Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
luci kazda jsme jina kazda ma jinak ovulku,a protoze je to tva prvni tak bych jela asi 11dc.ja jdu taky na ultrazvuk 11dc akorat ze je to sobota.puvodne jsem volala doktorce ze jsem 12dc v nedeli ze oni tam nejsou tak jsem se ji ptala zda muzu dojit v pondeli 13dc a on mi rekla ze mam radci dojit v sobotu,me se to zda brzy ale co se da delat.
dani tobe drzim palecky at je vse jak ma byt a at ti je uz lepe a to tehotenstvi si uzivas.
Jo jo, holky. Já jsem taky raději pro to zajít na UTZ dřív, já už jsem takhle dvakrát ovulku prošvihla.
Dani, gratuluji moc, to je úžasné slyšet srdíčko, viď? Jo, s těmi nevolnostmi vítej v klubu, taky nevím, proč se tomu říkají ranní nevolnosti, když to mám od rána do večera, nepomáhá mi na to nic. Už mám doma i ty zázvorový lízátka a dělá se mi zle jen si představím, že bych si je měla vzít
. Snažím se jíst často, u prvního těhu mi to pomáhalo, vždycky když jsem se najedla, tak mi bylo líp, ale teď na to nic nefunguje.
@Lucie34 píše:
Holky v ponděli budu 11dc mylite že mam jet na ten UTZ?A nebo to nechat na středu to budu 13dc.Zitra dobiram clostik tak jsem zvědava kolik foliku tam bude a nebo jestli tam nějake budou?
Lucie, určitě jeď v pondělí, už by tam měly folíky být, dle ultrazvuku ti naplánují IUI. 13. DC by už mohlo být pozdě, to už bude ovulka třeba rozjetá a folíky popraskané.
U nás v CARu se chodí na folikulometrii dokonce 9 - 11. DC, takže to určitě není brzy.
@Ivča78 píše:
Dani, gratuluji moc, to je úžasné slyšet srdíčko, viď? Jo, s těmi nevolnostmi vítej v klubu, taky nevím, proč se tomu říkají ranní nevolnosti, když to mám od rána do večera, nepomáhá mi na to nic. Už mám doma i ty zázvorový lízátka a dělá se mi zle jen si představím, že bych si je měla vzít. Snažím se jíst často, u prvního těhu mi to pomáhalo, vždycky když jsem se najedla, tak mi bylo líp, ale teď na to nic nefunguje.
To je přesný nic nefunguje,ale už je mi zle měsíc v kuse,tak se opravdu těším až to přejde. Ať se najim nebo nejim je uplně jedno,pořád je stejný u Nikči jsem taky přestala až tak 13-14 tt a to jsem zhubla 5 kg,takže kapačky ,ty jo dlouhá doba,zrovna teď je mi nejhůř za tento týden,tak ať je ti lépe
.
Dani, tak, tak, taky se těším, až to přejde. Právě tady cucám to lízátko, nakonec mi to nedalo
. Ale je to spíš takový placebo efekt. Mě je teď taky divně, i mě jakoby hoří čelo, nebo jak to nazvat, přijdu si, jak když mám teplotu.
Jé holky teď vám ty nevolnosti závidím
, ale také si na ně vzpomínám, jak jsem jezdila všude s igelitoým pytlíkem a když to na mě přišlo, tak na mě lidi koukali jak na nějakýho alkoholika, který má těžký rána
Jo byly to hezký časy ![]()
Pavli, to chápu, ale neboj, dočkáš se taky! Jak jsi teď vlastně na tom?
Ivčo doufám, občas si říkám, že nastoupím do práce a třeba mě to přestane trápit. Zítra to bude týden po 3 IUI. Občas mě pobolívá podbřišek, tak tomu moc nevěřím ![]()
Pavli, tak pobolívající podbřišek může být příznakem těhu, takže bych to nevzdávala, naděje je veliká
. Moc bych ti to přála.
Právě, že mě pobolíval i u předchozích
Děkuju. A co ty? Jak je krom těch nevolností? Jak ty nevolnosti zvládáš s prckem?
Pavli, musím to zvládat, ale to víš, že toho mám kolikrát dost a jsem ráda, když si můžu chvilku lehnout. Navíc jsme to doma ještě neříkali, takže mi ani nikdo nepomůže a manžel jezdí pozdě z práce. Krom nevolností mi nic není, naštěstí.
To chápu, lepší oznámit až po prvních testech. A s manželem jsem na to stejně, ještě teď ho nemám doma. Malý ho kolikrát ani nevidí
To je dobře, že jinak je to v pohodě