Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@bambula89 co vsechno je stimulace? 😄 v tom se moc nevyznam.: ja mela ovitrelle
@sojka20 ja jsem tenhle mesic zatim v klidu - asi ze uz nepocitam ze by to vyslo 😅 delala jsem rano test a kupodivu tam jeste nejaky ovitrelle asi je (9dni po) tak to budu sledovat
@sojka20 píše: Více
Drzim pesti, at to vyjde! ![]()
Ja nemam pocity zadne, ale nemam mit ani z ceho
MS mam az okolo 20. a bude to moje prvni IUI. Nejvic se asi desim toho ‚nafouknuti‘.
A vy se tedy snazite o 3? Prvni dve mate prirozenou cestou? ![]()
@niki264 píše: Více
Niki, za jak dlouho se vam zadarilo? Jestli jsi to psala, tak se omlouvam, asi jsem to prehlidla.
A jinak s tou stimulaci by me to taky zajimalo. Jde to tedy uplne bez hormonu? Mne doktorka rekla, ze si mam zavolat na recept na Trozel.
Nemate nekdo zkusenosti? ![]()
@lapaletka snažili jsme se 3 roky. po roce jsem otěhotněla, ale měla jsem samovolný potrat asi 5tt, fakt brzy. a teď se nám povedlo 1 IUI🍀
já měla 3-7 den cyklu letmylan a pak na ovulaci ovitrelle a teď beru pořád utrogestan.
@kopre_tina535 No já dnes už sotva viditelný duch, takže se musím udržet do neděle (to budu 10DPO) a to už bude asi celkem jasno
ale nějak jsem znervózněla a můj pocit je, že to nevyšlo 🙈 @lapaletka Ano, my se snažíme o poslední, třetí miminko. První dcera byla hned na poprvé po operaci endometriozy, druhá se povedla 7.cyklus řízeným stykem. A třetí těhotenství se povedlo hned 2.cyklus, bohužel ZT a od té doby nic. Bylo nám doporučeno 2-3× IUI a pak případně IVF(do toho bych ale letos určitě nešla)
jediným problémem je teď spermiogram ![]()
@lapaletka Pokud nemáš v přirozeném cyklu problém s ovulací, tak to samozřejmě jde i bez stimulace. Já mám stimulaci kvůli tomu, že mám jen jeden vejcovod a potřebuju, aby jeho vaječník měl ovulaci. Beru to i jako případnou větší šanci (teď jsme třeba měla na ultrazvuku 2 folikuly) @niki264 Tak to moc gratuluju
a jaký jste měli spermiogram při IUI?
@sojka20 asi v pohodě, žádný papír jsme nedostali jen manželovi řekli, že vše v pořádku😅
@niki264 Aha a předtím na spermio byl ještě než jste sli na IUI?
@niki264 A pozorovala jsi nějaké příznaky před pozitivním testem?
@sojka20 nene, byl až v den iui. z toho jsem byla dost nervózní, jestli to bude ok😀ale nic neříkali. já ho dopovala i vitaminama, tak třeba to taky mělo nějaký vliv 😇
já jsem si měřila bazalku, takže jsem to poznala podle toho, že se mi držela nahoře, takže jsem ten 9 den riskla test a byl tam úplně mini duch a pak to každý den sílilo. jinak se mi začali nalejvat prsa, to se mi nikdy nedělo. taky mám teď brutální strie😀 🙈
@niki264 Tyjo, tak to slyším poprvé, že by nebyl spermiogram předtím, než se vůbec domluvilo IUI🙈 ale skvěle to dopadlo ![]()
@kopre_tina535 jako myslela jsem cokoliv, jestli proste ma nekdo zkusenost, ze mu delali iui bez stimulace (kdyz mam normalni cyklus, normalni ovulaci atd).