Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Tak copak je nového?
Nějak to tady usnulo, ta diskuse…
Co taky psát, když jenom čekáme,že…
A jak probíhá čekání na výsledek a přípravy na Vánoce? mimi 77, něco nového? ![]()
Ahoj Veverusaf, jsem strašne smutná a nechce se mi ani někdy psát. Včera jsem si dělala testík a byla tam jenom jedna čárka. To čekání je hrozný ,bojím se , že ani Vánoce nebudou nic moc
Nevím jak je na tom Dana79, no ještě budu testovat, naděje umíra poslední. A ty jak s přípravama na Vánoce ? Máš všechno vyzdobený, upečený, nakoupený ..... ?
Mimi77 neblázni, na testování je ještě moc brzo… Doktor mi říkal nejdříve 15. den a sestry až 17. den. Někomu se // ukázaly třeba až za měsíc… Tak nezoufej, dokud to nedostaneš tak si nemůžeš být ničím jistá…
Bohužel ani já nemám nejlepší náladu a myslím, že nám to ani tentokrát nevyšlo..
Uvidíme…
Přípravy na Vánoce nic moc, není nějak nálada. Už aspoň začalo sněžit, tak je to lepší…Pomalu nakupuju dárky a připravuju se na pečení cukroví…Budu píct jen pár druhů a moc se mi do toho nechce… To čekání je opravdu na palici…
No a když nám pokus nevyjde, tak máme ještě další..jednou to vyjít musí,nebooj
![]()
Mimi77 to je opravdu brzy jak říká Veverusf,já taky ještě netestila až v pátek nebo v sobotu . Taky se bojím ,že tam nic nebude ,no jo no nedá se to ovlivnit,musíme čekat
.Jinak mi nic není skoro žáný bolení bříška, prostě nic
, ale beru prášky , který jsem před tím nebrala, tak uvidíme,ale moc pozitivní nejsem. Dám vědět jak jsem dopadla .Já už mám napečeno,pomalu mi to cukroví už snědli ,musím ho schovat ,ať něco zůstane na vánoce
Držím ti palečky ať je tam máš // ![]()
Ahoj holky, tak test dnes ráno negativní a odpol jsem začala špinit, takže MS přijde…
Ach jo, jsem smutná, že nám ani druhý pokus nevyšel..
Ale jsem statečná a tak tedy vzhůru do boje a do dalšího pokusu!!
Kdo si počká, ten se dočká… ![]()
Mimi77 jak jsi na tom ,já jsem také negativní , stejně jako veverusaf . Tak jedeme dál !!! Já poslední 3 IUI a pak rovnou IVF. Hurá do boje
![]()
Ahoj holky,tak jsem dneska testovala po 14ti dnech po IUI a test negativní
. IUI mi dělali až 23.den, takže teď jsem už 38.den a nedostala jsem to! Ale myslím si právě, že mi to drží Utrogestan. Někde jsem četla, že pozastavuje menstruaci. Tak teď nevím, jestli ho mám zkusit ještě pár dní brát a testovat třeba až za 2 dny nebo vysadit, jak mi psali v Caru, že když se po 14ti dnech ukáže negativ. test, mám ho přestat užívat. Říkám si - co kdyby!! Ale když už jsem tolik dní po MS a na testu jenom 1 čárka, tak to z toho asi fakt už nic nebude..
Co myslíte?
Ahoj Ivuš123 , já bych ho vysadila mě taky menzes zpožďuje utorš.Vysazuju ho hned po 14 dnech ,když mám negativní test. 38 den to už je dost, ale když ti dělali tak pozdě IUI. Ty máš nějak dlouhý cyklus,nebo proč ti dělali IUI ,tak pozdě? Já být tebou ,tak ho vysadím.Řiď se tím co ti řekli v CAR.Nebuď smutná jdeme bojovat dál
.Já vysadila včera a dnes už mám MS.Jooo a volala jsem do CAR a musím prosinec vynechat neb mají embriologové volno až do ledna
.
Tak já už mám taky rozjetou MS a v pondělí volám do CAR jestli ještě stihneme pokus do Vánoc… 3.pokus…třeba ten už nám vyjde…A nebo se zadaří pod stromečkem…
Ono, když si to tělo odpočne od hormonů tak taky dobře…Ivuš, já začala špinit i přes Utrouš, udělala jsem test, ten byl negativní a tak jsem vysadila… Do 36 hodin se mi rozjela MS…
Danuš 79, byla jsem v Caru 15.DC a to jsem měla folikul jenom 8mm, tak jsem přišla 19.DC, to už mi naměřila 16mm a rovnou napsala termín IUI na 22.DC, jenže to jsme s přítelem nemohli, tak jsme dorazili až v SO 23.DC a myslím, že už to bylo pozdě. Ptž když jsem přijela ten 19.DC domů, bolelo mě fest břicho a myslím, že jsem měla ovulaci, ale nevím to jistě, neměla jsem doma OVU test:( Jindy jsem mívala ovulaci 14 den a brala jsem Clostík, ale když už jsem věděla, že jdeme do Caru, vykašlala jsem se na Clostyl a nechala to na svém těle, jak bude probíhat ovu a ono až asi ten 19.DC. No holt to nevyšlo, tak musíme čekat taky až na leden.. ![]()
Ahoj Ivuš 123, aha tak to se ti to bez clostíku asi trošku posunulo,nezoufej je nás víc co se jim opět nezadařilo.Já když brala clostík před 3 lety ,tak jsem po něm přestala ovulovat,jsem nějaká divná!!!
Tak teď to mám bez stimulace. Mě se ten prosinec taky nechce vynechávat,ale bohužel
. A už se ti MS rozjela ? Mě teda pořádně ,hodně mě bolí břicho,to normálně nemám. Jednou to vyjde a navíc nám vláda schválila už 4 IVF ,když si necháš zavést 1 embrio,tak máme zase o pokus navíc od dubna, Když nám ty IUI nevyjdou
. Netrap se a užij si vánoce ![]()
Děvčata, tak já asi ještě jeden pokus letos stihnu…
Jsem objednaná a jestli bude vajíčko zralé, tak mi pan doktor IUI provede… Tak jsem zvědavá..Třeba bude mimi pod stromeček…
Jinak MS po Utrouši je silná a docela dlouhá, bez bolesti břicha…
Tak jsem se včera testla, kdyby náááhodou - a nic a čekám na MS, ta zatím taky nic. Ale břicho mě bolí, jako bych to měla dostat, takže počítám zítra. Pak ta krev a asi laparoskopie - byla mi doporučena, ale bojím se jí
. No ale aspoň ať vím, jestli mám průchozí vejcovody. A leden snad zas IUI. Tak to je dobře, že schválili ty 4 pokusy hrazené pojišťovnou - stejně bych si nechávala zavést jenom 1 embryo, páč mám hrůzu z dvojčat
. Ale pořád lepší 2 děti najednou, než žádné že. Ale je to holt dvojnásobná starost..
Tak to se ti nedivím IVUŠ123 laparky bych se taky bála , já jsem posera a vůbec se divím,že jsem se odhodlala do CAR. Tak třeba ti to pomůže a konečně budeš mít mimi. Tak v lednu půjeme stejně na IUI. Nebuď smutná všechno se nakonec v dobré obrátí. Paaaa
![]()
Já se laparky taky hrozně bála. Nikdy předtím jsem neležela v nemocnici a nebyla na operaci… Nakonec to nebylo tak hrozné, nic mě výrazně nebolelo a hlavně mi pomohli, zachránili mi oba vejcovody..
Třeba ani v lednu nebudete muset na IUI a o Vánocích se zadaří… Přeju hodně štěstí ![]()