Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky!
Elli,
urcite se ptej na vsechno co te napadne. Ja jsem v tom taky uplny novacek. Jinak osobni rada, klidne si ten testik udelej kdykoli, ale po pravde nema to cenu, pravdepodobne bude negativni jako ten muj. Ja jsem si prvni testik delala uz 9 den po IUI. Hmmm… a nic. Tak jsem se tak trochu na to prazdne policko upla a mela jsem k vecem chladny pristup. Idealni den na testovani je v den ocekavane mens. To jsem tam uz k memu velkemu prekvapeni mela //. Vim, ze se to vlece…, ale brzy budes vedet na cem jsi. At ti to vyjde hned na poprve ![]()
Kamusko,
moooooooooc ti drzim palecky at ti to krasne dopadne. At mas spoustu velikych foliku. ![]()
Verunko,
u me je ted pondeli skoro 8 rano . Nejak mi nejde v noci spat. Porad sebou hazim ze strany na stranu. Tak za hodku bezim na tu krev. Dam pak vedet kolik tam toho HCG bylo ![]()
Beo - no jo, časový posun
![]()
Tfuj tfuj tfuj na pořádnou hodnotu HCG!!!
Ahoj holky chtěla jsem se zeptat jsem po iui a jsem těhotná ale poslední 3 dny mě občas pobolívá podbřišek mam nepatrvé křeče dr mi řkel iže to je normální je se totam všechno rostahuje a je to překrvene. hlavní je že nekrvácim. Nemá te stim nekdo nákou zkušenost. Děkuju
Simi - je to opravdu normální, já jsem měla takové bolesti při obou těhu!
Je to tím jak si mimís dělá místečko a nejspíš tě to bude pobolívat až do konce těhu, protože pořád poroste a bude mít míň a míň místečka!
Přeji pohodový zbytek těhu
![]()
Ahoj Verunko!
Na vysledek si budu muset pocka do stredy. Tak to uz vydrzim. Jinak mi to podle gynekologickych vypoctu vychazi na 5 tyden tehotenstvi. Mam toho jeste tolik pred sebou… Mam takovou predtuchu, ze budou dve. No uvidime na ultrazvuku ![]()
Ahoj Simco!
Zkusenost s tim mam naprosto cerstvou. Ja mela koliku v podbrisku uz behem ovulace a potom tesne pred ocekavanou mens. jsem citila neprijeme krece jako pred mens., taky jsem tehotna a bolesti neustupuji.
K tomu mam luxusni zacpu a prehnanou citlivost bradavek. A zacina se mi delat obcas zle behem dne…
Jedla jsem úplně všechno na co jsem měla chuť, fakt úplně všechno - od sladkého přes ostré, ovoce, zeleninu ......
S přibíráním to bylo horší!
Vzhledem k tomu, že jsem dost sportovala a mám hodně fyzicky náročnou práci a chodila j sem opravdu každý druhý den do posilovny, cvičit sebeobranu ...... a když jsem otěhotněla tak jsem s tím musela přestat byl váhový nárust katastrofální!
S Kubčou jsem přibrala přes 30 kg
a nedostala jsem dolů ani dkg
Vzhledem k tomu, že jsme chtěli druhé tak jsem tu váhu neřešila, protože bych měla stejně zase všechno nahoře.
S Karolínkou jsem přibrala 9-11 kg a skoro všechno zůstalo v porodnici a teď jsem -1 kg váhy před otěhotněním!
Hned jak přestanu kojit tak najíždím na dietu a na cvičení abych se zbavila i té hrůzy po Kubíčkovi
![]()
Musím se dát „dohromady“ protože bych se nemohla vrátit do práce, asi bych to fyzicky nezvládla.
Máš tušení na dvojčátka??? To by bylo super, ale je to šílená makačka!
Taky jsme měli z dvojčátek „strach“ - máme vícečetné těhu v rodině z obou stran!
![]()
Ahoj holky děkuji moc za podporu Beo moc gratuluji a přeju příjemné těhu. Já už jsemjednou potratila tak jsem měla strach s toho bolení břicha. ale dr i vy ste mi řekli to samé tak jsem klidnejší.
Začímám smutnět - od včera večera mě začali bolet prsa jsem teprve 4DPO a na nějaké projevy si myslím je ještě brzo a prsa mě bolí přesně jako před MS a odpovídá to i časově - modlím se aby tomu tak nebylo.
Elli - určitě to bude v pořádku a třeba je to i první příznak!
Ale taky tě to může bolet po všech hormonech co jsi do sebe „nacpala“
ahoj Veru. Prosím tě, zeptám se, IUI mi nedopadla, ted čekám na 1.DMC pravdě-podobně čtvrtek,pátek, ale je možné, že mě už tak třetí týden ukrutně bolí prsa, a mám i občas velké bolesti v pod břišku, že to je vše ještě tak nějak po tom IUI??? Jak tobě bylo, když ti IUI nedopadla?
Díky
elli: Opravdu nespěchej s testováním a věř,že opravdu vím jak jsi nervozní
Ale držím palečky at je vše ok. ![]()
Kamuš a víš jistě, že IUI nedopadlo dobře??? Byla jsi už na KO nebo na krev?
Mě po nevydaření IUI bylo úplně normálně, bolesti jako na MS, bolení vaječníků a podbříšku - žádná rozdíl od jiných MS.
Ony ty bolesti prsou fakt můžou být z většího množství hormonů a taky to může být po Pregnylu - je to dávka HCG.
jo vím protože jsem byla asi tak 11dní po menz u dr a říkala jsem mu že dva dny mám hodně bolesti na levé straně ( to je ta průchodna) a tak mě prohlédl a udělal ultrazvuk a nic tam nebylo jen dva velké folíky na pravo(ta neprůchodná). No inu tak uvidíme až jak to dostanu. Ted má dr dovolenou, tak mu nemůžu ani zavolat.
tak budem čekat
Ale děkuji za odpověd ![]()
Kamuš - určitě to dobře dopadne! Neboj se, nic nepopleteš - určitě dostaneš stimulační plán a tam je to krasně popsané co, kdy, kolik .....
Budu držet palečky!!!
Elli - neboj se, určitě k OVU došlo!
S tím Pregnylem má Bea pravdu, ale u každého se vstřebává jinak - někdo má // z Pregnylu ještě 10 dní po píchnutí, někdo ne. Záleží jak tělo pracuje!
Hlavně nic neuspěchej a snaž se vydržet s tím testováním co nejdýl, aby jsi nebyla zklamaná, že tam nic není a přitom jsi byla těhulka!
Beo - dnes jdeš na krev???

Doufám, že příjdeš s krásnou hodnotou HCG