Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Veri1111 Jee, tak to moc rada slysim:))
Pravdou je, ze je to prvni vec, kterou vetsina zkousi a tim je urcite uspesnost ovlivnena, coz dava smysl a asi me to ani nenapadlo, ze vlastne problem muze byt i nekde jinde, ale dojde se na to az pozdeji.
Ja mam ahm v norme, ovulaci podle testu asi take, manza ma horsi vysledky (8%), tak jsem na to vazne zvedava. A taky teda ja mam 2cm cystu, nevim, jestli to muze byt ovlineno i tim. ![]()
@niki264 Snazili jste se i den pred IUI? Vsude jsem cetla, ze by mel byt 2-3 denni pauzicka, ale kazdopadne moc gratuluju ![]()
Pro nas to budou uz 2 roky v lednu, zkousela jsem i ruzne caje atd, ale nejak to nepomohlo.
Ja se teda priznam, ze to nejak neprozivam, deti bych chtela, ale spousta mych kamaradek maji podobny problem a tam psychika pracuje uplne jinak, obcas se i stydim, ze jsem s tim tak ‚v pohode‘. Co me spis trosicku desi, tak ze je mi 30 a jestli budu pokracovat v podobnem duchu, tak pak nebudu mit zadnou energii a taky se bojim te nerovnovahy cim je clovek starsi.
@lapaletka jojo i den před. řekla jsem, že na to kašlu. spermiogram jsme měli v pohodě takže jsem si řekla, že nechci nic prošvihnout a prostě to zkusíme, a vyšlo to❤️. Spíš jsem poslouchala svoji intuici. Říkala jsem si, že car je pro nás jen taková berlička, ale že se na tom chci aktivně podílet i doma, takže jestli vyšlo iui, nebo sex je 50 na 50😀 ❤️
@niki264 a jak jsi doplnovala vitaminy? Vsechny zvlast, nebo nejaky kompex? ![]()
@lapaletka mam to uplne stejne. Taky se oproti kamaradkam citim trochu blbe, ze to zvladam dobre. A presne, kdyby me netlacil vek (32) urcite tomu dam jeste cas prirozeneji nez cestou IVF..ale nechci byt “ stara” matka. Uz ted citim ze jsem proste na dite docela stara, energie ubyva.. uvidime no jak to dopadne ![]()
@kopre_tina535 spolupracuji s jednou paní, která se zabírá rozbory krve, ta mi dala žádanku do synlabu. a pak mi doporučila jednotlivý suplementy. 2 měsíce jsem brala všechno tak nějak samostatně. Koloidní železo a hořčík od Hrdličky(železo od Brainmaxu je taky super) a pak jsem měla doplňky od Starlife-chlorella(zvyšuje vstřebávání železa), vit. D, vit. C, jo a myo-inositol od Viridianu. Teď mám komplex Podpora plodnost a těhotenství od Verry. Ale přemýšlím teď o změně na Vitamin Code-gumídky. Jinak hořčík jedu furt samostatně ráno a večer. A ještě chci přidat Krill Oil. Je to teda investice do těch doplňků, ale pokud to tělo nefunguje jak má věřím, že pomůžou. 😇
Když jsem šla poprvé na rozbor měla jsem železo 9,6 a za 2 měsíce suplementování jsem se dostala na 21 což je hodnota, při které už je šance na otěhotnění super. Chodím samozřejmě jako samoplátce. Pokud by jste chtěli můžu vám poslat mojí žádanku a zkusit si podle toho dojít na krev jen tak pro zajímavost 😀 😇
@niki264 Ahojky
, mně prosím pošli, kouknu na to
Budu si muset zajít na nějaky podrobnější rozbor krve co se týče právě těch vitamínů, chybí mi určitě celá abeceda, a proto se nám nejspíš nedaří
Železo mi chybí určitě, jen mám problém, že ve formě tablet mi nedělá dobře, bolí mi břicho, jsem nadmutá a mám křeče
Tak jsem si koupila ve formě sirupu, ale ten leze do peněz
![]()
@Ivankkaa určitě pošlu. za mě nenásilná forma jak zjistit co tělo potřebuje. Jen mě štve, že takovejhle rozbor ti obvoďák neudělá, přitom banalita a může problém otěhotnění být jen v tomhle. 😒
@Veronique31 tak to citime uplne stejne
To jsem rada, ze v tom nejsem sama a ma to nekdo podobne. Rikam si, ze je to asi lepsi, nez se v tom porad nimrat, ale obcas me to znervoznuje, ze to se mnou nic nedela, kdyz vidim vsechny kamaradky, jak intenzivne o tom mluvi se vsema v okoli.
Mne, kdyby nezacinal pomalu tlacit vek, tak bych to neresila vubec, i kdybych vedela, ze mame nejaky problem. Spis mi prijde, ze uz to beru z te rozumnejsi stranky, ze vim, ze s pribivajicim vekem to bude horsi a horsi a elanu mene a mene ![]()
@niki264 taky prosim o poslani
ja uz jsem na podobny testy driv i koukala, ale nevim co vybrat.. jsem porad desne unavena, neco mi urcite chybi ![]()
@lapaletka píše: Více
Tou cystou bych se moc netrápila, já jsem ji myslím měla taky, i když asi nádsledkem Clostilbegytu, pak mi myslím při ovulaci praskla.
Každopádně 2cm cysta není nic hroznýho, na plodnost by to vliv mít nemělo.
Z toho jak to popisuješ, tak si myslím, že by to pro Tebe mohla být fajn metoda.
Ten spermiogram posoudit nedokážu, ale zjevně si myslí, že by se s tím ta IUI mohla popasovat.
Určitě bych to nevzdálavala, i kdyby se napoprvé nezadařilo. Nějaký další došetřování vždycky může probíhat souběžně. ![]()
Jinak nám teda doporučovali souložit okolo IUI. XD
Moc držím palce!
nevím podle čeho se to bude vybírat líp. buď tam jít s tím obrázkem, a nebo to podle toho naobjednat v e-shopu synlab😇
@niki264 děkuji, kouknu na to a nechám si podle toho nabrat krev
Jinak dnes jsem byla na druhém IUI
Ještě možná pak půjdu do třetího a pokud to nevyjde, tak dám do konce roku pauzu, chci mít klidný Vánoce bez hormonů a stresu, potřebuju se pročistit, jsem nafouklá jak vzducholoď
![]()
@Ivankkaa to me na tom IUI štvalo nejvíc. Do niceho jsem se nevesla, bricho jsem mela jak v 5. Mesici..