straně, spermie rovnou v děloze, vejcovod průchozí, sliznice 8mm), tak se tomu snažím dávat fakt velké naděje ![]()
@Veri1111 Jee, tak to moc gratuluju
dělali ti tedy postkoitální test?
@sojka20 píše: Více
Jj, dělali mi ho při té inseminaci.
Prý to ženy s anvovulacemi mívají… ![]()
Až se budeme v budoucnu snažit o sourozence, budu muset vzít v potaz no. Takže asi jsem k těm inseminacím odsouzena. ![]()
Tak já dnes byla na ultrazvuku, po Etrizolu dva folikuly už velké, u jednoho vychází ovulace bohužel opět na víkend a druhy by měl vydržet do pondělí, kdy jdu na druhé IUI
Všem vám držím pěsti
![]()
@lapaletka Ahoj nám vyšlo první IUI. Já nepravidelné cykly, vysoký amh, nejspíš PCOS. Manžel ok. Měla jsem letmylan na začátku cyklu a pak ovitrelle na ovulaci. Snažili jsme se doma den před IUI a pak ještě den po. Teď jsem 11+4tt.
Před IUI jsem řešila i krevní testy, kde jsem zjistila, že mám málo železa, vit. D, hořčíku, vápníku. Celkově ty stavební kameny, na kterých těhotenství stojí. Jsem si 100% jistá, že to byl i ten důvod, že nám to vyšlo. Před tím jsme se aktivně snažili 3 roky.
Posílám hodně štěstí a naděje.🍀