IUI 2024

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3377
17.9.24 21:31

@bambula89 Jasně, u toho člověk není a tak prostě nemůže vědět. Je pravda, že při metodě ICSI se zavádí za správná spermie, co vypadá správně pohledově a pohyblivostí asi, samozřejmě není geneticky testovaná, na to jsou ještě jiné druhy těch metod, co vyloženě oddělí ty dobře od těch špatných a pak jednu vezmou a píchnout ji do vajíčka. Každopádně náš CAR má 2 konkurence a má z nich nejlepší hodnocení, mají klienty i z Evropy apod. tak si říkám, proč by chtěl někdo nějak podvádět😒

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
924
17.9.24 21:57

@sojka20 no prave proto, aby vytahli co nejvic penez, protoze co pokus to penize :,(
ja furt resim jestli to mam podstoupit nebo ne, kdybych mela v car nejakou znamost a vedela bych ze to udelaji opravdu tak jak maji, ze na to nekdo koho znam dohlidne tak super, ale takhle je to hadani a je to vlastne 50/50. A navic v nasem caru tu metodu ze by vybrali ty spravne spermie nedelaji tak to mi taky prijde dost divny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3377
17.9.24 22:15

@bambula89 U nás to teda taky nedělají. A známost tam sice jakoby mám, ale ani tak to není záruka. Já jsem na fb ve skupince otevřeně o IVF, tak tam jsem si taky vyhledávala naši kliniku a přímo zkušenosti. Záruka není podle ně nikdy. Ale pokud člověk opravdu chce miminko a má ty možnosti, tak pro to zkusí všechno :srdce: Já třeba vím, že bude problém v hormonech, bude to se mnou k nevydržení a píchat si kdo ví kolik injekcí kdo ví jak dlouho pro mě bude taky boj. Nezbývá, než jim tam prostě věřit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
695
17.9.24 22:33

@bambula89 myslis jako spravnou kvalitu nebo ze by ti zavedli cizi sperma? 😅 to snad ne, nekolikrat se to behem procesu kontroluje.. a jestli myslis kvalitu - to nepoznas no, ale myslim ze se kliniky hodnoti u podle uspesnosti, takze snad je v jejich zajmu mit co nejvyssi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
924
17.9.24 22:59

@kopre_tina535 myslim kvalitu, jakoze kde je zaruka ze vyberou ty spravne. Nevim no, mozna jsem az moc pesimista. Miminko chceme moc, nejsme nejmladsi, ale i tak to ivf proste nedam. A shodli jsme se na tom oba. Za prvy ta nizka uspesnost na to, kolik to stoji mi prijde dost neadekvatni a nehlede na to, co vse musi clovek podstoupit, hormony leky atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
321
18.9.24 08:53

@Lenka123981 Cauky, vitame te :srdce: Moc me mrzi, ze to nevyslo, ale s tim, co jsi psala si myslim, ze IUI by melo pomoci hned, pokud nemate zadny jiny problem.
Ja jsem byla presvedcena, ze presne vim, kdy mam ovu, driv jsem si delala i testy, ted na to prdim a kdyz jsem byla na gynde, tak mi rekla, ze ovu uz probehla a to jsem byla teprve 7DC a testy mi nekolik mesicu po sobe vychazely pozitivni az na 13/14 DC.
Ja bych mela pristi tyden zacinat novy cyklus a s tim i prvni pokud IUI. Kazdopadne to diskuzich tady si myslim, ze by to byl spise zazrak :lol: Ale u nas je problem se spermio,

@bambula89 Ted to bude znit asi hloupe, ale ja jsem si teda myslela, ze kompletni kontrolou prochazi spermie jen pri IVF, kdy delaji i genetiku etc. A ze pri IUI pouziji, to co jim prijde cca ok? Nebo ne, jestli se pletu, tak me prosim opravte. Kdyby totiz vybirali fakt tu nejlepsi, tak preci ta uspesnost nemuze byt tak desive mala, ne? :D Ale opravdu nevim, jen hadam :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
695
18.9.24 08:56

@lapaletka pri IUI vzorek ocisti, odstrani odumrele spermie, ale podrobnejsi trideni nedelaji.. a daji je do nejakyho roztoku kde se jim libi :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
321
18.9.24 08:57

@sojka20 A uz jsi 1DC? Tohle IVF by bylo pro vas uplne prvni? Snad to vyjde prirozene a budete se tesit z vanocniho darecku :srdce:

Jinak co se tyka tech klinik, tak jsem si cetla spoustu recenzi a podle me oni sami maji v zajmu, aby co nejvice pokusu bylo uspesnych, jinak by ty hodnoceni byly asi spatne.
Nedivate se nekdo na Jedna Rodina na nove? :mrgreen: Tam si taky potrpi na znacku nejlepsiho CARu :lol: Vim, ze je to jen serial a vzdy se muze nekde neco sulit, nechci byt uplne naivni, ale myslim, ze % uspesnost je pro ne dulezita..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
321
18.9.24 08:58

@kopre_tina535 jjj, takhle presne jsem si to myslela, ze co se jim zda ok, tak pouziji, udelaji nejakou mensi cistku a hotovo. A pri IVF delaji uz poradnou kontrolu a tak. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3377
18.9.24 14:15

@lapaletka Nene, včera už jsem nebrala progesteron, tak uvidím, který den přijde.
Ano, to by bylo první IVF. Dvě dcery máme přirozeně - 3 a 4,5 let) a mne bude v únoru 25 let. Vím, že někdo to nemusí chápat, proč chci podstupovat IVF, když mám 2 zdravé děti a přirozeně. Ale můj sen byly vždycky děti 3. Holky jsem měla brzy po sobě, moc jsem si u druhé neužila toho malého miminka atd. A navíc bychom rádi do party kluka 😁 ale fakt jsme pro to ochotní s manželem udělat i tohle. Jsem ráda, že mě v tomto podporuje :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3377
18.9.24 14:18

A upřímně od včerejška nad tím přemýšlím, jak to teda vlastně funguje při tom IVF (případně ICSI metodě) s těma spermiema 😁 až půjdu zase do caru, schválně se na to zeptám 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
18.9.24 15:12

Teda ta diskuse o CARech mi tady přisla trochu na úrovní historek černé sanitky. :D Jako představa, že CARy nějak hromadně manipulují se spermiemi, aby byly horší embrya nebo jak to bylo myšleno, mi přijde úsměvná.
Je to sice byznys, taky si to královsky nechávají zaplatit od pojišťovny, z klientů tahají peníze za různé takové ty příplatky okolo, což se nasčítá, ale furt potřebujou úspešnost, jinak mají po byznysu. Plus si tak představuji, jak přikazujou hromadně laborantkám, aby to cíleně dělali špatně… jo, to by se nikde neprofláklo. :D

Ještě chápu tu obavu z lidské chyby, že se zamění vajíčko/spermie od někoho jiného, ale to si myslím hlídají opravdu pečlivě. Stejně tak se člověk může bát, že mu vymění dítě v porodnici. :nevim:

@sojka20 píše: Více

Vůbec nechápu, proč obhajuješ, proč chcete 3. dítě. :-) Naopak mi to přijde skvělý, když na to rodiče mají zázemí (funkční i ekonomicky) a vážně víc dětí chtějí.
Když s tím budou prudit, tak se naopak nechápavě ptej, proč nechtěj 3 děti. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3377
18.9.24 19:33

@Veri1111 No přijde mi smutný, že se o pocitech a problémech nemůžu zmínit před rodinou, protože už asi rok posloucháme kecy, že 2 děti na tuhle dobu stačí a tak 😅
Jinak naprosto souhlasím s tím, co jsi napsala ohledně těch Carů 🍀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
695
18.9.24 21:22

@sojka20 predstav si ze u dcery ve tride je ona snad jediny jedinacek, a velka vetsina rodin tam ma 3, nebo dokonce 4 deti 😅 takze na tuhle dobu je i vice deti hodne caste 👍 kazdopadne jsi fakt mladinka, takze neni proc se s tim stresovat, casu mas jeste more.. me je 36, takze uz je to opravdu skoro ted nebo nikdy 😅

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3377
19.9.24 12:06

@kopre_tina535 Mladinká jsem, ale vzhledem k endometrioze prostě hrozí, že pokud by došlo k dalším operacím, tak už bych pak děti mít ani nemohla, takže mně čas tak trochu taky utíká - v tomto směru. Jinak bych se tím vůbec nestresovala 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí