Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
veronika: jak jsem dnes byla na té kontrole u dr. chovance tak mám ještě teď otevřenou pusu a nemůže tomu uvěřít byl to úplně jiný doktor, hned jak jsem vešla do ordinace tak se usmíval a dokonce i trošku žertoval a ptal se kde přítel pracuje a jaké je tam počasí a tak, no jsem úplně v šoku - vůbec se mi z ordinace nechtěloa mám strašně dobrou náladu i když mě moc nepotěšil. Zjistil, že mám levý vaječník celkem vysoko, co myslíš vadí to hodně?
Jojo, on pan dr. je někdy v dobrém rozmaru a je srandista. jak jsem ti říkala, na něho si člověk musí zvyknout a když tam chodíš častěji tak i on změní přístup! Ty první konzultace jsou šílené, ale pak je to v pohodě!
No a s tím vaječníkem vůbec nevím!
Co říkal dr.?
No, že záleží na tom čím je to způsobené, když mi dělal utz tak k tomu levému se nemohl dostat a musel dělat utz přes břicho aby se podíval na folík. Prý zkusíme tak 2× IUI a pak by mě poslal na laparoskopii čím to může být, ale prý si myslí by to mohlo vyjít a upčitě to stojí za zkoušku, tak nevím mám pochybnosti, ale nějak to dopadne akorát už si nejsem tak jistá.
Pochybnosti neměj, protože stejně nevíš ze které strany bude OVU!!!
Třeba ten levý vaječník ani potřebovat nebudeš
![]()
No právě při mojí smůle bude právě ten levý mít OVU jsou tam 2 folíky. A tá ovulace se každý měsíc střídá? Jednou z levého a pak z prvého nebo je to pokaždé jinak a tělo si to určuje samo? Na to jsem se úplně zapoměla zeptat?
Teoreticky by jsi měla mít každý měsíc OVU z jiného vaječníku, ale každý je jiný a nemusí to tak být!
Nevím to jistě, ale vůbec nemusí být OVU z toho vaječníku kde je víc folíků! Budeš se muset zeptat dr.
![]()
Jo jo Verunko…
Nic jineho mi nezbyva, nez vydrzet. Rano mam nutkani capnout ten test a s chuti ho pocurat, ale taky citim takovou uzkost a strach z vysledku. ![]()
Mela by dorazit 1.8. Jsem netrpeliva a uz hazim flintu do zita a hledam jinou kliniku. Co s clovekem dela zoufalstvi a nevedomi… ![]()
IUI mám naplánovano na zítra na 10:00, ale mám takový pocit, že právě mě prasknul folík - mám asi už těď ovulaci. Do kdy od prasknutí folíku je šance otěhotnět?
Tak jsem dnes po mojí první IUI. Zákrok byl v poho teď jenom to čekání… ach jo to bude… Chci se zeptat, když jsem dojela domů měla jsem na kalhotkách takový bílý výtok nebo co to bylo - nevíte jestli to nemohli být spermi?
veronika: tak jsem se ptala na ten můj včerejší problém a bylo mě řečeno že to nemuselo být zrovna OVO a že když jsem měla na poslední návštěvě folíky jen 17 mm tak by neměli prasknout tak brzo. Jak jsem přišla domů udělala jsem si i test na OVU (ten jsem včera doma neměla) a měla jsem tu druhou čárku takovou slabou myslíš že OVU test nebyl dnešním IUI nějak ovlivněný? Jo a to nejlepší nakonec zákrok mi dělal dr. Horvát ![]()
Ahoj
Moc gratuluji k 1.IUI a doufám, že bude i poslední!!!
![]()
Ten výtok, to bude nejspíš vytékající sperma, ale to vůbec nevadí - určitě zbylo dost na cestování k vajíčku! Nabalila jsi jim i mapu
![]()
OVU testy neznám, nemám s tím vůůůbec žádnou zkušenost.
No a dr. Horváta nemusím už vůbec, taky mi dělal jedno IUI a byla jsem u něho na konzultaci a byla to hrůza - tlačil mě do IVF a řekl mi, že už mi další IUI nepodepíše a to jsem měla teprve 2 zasebou! Naštěstí jsem se domluvila se sestřičkou a ta nevěděla co mi dr. řekl a tak mě napsala, že mám 1DC zavolat a že některý dr. zahájí stimulaci na IUI a to bylo naše poslední IUI Karolínka
![]()
Moooc držím palečky ať vám to výjde
![]()
Díky a neboj mapu jsem jim balit nemusela po těch 5 letech musí znát cestu nazpamět
už aby bylo 14 dní zamnou a měla pozitivní těhu byla bych ten nejštěstnější človek na světe. Snad se na más konečně usměje štestí - jdu už dnes do hajan - dobrou
Pěkně odpočívej a chovej se jako těhulka
![]()
Ani nevíš jak bych ti to přála, vím čím si procházíte!
![]()
Nám obě dětičky spinakjí už asi od půl 8mé tak máme s manželem krásný večer - dali jsme si pizzu a vínko a užíváme si klidu!
To je super, držím co mám