Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
jejda, to je pilulek. a můžu se ještě zeptat, jaký jste měli problém? abych nekoupila něco co působí na něco jiného. manžel má asi málo pohblivých, myslím
já se v těch číslech moc nevyznám ![]()
78mar píše:
jejda, to je pilulek. a můžu se ještě zeptat, jaký jste měli problém? abych nekoupila něco co působí na něco jiného. manžel má asi málo pohblivých, myslímjá se v těch číslech moc nevyznám
U nás by problém ve všem.
Ahoj holky, právě prodělávám první cyklus (injekce Merional). Měla jsem jit na IUI, ale nakonec jsme se s doktorem dohodnuli, že to na poprvé vyzkoušíme sami. Nevíte, jak dlouho se má po snaze brát Utrogestan? Mě doktor říkal cca 10 - 12 dní a pak říkal až do případné menstruace. Tak nevím co si vybrat.
Záleží co ti doktor řekne. Holky ho dost často berou těch 10 - 12 dní. Já ho mám brát dokud nepřijde menses, a protože mi ji už dvakrát drže, tak jsem ho vlastně brala do zhruba 32 dc, prostě do tehdy, když už bylo jistě, že těhu nejsem.
A tento cyklus to mám ještě jinak, jdu dnes na kontrolu a doktor mi řekne - jsem 24 dc a beru ho 10tý den.
Takže se optej doktora jak to přesně myslí a určitě ti rád poradí;)
Držím palce. A můžu se zeptat jaký bylo to píchání injekcí? A kolik vajíček jsi po nich měla? Protože mě asi čekají taky. Já normálně ovuluju, ale pro zvýšení pravděpodobnosti jsem měla jeden měsíc Clostil. Na ten vaječníky reagovali výborně ale nerostla mi sliznice. Tak proto by byla tahle alternativa injekce.
Já jsem měla 2 měsíce Clostil (sliznici pěknou, ale folikuli pouze cca 6 mm).
Včera 15.DC jsem píchla poslední injekci a dnes mám píchnout Ovitrell. V pátek na ultrazvuku se ukázal 1× 14 mm.
První píchnutí injekce bylo hrozné, ale člověk si zvykne. Po injekcích jsem jen trochu unavenější, ale jinak nic.
A měla jsi normální injekce? Nebo takové to píchací pero? A kolik tě to stálo? Já jsem četla, že se ta stimulace musí dobře hlídat, protože nesmí být moc vajíček. Aby pak nebylo riziko hodněčetného těhotenství. Kdežto když je IVF, tak právě hodně vajíček je žádoucích.
Měla jsem normální injekce. Ty jsou levnější. Na doplatcích jsem platila cca 400 Kč (za ten první cyklus).
Já jsem právě měla nízké dávky, aby nebylo moc folikulů. Na ultazvuky jsem chodila 2× týdně a podle něj doktor upravoval dávky. V úterý jsem měla 3× 12 mm, ale pak se vyselektoval jen 1.
holky prosím, jaký je rozdíl mezi clostilbegyt a pregnyl? clostík jsme brala ještě na gyndě, tak od 10 dne a tuším že je na tvorbu vajíček a pregnyl pak na ovoluaci? a je jistota, že k ovulaci dojde? jsem po prvním IUI, v přirozeném cyklu, jen pregnyl, ale bohužel, neúspěšně. díky moc
78mar píše:
holky prosím, jaký je rozdíl mezi clostilbegyt a pregnyl? clostík jsme brala ještě na gyndě, tak od 10 dne a tuším že je na tvorbu vajíček a pregnyl pak na ovoluaci? a je jistota, že k ovulaci dojde? jsem po prvním IUI, v přirozeném cyklu, jen pregnyl, ale bohužel, neúspěšně. díky moc
Přesně jak píšeš - clostil na vajíčka, pregnyl spustí ovulaci.
ish píše:
78mar Selzink, MACA a Wobenznym.
Ahojky,
můžu se přidat?Nám doporučili CEM-M je to komplex všeho…taky je ted bereme a k tomu čaj don juan.
AHoj Monrei,ráda si popovídám s někým kdo je na tom podobně? Jak dlouho se snažíte?
Já mám za sebou rok snažení, 2.IUI - neúspěšné a čekám na menses. Takže momentálě trošku depka ![]()
Monrei jaký máte spermio? Nám doktor pořád říká že normál…ale podle normálu co je na netu je to na hranici… kolem 3O mil, pohyblivost kolem 70 %, morfologie jen 15%. Ale vždycky říká normál, vpořádku… Doktor pracoval dlouho v CARU, tak mu věřím co říká. ALe červík pochybností hlodá.
rustypipe píše:
Monrei jaký máte spermio? Nám doktor pořád říká že normál…ale podle normálu co je na netu je to na hranici… kolem 3O mil, pohyblivost kolem 70 %, morfologie jen 15%. Ale vždycky říká normál, vpořádku… Doktor pracoval dlouho v CARU, tak mu věřím co říká. ALe červík pochybností hlodá.
Ahojky,
my máme pohyblivost 57%,hustotu 120 mil ale morfoligoii 3% ale byla vyšší a za 2 měs se takhle zhoršila.Takže manžel dlabe vitamíny a pije čaj a uvidíme.
ty jo 120 mil/mil nebo celkovou? To je teda chlapák:) Norma je 20 a my se se 30 mil. cítíme dobře…
Tak při takovém počtu by ta morfologie nemusela vadit. To když si spočítáš že máme 15% z 30 mil a vy 3% z 120 mil, tak jsme na tom stejně ![]()
rustypipe píše:
ty jo 120 mil/mil nebo celkovou? To je teda chlapák:) Norma je 20 a my se se 30 mil. cítíme dobře…Tak při takovém počtu by ta morfologie nemusela vadit. To když si spočítáš že máme 15% z 30 mil a vy 3% z 120 mil, tak jsme na tom stejně
Jo taky to říkala sestra ale opět se to nepodařilo.....už jsem se testila. ![]()