Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj beo takže jesltli se můžu zeptat kdy jsi byla na první iui? a ted by si měla být v kolikátém týdnu?
Ahoj Simonko!
Na prvni IUI jsem byla 19.7. Posledni mesicky jsem mela 3.7., od tohoto dne se zacina pocitat 1 tyden tehu, i kdyz jsem tehu realne jeste nebyla. To znamena, ze podle gynekologickych vypoctu jsem v 5 tydnu tehu. Realne jsem tak ve tretim od oplodneni. Delala jsem si test z krve 3.8., coz bylo 15 den po IUI. Vysledek jsem mela 1118 mUI/ml HCG hormonu v krvi. Tato hodnota mi vychazi na 3 az 4 tyden tehu po oplodneni, coz ale nevychazi, protoze jsem mela teprve 15 dni po oplodneni. Mam takove male tusenicko, ze to budou dvojcatka, ale to se vse potvrdi az z ultrazvuku. Jinak hned po IUI jsem zacala brat hormon Progesteron, ktery se v tele sam tvori diky HCG hormonu, kazdopadne vytvari prostredi delozni sliznice a zabranuje samovolnym potratum.
já dostala po IUI prednison, utrogestan a anopyrin, ale ten jsem bohužel nemohla brát mám alergii na kyselinu acetylsalicyliovou, která je v anopyrinu - nevíte jak moc je anopyrin důleží k léčbě? Četla jsem, že prokrvuje dělohu.
Aho Elli!
Me taky tak tyden po IUI prestala bolet prsa. Zniceho nic. A tak den pred ocekavanou mens. me zacali divne bolet bradavky. Vsechno se podobalo predmenstruacnim bolestem, ale tak trochu jinak. Ale tomu slovu jinak zacinas rozumet, az kdyz meskas. A dalsi vec, kterou jsem na sobe sledovala byla, ze pred MS mam vetsinou takovy mensi prujem a tentokrat jsem mela neprijemnou zacpu. Je to samozrejme velmi individualni. Preju prijemne cekani. A drzim ti palecky.
n
beatita: děkuji - modlím se ať nám to konečně po 5 letech už vyjde - já jsem v pořádku a můj taky SPG měl na jedničku s *
Elli!
Je potrba si verit. Manzel je taky v naprostem poradku a v mem pripade byl jediny problem muj ovulacni cyklus. Mela jsem hormonalni nesrovnalost, hladina ktera se hned po jejich dodavani memu telu srovnla.
Jo jasně já to všechno chápu, ale aspoň jsi věděla jaký je váš problém - my to nevíme jsme oba v pořádku, ale nejde nám to.
Držím ti moc pěstičky aby jsi celé těhu měla v pořádku jak budeš mít nějakou fotečku - utz ráda jí uvidím - drž se
Elli - tak jestli to dobře chápu tak to je první dítko o které se snažíte?
My jsme s manželem taky oba v pořádku, SPG nadprůměrný a všechny ostatní výsledky víc než dobré a taky se nám nedařilo cca 1,5 roku!
S Kubíkem jsem otěhotněla hned první měsíc a ani jsem to netušila - říkali jsme si, že vy:,–(ím HA a že se uvidí, nijak jsme se nesnažili a nic jsme neřešili! Možná to bylo i tím, že jsem ještě chodila do školy, Martin si školu dodělal a chystali jsme bydlení a svatbu a týden po svatbě jsem zjistila, že jsem těhotná! Trošku mi to zkomplikovalo školu, ale nakonec jsem ji dodělala i s pidi pupíkem
![]()
Jedno dítko už mám, z první manželství, ale to jsem psala. Teď už 7 let mám jiného partnera a nedaří se nám.
Nevíte někdo jak je to s pitím čaje Kontryhel?
Kontryhelový čaj se pije od 1DC do OVU pak už neeee!!!
Někde jsem četla, že může vypudit embryjko, ale není to 100% prokázané!
Na otěhotnění je ještě dobrá VZ směs - měla jsem ji od kamarádky, která otěhotněla po měsíci pití, před tím se jim taky nějaký čas nedařilo.
http://www.rodina.cz/dotaz23880.htm
http://www.brisko.cz/…/article.ASP?… tady je přímo obchůdek, ale odkaz jim nějak nefunguje
No tak to je supr
mě to každý doporučoval ať ho piju, že prý je dobrý na otěhotnění a já debil ho pila až do včera. No nemám já smůlu?
Elli,
takze tva ovulace je pravidelna, folikul ti roste do potrebne velikosti? Tvuj hormonalni obraz byl na vysetreni z krve v poradku? Byla jsi na Hysterosalpingografii, na vysetreni o pruchodnosti vejcovodu? Vysetreni vaginalniho hlenu? Mas tedy za sebou vsechna potrebna vysetreni, aby ti lekar potvrdil, ze jsi v poradku?
Ja jsem se o ditko pokousela chvili a neslo nam to. Je mi 30 a posedla me obsese byt tehotna a to ted hned. Sla jsem hned na kliniku asistencni reprodukce a rekla jsem jim, ze nevim v cem je problem. Chtela jsem vedet jestli me telo je schopno poceti a stejne tak u manzela. Podstoupila jsem vsehna mozna vysetreni a vse bylo v poradku. Mela jsem nizsi hodnotu FSH a to jen v neparnem mnozstvi. Ale ma posedlost me vedla dal az na IUI. Jsme dva mladi, zdravi a plodni lide, ale moje neustupna pevna vule me tahla k cili. Kdyby mi pokus nevysel ,tak by me to neodradilo, sla bych si za tim dal. Rika se, co te nezabije, to te posili.
Lekari tvrdi, pokud neni problem v plodnosti a po fyzicke strance, tak je problem ve tve psychyce. Porad vsichni radi nemysli na to, nech vecem volny prubeh.
Dobre se jim to radi, kdyz tim sami neprochazeji.
Elli ty jsi ta co musi byt silna a ver mi, ze jsi. Nebud negativni… Pozitivni pristup privolava pozitivni vysledek. Nenech se manipulovat vlastnim strachem a pochybama.
Uvidis, ze drive nebo pozdeji to dopadne jak ty si ve skutecnosti prejes.
Hodne stesti Elli.
Elli - nic si z toho nedělej, už ten čaj nepij a počkej na TT!
Kdyby to náhodou nevyšlo tak začni pít čajík od 1DC a určitě to bude v pohodě!
Ale Bea má pravdu, pozitivní přístup je už půlka úspěchu!
děkuji za odpověd me ani dr neřkla hodnotu hcg
jen řekla že to je odpovídající těhotenství. já beru utrogestan ve středu 12 jdu na ultrazvuk tak doufám že bude vše ok. držím všem těhulkám a i těm co se snaží palečky papa