Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Asi máš pravdu Verčo. Nechám to plavat a na dr. se pokusím zvyknout.Teď když jsem našla tohle fórum tak se pokusím to tady vyhledat a zeptat se tady. No nic jdu si píchnout svoj denní dávku a mrknu na telku.
Ahojky Verunko!
Ono cloveku nic jineho nezbyva nez pozitivni pristup. pro vsechny a hlavne pro me je lepsi byt v klidu. Uz jsem se dokonce i smirila s tim, budu-li muset IUI opakovat, tak me kazdy pokus bude stat vice nez 40.000,–KC, protoze ziju v cizine. Chtele jsem se te zeptat jeste na dalsi vec. Kdyz si po te 3 IUI mela ty bolesti podobne menstruacnim, tak jak dlouho to trvalo?
AHojky Beatito, smím se zeptat na kolik tedy vyjde celé IVF? Za ty peníze byste měli s manželem pomalu zpáteční letenky do Čech
a tady … hmm tady vlastně zas nemáš pojištění. Ale je to pálka to ti povím.
My jsme byli na IUI 1× a pak na IVF. Během IVF se nám neoplodnilo ani jedno vajíčko. Řekli, že nevědí proč, že se to občas stává, i když jsme s partnerem oba v pořádku. Takže 1 pokus nevyšel. Teď jsme byli na 2 IVF s ICSI a jsem od úterka po transferu. Máme i 6 mražáčků tak se snad aspoň jedno ujme.
Beo - trvalo to od drhého dne po IUI a v podstatě jsem se toho nezbavila asi až do II. trimestru!
Ony ty bolesti jsou v těhu normální tím jak se ti zvětšuje děloha atd.
Ježiš, to jsou teda pálky
![]()
Mě Karolínka vyšla na 35,– Kč (Clostilbegyt) + nějaké drobné za léky po IUI.
![]()
Doufám, že vám to vyšlo!
Určitě dej vědět!!!
Elliz - určitě si na něj zvykneš a třeba už ho mockrát ani neuvidíš, protože do CARu se chodí jen do potvrzení srdíčka
![]()
Ahoj Kamus!
Hlavu vzhuru! Uz nase maminky rikali, ze vsechno zle je k necemu dobre. Najit si na vsem alespon trosicku neceho pozitivniho. In VITRO ma urcite vyssi % uspesnosti nez IUI. Jediny kdo muze vedet, co je pro tebe nejlepsi jsi ty sama. At se ve tvem zivote deje cokoli, tak ty jsi ta co s tim musi zit. Nikdo nepremyslime, necitime naprosto stejne. A vsechno co ti tady holky pisou a radi, je proto aby jsi naslouchala, ale ty sama ucinila zaverecne rozhodnuti. Nesrovnavej se s jinymi pripady, protoze kazdy clovej je a jeho telo reaguje jinak. Jiny pripad podobny tvemu je jako berlicky, ktere ti napomahaji k dalsim kruckum ve tvem zoufalstvi. Ale neopirej se o ne s prilisnou jistotou a duvererou. Ver sobe, svemu telu a srdci, ty te nikdy nezklamou.
Ja mam dneska presne 7 dni po IUI. Nejak si to ani neuvedomuji. Jiz od prvniho dne citim koliku v podbrisku podobne jako pred menstruaci. S nikym o tom nemluvim, jen s manzelem a tady s vama vsema dobryma dusickama. Zbyva mi jeste dalsi tyden do testovani, ale rozhodla jsem se, ze testovat nebudu. Ze pockam… Mesicky by meli dorazit 2.8. Tak bud dorazi a ja si budu muset bezet koupit menstruacni vlozky a ten den budu pozadovat, aby me manzel rozmazloval co nejvice se to jen da. Nakupy, darky, romanticka vecere a hlazeni po vlaskach kdykoli bych mela tendence k fnukani. A pokud mesicky nedorazi a z krve se prokaze pozitivni vysledek, tak tento den bude stejne utesovatelsky s tim rozdilem, ze ty mens. vlozky nebudou zapotrebi. Muzou se stat jen dve veci, bud pozitivni nebo negativni a neni nic mezi. A takovy je zivot…
Krasny den Kamusko a neztracej nadeji a viru v sebe ![]()
Ahoj Anonymko!
Takze in Vitro tu stoji 126.000,–KC + leky - hormonalni stimulace vajecniku cca dalsich 14.000,– KC = cca 140.000,– KC
IUI stoji - inseminace, leky, krevni odbery, vaginalni ultrazvuky, a take vsechna potrebna vysetreni pred samotnym zakrokem cca 40.000,–KC
Letenka pro jednu osobu mimo sezonu prijde na cca 30.000,–KC, takze pro 2 - 60tisic tam i zpatky. Vyplatilo by se mozna zit v CR a porodit tam a proste uplne vsechno. Porod je tady take pekne placnuti pres kapsu. Ale manzel ma praci tady, A nevim, kdybychnom se rozhodli resit to pres CR. Napr. dalsi (doufam nepotrebnou) IUI, jak dlouho bych musela v CR byt, nez by k zakroku doslo. Tezke je rozhodovani, kdyz zijes tak daleko. Pojisteni v CR podle zakona mit musis, ale mas moznost ho z duvodu dlouhodobeho pobytu v cizine zastavit a po nejakych letech ho muzes i zrusit. Pojistovna je podle zakona povinna znovu te pojistit.
Verunko, a ty tve bolesti jsi mela neustale a nebo jsi pocitovala nekolikrat behem dne? Karolinka je krasna… V CR je to daleko vyhodnejsi, nez pro me tady. Ale neznam otazku casu, jak dlouho se na co ceka, jak to vubec probiha? Kdo rozhoduje o IUI. Protoze tady rozhoduji ja, protoze ja jsem ta co to plati.
Záleží jak se rozhodneš ty a jak si za svým rozhodnutím stojíš! Je jasné, že tě tu tlačí do IVF, protože z toho mají celkem dost peněz, ale pokud trváš na svém jako já tak tě do ničeho nutit nemůžou!
Taky záleží jestli tě pošlou na nějaké vyšetření nebo jaké jsou příčiny neúspěchu.
Tady ty ceny jsou strašně různé - injekce jsou podstatně dražší, ty jsem si píchala u 1. a 2.IUI a pak jsem na netu vyčetla, že by mohl působit i Clostylbegit a ten stál 35,–Kč/10 tablet. Na IUI jsem musela jít i o 2 dny dřív, protože jsem měla na něho dobrou reakci a folík vyrost strašně rychle a dr. se bál aby sám nepraskl.
Tady je to tak, že se stimulací začneš 2.DC, 7. nebo 12.DC jdeš na UTZ a večer si píchneš Pregnyl a za 36 hodin jdeš na IUI.
Za 14 dní na kontrolu, na odběr krve.
Za další týden na další KO, odběr krve a UTZ a za další týden to samé. Pokud ti potvrdí srdeční akci plodu tak jdeš zpět ke své/mu gyndr.
Ty bolesti jsem jeden den měla, druhý neměla - vyložene pravidelné to nebylo, ale byl to spíš takový nepříjemný tlak jakoby na vaječnících. Jednou to bylo vlevo pak vpravo - to je fakt individuální!
Ahoj Veru. Jo trochu problém je u nás obou. Manžel má pomalejší spermie a já mám pravou stranu neprůchodnou. Ve většině případech se mi folík děla jen na té neprůchodné straně a na té zdravé tak jednou za dva až tři měsíce. Teď jsem třeba na té neprůchodné straně měla dva folíky velké a na druhé nic. A tak uvidíme.
Máš opravdu krásné dítka ![]()
Beo. Díky
a držím pěstičky at vše je dobré.
Veru, prosím Tě, Ty víš něco o Pardubickém Sanusu?? Koukala jsem,že jsi to poradila jedné dívence?… Jen jsem zabrousila trochu jinam. Protože jsme trochu s manžílkem přemýšleli, zda nejít jinam, protože tady co jsme tak opravdu nejsme moc spokojeni s přístupem pana doktora k nám, a co poslední dobou poslouchám od známích co tam jezdí, tak níííc moooc
![]()
Kamuš - nevím o tom CARu nic, jen znám stránky www.neplodnost.cz a tak jsem se snažila tazatelce najít nějaké bližší informace!
Zkus se zeptat holek tady: https://www.emimino.cz/modules.php?…
Zdravim Vas holky!
9ty den po IUI. At se snazim byt sebe silnejsi a sebe vyrovnanejsi, tak na me zacina dopadat nervozita. Dneska jsem si koupila tehu test, a to jsem rikala, ze si ho neudelam. Neudelala jsem si ho, ale silna touha testovat neco, tak jsem si udelala ovulacni test. Hmmm, tak hladina LH je stale dostatecna, po hormonalni stimulaci, takze na ovu testu se objevili 2 // 9 dni po IUI. Kez by tomu tak bylo i pri testovani tehu testem. Jeste 5 dni… Co budu testovat zitra? PH moce? ![]()
Beo - vydrž, sice 10. den už by na testíku mohlo být něco vidět, ale raději počkej až na ten 14. a určitě tam ty // budou!!!
Dnes jsem byla na kontrole. 2 folíku vlevo 17 mm a 1 vpravo 17 mm. IUI v pátek držtě mi pěstičky.
Elliz - víš ono to máš strašně těžko! Kdyby ti řekl, že to určitě výjde a že je šance xy% a ono to nevyšlo tak budeš zklamaná ještě víc!!!
Já zas toto na jednu stranu chápu i když taky chápu to, že člověk by chtěl nějakou jistotu, ale ta prostě není!
No a šance IUI X pohl. styk - určitě je u IUI podstatně vyšší, protože ti sperma zavedou až za děložní čípek, kdežto u pohl. styku se tam spermošky víc snažit

Kamuš - a kolikrát jste byli na IUI, že už jdete do IVF?
Promiň, že se ptám, ale vy máte nějaký problém? Nejsem si jistá, ale nepsala jsi, že máte problém s SPG?