Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojky,
tak jsem si dnes udělala testík a koukejte na foto…Máme tam //…jo po 8 dnech od ET je to super.....
![]()
Asi fakt konečně budu maminka
![]()
Ahojky Monrei,
krásné dvě //. Moooc ti gratuluji a přeji ať je vše v pořádku
![]()
Monrei píše:
Ahojky,
tak jsem si dnes udělala testík a koukejte na foto…Máme tam //…jo po 8 dnech od ET je to super.....
![]()
Díky mám potvrzené těhotenství a možná to budou dvojčata,tak holky bojujte at už IUI nebo IVF…stojí to za to.
Holky potřebuju nutně radu k aplikaci Pregnylu. Máme ho píchnout do zadku - takže vnitrosvalově. Jehla je o dost větší než ty podkožní. Sestřička nám všecko vysvětlila, ale stejně začínám měknout a jehla mi přijde moc velká. hlavně manželovi. U nás na gyndě by kolem půl osmé (kdy si to mám píchnout) měli být, ale nechce se mi tam jet.
Máte nějaké tipy a fígle? Má se to bodnout opravdu celé? Jsou nějaká zásadní rizika?
Ahojky, když mi píchali pregnyl, tak mi ho píchali do břicha a jehla byla malá a tenká. Větší byla na smíchání ampulek. Jednou mi to píchal manžel, já bych to sama nedokázala a podruhé už sestra v CARu. Já osobně bych zašla za sestrou, může Ti to píchnout i sestra u praktického lékaře.
Držím pěsti a hodně odvahy
![]()
rustypipe píše:
Holky potřebuju nutně radu k aplikaci Pregnylu. Máme ho píchnout do zadku - takže vnitrosvalově. Jehla je o dost větší než ty podkožní. Sestřička nám všecko vysvětlila, ale stejně začínám měknout a jehla mi přijde moc velká. hlavně manželovi. U nás na gyndě by kolem půl osmé (kdy si to mám píchnout) měli být, ale nechce se mi tam jet.
Máte nějaké tipy a fígle? Má se to bodnout opravdu celé? Jsou nějaká zásadní rizika?
Moc vás tu všechny zdravím a držím všem moc palečky,aby se zadařilo..Mě teď čeká první IUI v Teplicích,Chci se zeptat,jestli jste potom měly pár dní volna,jestli jste potom musely brát nějaké tabletky..no vůbec všechno…
A mám si v neděli večer píchnout injekci a v úterý jdeme na IUI,,jen mě překvapuje,že tam jdeme v 18.den cyklu,není to dlouho?
Příspěvek upraven 09.11.11 v 12:42
Ahojky , já jsem tu nová,ale myslím ,že každá máme DC trochu jinak,tak 18 dc je asi v poho . Asi ti dělali ultrazvuk,aby viděli jak folíci vypadaj. Jinak já jsem dnes 11 den po 1.IUI začíná mě bobolívat břicho jako na Mc a 6 den po IUI jsem dostala horečku
, tak si myslím ,že se nezadařilo achjooo. Píchala jsem si Pregnil 12dc a 14dc jsem byla na IUI a od 16dc si vkládám utrogestan 1-0-1 což je pohoda.Volno není potřeba . Taky držím palečky ať se zadaří
.
Dančula píše:
Moc vás tu všechny zdravím a držím všem moc palečky,aby se zadařilo..Mě teď čeká první IUI v Teplicích,Chci se zeptat,jestli jste potom měly pár dní volna,jestli jste potom musely brát nějaké tabletky..no vůbec všechno…
A mám si v neděli večer píchnout injekci a v úterý jdeme ne IUI,,jen mě překvapuje,že tam jdeme v 18.den cyklu,není to dlouho?
Ahojky,
po IUI nemusíš být vůbec doma,můžeš fungovat úplně normálně jako po sexíku.S tou injekcí je to vpořádku,jen se musí dodržet určený čas. 18 DC nevadí…zřejmě máš delší MS a pak tím i ovulku.Držím pěstičky ![]()
Dana 79 píše:
Ahojky , já jsem tu nová,ale myslím ,že každá máme DC trochu jinak,tak 18 dc je asi v poho . Asi ti dělali ultrazvuk,aby viděli jak folíci vypadaj. Jinak já jsem dnes 11 den po 1.IUI začíná mě bobolívat břicho jako na Mc a 6 den po IUI jsem dostala horečku, tak si myslím ,že se nezadařilo achjooo. Píchala jsem si Pregnil 12dc a 14dc jsem byla na IUI a od 16dc si vkládám utrogestan 1-0-1 což je pohoda.Volno není potřeba . Taky držím palečky ať se zadaří
.
Ahojky,bříško může pobolívat,mě také bolelo.....zkus si udělat testík,Pregnyl by tam už být nemusel.Docela mě překvapuje že ti dali utrouše po IUI,to nám ne až při IVF.Držím vše co mám at máš pozitivní testík
,není nic hezčího než najít na testu //.
Já si testík udělala a nic,tak počkám do čtvrtka a pak vysadím utroš. Jo jo dala mi utroš hned ,jsme oba v pořádku jen mám trošku nízkej nějakej hormon v h.profilu,ale nic drastického ,říkala pí.doktorka.5let se snažím otěhotnět a teď jsem poprvé zašla do car,tak uvidíme. Jinak moc gratuluji Monrei za // je to super
.
Ahojky..asi máš pravdu,že 18.den cyklu je normální,oni vědí sami nejlíp
Jinak dnes jsem po první IUI,tak uvidíme,musíme čekat dlouhých 14 dní.Budu brát od zítra tablety utrogestan 1-0-1,jen teď nevím,jestli ho užívat jako tablety anebo vaginálně?nav letáku píší obojí způsob…
A moc ti držím pěstičky,aby se zadařilo.My se snažíme o miminko asi 3 roky.
![]()
Ahoj Dančulo,ségra otěhotněla až 20 DC a tobě držím pěstičky ať se hned zadaří, to čekání na testík je nekonečný ,já vím,ale neboj uteče to. Já ten utroš vkládám, nechci zatěžovat žaludek a i Dr. mi to doporučila.Jo a po iui ten den jsem trošku špinila a pak už nic,ale to je taky prej ok. Tak uvidim ve čtvrtek co řekne testík,ale asi nic nějak to cítím. Ale znám holky, kterým se to povedlo na poprvé, tak ti mooooc držím pěstičky
.
Dana 79 píše:
Já si testík udělala a nic,tak počkám do čtvrtka a pak vysadím utroš. Jo jo dala mi utroš hned ,jsme oba v pořádku jen mám trošku nízkej nějakej hormon v h.profilu,ale nic drastického ,říkala pí.doktorka.5let se snažím otěhotnět a teď jsem poprvé zašla do car,tak uvidíme. Jinak moc gratuluji Monrei za // je to super.
Díky my se snažili 4 roky a pak 9 měs v CARU a je to…vyhrály jsme a čekáme prcka.
Stejně je ten život zvláštní,já mám 14ti letou dceru (měla jsem jí v osmnácti) a těď když clověk chce ještě jedno,tak má takové problémy. No jo no byla jsem mladší
.
Dana 79 píše:
Ahoj Dančulo,ségra otěhotněla až 20 DC a tobě držím pěstičky ať se hned zadaří, to čekání na testík je nekonečný ,já vím,ale neboj uteče to. Já ten utroš vkládám, nechci zatěžovat žaludek a i Dr. mi to doporučila.Jo a po iui ten den jsem trošku špinila a pak už nic,ale to je taky prej ok. Tak uvidim ve čtvrtek co řekne testík,ale asi nic nějak to cítím. Ale znám holky, kterým se to povedlo na poprvé, tak ti mooooc držím pěstičky.
Ahoooj,moc ti děkuju,jsi zlatíčko..
![]()