Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj Verunko!
Ja mam skoro jednu rano. S manzou se valime v pelechu a diskutujeme, kolik tech miminek asi bude. Jsme pripraveni na dvojcatka, i kdyz ja jsem ta co by si prala dve miminka, jemu pry staci jedno velke
Verun, v jakem tydnu po IUI jsi byla na prvnim ultrazvuku, kdy uz byla Karolinka videt?
Podívej se jak to u nás šlo krůček po krůčku
![]()
http://kadlecovi-zlin.rajce.idnes.cz/…_Karolinkou/
Verunko,
tak jestli to chapu dobre, tak na prvnim ultrazvuku v 6 tydnu jeste nebylo nic videt. Jen kde vlatne je ulozen ten embrionek a az v 7 tydnu to bylo videt. Je to tak? Moc tomu nerozumim… ![]()
V 6tt je vidět jen gestační váček - o týden později by mělo být vidět už i srdíčko a pak už je vidět mimčo!
Dodělala jsem popis fotek
Ahoj beatito moooooc gratuluji. Slyšela jsem že i 6 tt u nekoho je vydět i srdíčko tak nevim zda toje pravda mam to z doslechu.
Verunko,
moc dekuju za informace. Budu si muset na ultrazvuk pockat. Jinak jak ty rikas, tak gestacni vacek bude videt. Bud jeden nebo dva no a nebo to muzou byt dvojcatka jednovajecna. Manza uz tady straci o dvou jednovajecnych dvojcatkach, takze 4??? Ufff
![]()
Ahoj Simco!
Ted jsem koukala na videa na www.youtube.com o ultrazvucich dvojcatek a jdou videt ty gestacni vacky uz v 5 tydnu.
2 gestacni vacky = dvojcata
![]()
Ahoj holky,
přeji vám hezký den. Chtěla bych se vás zeptat jestli jsou v CARu ochotni udělat IUI i přes špatný spermiogram?
Budeme muset začít chodit do CARu a mám strach, že nás budou hned tlačit do IVF.
Beatita: tak vidím že hladinu HCG máš nějak vysokou - jestli to budou dvojčátka budeš mít doma veselo ![]()
veronika: dívala jsem se na ten tvůj odkaz UTZ a ukápla mě i slzička to je tak nádherné. mě včera přestali bolet prsa tak je to jasný už moc nedoufám, ale přestala jsem se pozorovat nějak to dopadne kašlu na to.
M-a-j-o - záleží jak moc špatný ten speriogram je! Někde ti udělají IUI i s horším SPG, ale někde ne. Taky záleží na tom jak moc si budeš stát za svým rozhodnutím.
Asi bych na tvém místě zkusila 1-3 IUI a pak šla teprve do IVF, přece jenom je to menší zátěž pro těho než IVF!
Jinak manžel měl jednou horší SPG a IUI nedopadlo, ale u každého to může být jiné!
Přeji hodně štěstí v CARu
![]()
Elli - jéééé, to nemusí ještě nic znamenat! Pořád ještě musíš věřit! Kdy máš testovat, příší týden, že jo???
Neboj se, určitě se taky brzo dočkáš // a pak nám budeš chodit ukazovat fotečky a to budu zase brečet já, protože už mě nic taového nečeká
![]()
Poslouchej, ty už máš dceru? Doufám, že ti nevadí, že se tě ptám!
![]()
Já mám v Brodě dost známých a jednu dobu jsem tam i pracovala
![]()
Nevadí - mám jednu dceru 13 let taky jsme na ni s bývalým manželem čekaly asi 2 roky, ale nějak se mám zadařilo i bez pomoci.
A kde jsi v Brodě pracovala?
Dole v Maršněrce, kamarád tam má stavebniny a já jsem tam měla pidi obchůdek.
To je super, že už máš takovou velkou pomocnici, to bude aspoň chůva k mimču ne jak ta moje
![]()
Víš co, ono je to strašně těžko s tím jestli člověk otěhotní přirozeně nebo s pomocí - je spousta holek co jin nevyšlo IVF a pak otěhotněly přirozeně! Mám kamarádku co chodila se mnou na Tomášoc a byla pro ně beznedějný případ (bez OVU, bez MS, pořád samá cysta .....) a ani se k žádnému „zákroku“ nedostali a ona je těhulka, teda byla - Nelinka je o 3 týdny starší než Karolínka!
To máš úplnou pravdu s tím otěhotněním - jo hold je to všechno na přírodě. Já už jsem z toho úplně vyčerpané to čekání mě úplně ubijí, ale už jsem si slíbila, že už se nebudu pozorovat a budu čekat na pondělí to jsi chci udělat první test a pak se uvidí. Ale pondělí je ještě tááááák daleko
. No jak se říká „Kdo si počká ten se dočká“
Veru děkuji za odpověď. No my ho máme hodně špatný, ale v září jdeme na kontrolní, tak se uvidí. No a podle toho budeme pokračovaat dál.
CHtěla bych taky první zkusit to IUI a až potom IVF Snad mi vyjdou vstříc.
Beo - tady jsou

http://rodina.cz/…/journal.asp?…
Dobré ránko??? Vy máte noc, ne?

Jak je ti?