Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
*takze tva ovulace je pravidelna - podle mě ano, ale vyšetření nemám
*folikul ti roste do potrebne velikosti? - to nevím
*Tvuj hormonalni obraz byl na vysetreni z krve v poradku? - na vyšetření jsem nebyla
*Byla jsi na Hysterosalpingografii - mám za sebou podstoupila jsem jí v květnu jsem OK
*Vysetreni vaginalniho hlenu? - ani nevím, že takové vyšetření existuje
Můj gyn dr. mě poslal do zlína, prý neví kde může být chyba no a při první návštěvě na IUI jsem byla na krev i s mojím a ten ještě šel na SPG. Pak si nás objednal na konzultaci jak přišli výsledky s tím, že je vše v pořádku a že můžeme přistoupit k IUI začala jsem stimulovat Menopur při kontrole říkal, že je vše v pořádku 1× folikul 17 mm vpravo, 2× folikul 17 mm vlevo, že by to mohlo vyjít a dal mi Pregnyl. Ve středu večer v 22:00 jsem píchla pregnyl a v pátek v 10:00 IUI.
Budu se snažit na to nemyslet a budu se snažit být pozitivní - děkuji
ahoj tak ještě jednou já , těd jsem se koukala na net a všude píšou že utrogestan je na vyvolání menstruace a nebo na srovnání tak nák nechápu proč ho beru já. Můžete mi nekdo prosím poradit ?
Simčo - Utroš se bere do 12tt a je na zdržení těhu!
Každé léky jsou na několik věcí najednou a je to podle „problému“ nebo potřeby proč je bereš!
Hlavní zá:,–(a je: NIKDY NEČTI PŘÍBALOVÉ LETÁKY!!!!!!!!!!!!!!
a ani nehledej co se kde píše, protože tě to rozhodí - věř dr.!
Elii!
Takze tva ovulace byla stimulovana a naprogramovana. Prubezne sledovali rust folikulu, to je dobre. U me navic pri kazde navsteve delali hormonalni krevni obraz. Ver tomu, ze to vyjde. % na uspech se zvysuje, kdyz mas behem cyklu hormonalne stimulovany rust foliku. Hlavu vzhuru Elli! Dobre to dopadne. Musis tomu verit.
Strašně moc bych si to přála aby to dopadlo všechno dobře - jak jsem slíbila už budu jen pozitivní - před hodinou mě začaly takové velmi slabé křeče a mírné píchání v podbříšku, ale už je to pryč tak budu doufat, že to bylo něco pozitivního a nemělo to s bolestmi přes MS žádné spojení.
Simonko!
Utrogestan ma mnoho pouziti. Je to hormon progesteron. Muze se polykat i zavadet. Pouziva se pri ryziku samovolnych potratu. Kazdopadne mu zabranuje a vytvari prostredi v deloze a napomaha rustu placenty a celkove, aby se embrionek co nejlepe zahnizdil. Bud bez obav!
MS mě vychází na 14.8 mám to celkem pravidelně někdy ± 1 den.
Na IUI jsem byla v pátek 1.8 myslíš, že za 10 dní už něco bude na testu?
Elli - já jsem ji tam už měla, ale byla strašně slaboučká!
Simčo - je to jedno, ale při zavádění je nebezpečí zánětu (taky jsem ho měla), ale zase na druhou stranu je to „blíž“ než když ho polykáš!
Elli!
Testik jsem si delala 9 den po IUI a pak az 12 den a vlastne ve stejny den ocekavane MS. Klidne si testik udelej. Ale lepsi by bylo pockat na patek 14. 8. Idealni den na testovani ![]()
jo já vím, ale asi to tak dlouho nevydžím chci si udělat test 10DPO a pak asi každý den až do kontroly - já vím jsem blázen ![]()
no právě že když jsem si je zaváděla tak jsemměla zánět. tak nevim budu asi polikat a uvidím snad to nebude vadit. zatim ahoj a dobrou noc
Simčaa:já je taky beru a polykám je, dr. mě říkal, že to lepší kvůli těm zánětům a prý je úplně jedno jestli to polykáš nebo zavádíš.