Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
vikky6 píše:a.l.k.a píše:ahojky chtěla jsem se zeptat, kolik jsi platila za IUI, mě říkali že 3× to je za 500Kč a nevím kolik teyd muže stát více pokusů…jsem po prvním IUI, pobolívá mě v podbříšku, ale test byl neg…děkuji za odpověd
ahoj Izabelo12,mužu potvrdit že iui je uspěšné já jsem v srpnu 2008 byla na 4 pokusu iui a ten se nám podařil a jsme těhotní ted budu končit 3 měsíc a jsme s přítelem nejštastnější (první byl v lednu 2008).Kdyby ses chtěla na cokoli zeptat napiš ráda ti poradím.
chtěla jsem se jen zeptat, po jaké době se dělají IUI, říkali mi, že to nejde každý měsíc…že by se mělo vynechat…děkuji
Kamuš - po IUI jsem vždycky brala Utrogestan, Prednison a Anopyrin a to až do TT. Utrogestan se bere až do 12tt.
Vikky - u nás v CARu dělají IUI kařdý měsíc!
Já jsem chodila na IUI každý druhý měsíc.
Díky za radu. A na kolika IUI jsi byla než to vyšlo??? Jsem trochu zvědavá.
![]()
Kamuso , ja jsem dostala leky az po potvrzeni tehu. Brala jsem Utrogestan 3×denne.
Jinak nam vyslo az posledni seste IUI.
vikky , ja jsme chodila na UIU kazdy mesic. Teda jednou ne, protoze jsem byla na laparoskopii.
Ale i tak dr. o zadne pauze mezi IUI nemluvila.
A platilajsem parkrat 400,–Kc (jak si sestricka vzpomnela) - maji to nazvane jako poplatek za upravu ejakuatu na IUI.
Ale kazdy CAR to ma jinak.
Kamuš - nejsi zvědavá
, ráda poradím, když vím
![]()
Byla jsem na 3IUI
1.IUI nám vyšlo, ale o mimíse jsem dost brzo přišla - así 14 dní po potvrzení těhu
2.IUI bylo úplně neúspěšné - měli jsme špatný SPG
3.IUI je Karolínka
![]()
Tak je lepší ještě vyzkoušet IUI několikrát? Já mám totiž jeden vaječník neprůchodný, manžel je na hranici, že nám IUI uďál (má pomalé vojáky) a tak nevím jestli by nebylo lepší domluvit se na IVF.
Zkoušíme to už třetím rokem.
Já být na tvém místě tak bych určitě vyzkoušela ještě IUI, není to pro tělo tak náročné jako IVF!
Záleží na tom jestli máte špatný SPG pořád nebo ne.
Manžel má vždy vynikající SPG jen před tím 2.IUI ho měl špatný.
Holky taky hodně často podstoupí např. 3IUI pak zkusí IVF a třeba další IUI.
Snad IVF vůbec nebudete potřebovat a zadaří se při dalším IUI!
Všude píší, že nejvyšší pravděpodobnost úspěchu je u 3.IUI, ale záleží na vás.
Kdyby jsi chtěla tak se podívej tady za holkama a uritě si popovídáte a holky ti poradí kdyby jsi něco potřebovala ohledně IVF.
Já jsem za něma taky chodívala, ale teď už toho času tolik není
![]()
https://www.emimino.cz/modules.php?…
Kdyby jsi ještě něco potřebovala ohledně IUI tak ti ráda poradím, klidně napiš
![]()
Ahojky, tak jsem se sem konečně zas dostala na chvíli. No právě že SPG není úplně ideální. Ale dostal nějaké vitamíny a po dalším SPG to bylo lepší ale pořád to není tak jak by mělo být. No uvidíme zítra odpoledne tam zas jedem, tak se zkusím ještě domluvit s dr., a uvidíme co nám řekne či doporučí. Jinak ho vyměním
![]()
Ahojky Kamusko!
Ja mam prvni den po inseminaci. Taky mi doktro pichnul injekci „Pregnyl“. A na druhy den jsem podstoupila inseminaci. Meticorten - Prednisona, Aspirina Junior a Folic Acid - Kyselina listova tyto leky jsem mela predepsane jeste pred inseminaci (od 3tiho dne mens. cyklu, kdy jsem si take zacala pichat predepsane FSH hormony a po trech dnech hormony kombinovane FSH a LH), prasky mam brat dal a akorat mi Dr. pridal Gestageno - Progesterona. Ziju v Mexiku, nevim jestli je postup v CR stejny. Takze ted uz jen budeme cekat… Hodne stesticka!!!
Ahoj Beatita, děkuji Ti za informaci. Fakt je že mám dojem, že většina děvčat tady píše že jim dr něco napsal, ale mě nic tak mám dojem že jak mi toho dr vychvalovali tak já začínám být pravého opaku, proto že když jsem mu volala zhruba desátý den po inseminaci, že mám svědivý výtok, a jestli mám k němu zajet na kontrolu tak mi řekl at si něco koupím v lékárně, že test bude v tu dobu jěště negativní, že je brzo určit zda jsem nebo nejsem těhotná. Už to mě docela zarazilo
!!! No za chvíli ho jedu navštívit tak uvidíme. Sržím pěstičky at ti to dobře dopadne!!!!! ![]()
Kamusko!
Mne muj doktor rekl, ze spineni je dobra zprava, tak kdo vi… Jinak jak to tak posloucham a procitam, tak musim rict, ze pristup lekaru k pacientum v CR neni moc profesionalni. Ja memu lekari muzu zavolat v jakoukoli hodinu dne i noci, od toho tady je a taky mu za to platim ne zrovna nizkou castku. At ti to dobre dopadne. Ja budu muset jeste na toto osudne curani cekat 13 dnu. Asi se zblaznim… Budu na tebe myslet! Alespon tak nebudu myslet na sebe a na desitky hodin meho nevedomi. Drzim palecky!!
Všechny zdravím,
jsem jedna z Vás, která se snaží o miminko. Příští týden bych měla podstoupit první IUI - teď beru MENOPUR a doufám, že to zabere. S přítelem jsme už prošli všechny vyšetření a jsme úplně zdraví oba dva takže nevíme kde je chyba. Máme z toho oba divné pocity jsme zdraví, ale nejde nám to. Nevíte kolik IUI se může podstoupit a jak probíhá zákrok?
Všem děkuji za odpověď
Tak to jste na tom stejně jako my - nenašli vůůůbec žádný problém a přesto se mi nedařilo otěhotnět!!!
Můžeš podtoupit IUI kolik chceš nebo kolik ti jich doporučí v CARu - v některých CARech doporučují 3IUI a pak IVF.
Pojišťovna hradí 6IUI ročně.
Zákrok probíhá tak, že ráno jde manžel do kabinky a ty za 2 hodiny půjdeš na sálek a tam ti zavedou „vyčištěné“ sperma hadičkou přes děložní čípek.
Celý „zákrok“ trvá cca 5 min. a je to jako návštěva u gyndr.
No a pak už jen čekáš na //
![]()
Přeji hodně štěstíčka!!!
No tak jste/jsi mě trošku uklidnila aspoň teď vím, že je to bezbolestné. Hltám všechny články co se týkají IUI a ani se mě tomu nechce věřít - všude se píše, že úspěšnost je jen 10%-14% a já najdu skoro každý třetí článek, že se to povedlo hned napoprvé tak teď nevím co si o tom myslet? V duchu jenom doufám, že i já budu patřit k těm pár štastlivek co se jim to povedlo.
Všimla jsem si, že jste/jsi ze Zlína já tam jezdím na CRM máš nějaké zkušenosti s touto klinikou?
ellizabet píše:
No tak jste/jsi mě trošku uklidnila aspoň teď vím, že je to bezbolestné. Hltám všechny články co se týkají IUI a ani se mě tomu nechce věřít - všude se píše, že úspěšnost je jen 10%-14% a já najdu skoro každý třetí článek, že se to povedlo hned napoprvé tak teď nevím co si o tom myslet? V duchu jenom doufám, že i já budu patřit k těm pár štastlivek co se jim to povedlo.
Všimla jsem si, že jste/jsi ze Zlína já tam jezdím na CRM máš nějaké zkušenosti s touto klinikou?
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď