Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Lena81 píše:
Ahoj Dani, moc díky za info… já stejně musím k Dr., protože od srpna, kdy jsem po ZT byla na revizi, mám pocit, že se tělo ještě pořádně nesrovnalo, tak to chci minimálně zkonzultovat… Jen mám pocit, že nám tohle „cílené“ snažení už oboum leze trochu na mozek.. Manža na sex moc není, takže pro nás takové to „nechat to náhodě“ moc nejde… Proto přemýšlím, jestli by nebylo lepší zkusit využít vymožeností moderní medicíny… Máš můj obdiv, že ani po 5 letech neztrácíš optimismus…
Nemůžeš ztrácet optimismus,to bych pak v životě nic nedokázala
Pro vás by to možná lepší bylo jít do CAR, když manža nechce sexovat,tam si to pohlídají a hlavně když víš ,že jsi schopná otěhotnět normálně,tak by vám to třeba vyšlo hned a s minimem hormonů.Mě už lezou ušima jeden polikám,jeden vkládám a třetí jsem píchala a stále nic
o víkendu mám testovat ,ale myslím,že ani 3IUI nezabralo uvidíme v neděli po testíku. Nevadí hurá do IVF . Držím moc pěstičky. ![]()
Ahoj Dani, to máš pravdu, optimismus je potřeba, ale někdy je to fakt makačka si ho udržet
Moc ti držím palce, aby to tentokrát vyšlo… z těch hormonů mám právě trochu strach, aby mi to ten organizmus nerozložilo uplně… Jen ještě jeden dotázek - když bych si o všechna vyšetření a pak třeba i o IUI zažádala sama, budu si to taky muset hradit, když to nebude na doporočení ošetřujícího Dr., nebo je to nehraje roli? Určitě se nejdřív se svým Dr. poradím, ale kdyby mi řekl, že to máme ještě zkoušet přirozeně… Přeju hezký den ![]()
Lena81 píše:
Ahoj Dani, to máš pravdu, optimismus je potřeba, ale někdy je to fakt makačka si ho udržetMoc ti držím palce, aby to tentokrát vyšlo… z těch hormonů mám právě trochu strach, aby mi to ten organizmus nerozložilo uplně… Jen ještě jeden dotázek - když bych si o všechna vyšetření a pak třeba i o IUI zažádala sama, budu si to taky muset hradit, když to nebude na doporočení ošetřujícího Dr., nebo je to nehraje roli? Určitě se nejdřív se svým Dr. poradím, ale kdyby mi řekl, že to máme ještě zkoušet přirozeně… Přeju hezký den
Já vůbec nic neplatím,mám za sebou 3 IUI a neplatila jsem nic , jen jednou doplatek za pregnil 20Kč a jinak 60Kč za recept . 6 IUI máš zdarma ,hradí to pojišťovna,jen za léky se doplácí já za utrogestan,pregnil aprednison platím jen za recept. Mám zasebou kontrolu vejcovodů sonem a 3D ultrazvuk dělohy kůli IVF a platila jsem jen 30Kč poplatek u Dr. jako všude platíš. Až IVF je drahá záležitost, tam doplácíš drahé léky. Ale myslím,že si nemusíš dělat starost vyšetření jsou zdarma ,aspoň v Gennetu. IUI můžeš zkusit hned pokud ovuluješ sama,tak tě ani hormonama nebudou zatěžovat a když tak minimálně a to je v pohodě,to zvládneš. Ničeho se neboj a klidně se ptej
![]()
Dana 79 píše:Lena81 píše:
Ahoj Dani, to máš pravdu, optimismus je potřeba, ale někdy je to fakt makačka si ho udržetMoc ti držím palce, aby to tentokrát vyšlo… z těch hormonů mám právě trochu strach, aby mi to ten organizmus nerozložilo uplně… Jen ještě jeden dotázek - když bych si o všechna vyšetření a pak třeba i o IUI zažádala sama, budu si to taky muset hradit, když to nebude na doporočení ošetřujícího Dr., nebo je to nehraje roli? Určitě se nejdřív se svým Dr. poradím, ale kdyby mi řekl, že to máme ještě zkoušet přirozeně… Přeju hezký den
Jo a objednala jsem se taky sama ,žádné doporučení od Dr. nepotřebuješ,jen jsem si došla pro výsledky citologie ke svému Dr. jinak nechtěli nic a i citologii si v CAR udělaj jen je to zdržení.
Já vůbec nic neplatím,mám za sebou 3 IUI a neplatila jsem nic , jen jednou doplatek za pregnil 20Kč a jinak 60Kč za recept . 6 IUI máš zdarma ,hradí to pojišťovna,jen za léky se doplácí já za utrogestan,pregnil aprednison platím jen za recept. Mám zasebou kontrolu vejcovodů sonem a 3D ultrazvuk dělohy kůli IVF a platila jsem jen 30Kč poplatek u Dr. jako všude platíš. Až IVF je drahá záležitost, tam doplácíš drahé léky. Ale myslím,že si nemusíš dělat starost vyšetření jsou zdarma ,aspoň v Gennetu. IUI můžeš zkusit hned pokud ovuluješ sama,tak tě ani hormonama nebudou zatěžovat a když tak minimálně a to je v pohodě,to zvládneš. Ničeho se neboj a klidně se ptej![]()
Dana 79 píše:Dana 79 píše:Lena81 píše:
Jo a objednala jsem se taky sama ,žádné doporučení od Dr. nepotřebuješ,jen jsem si došla pro výsledky citologie ke svému Dr. jinak nechtěli nic a i citologii si v CAR udělaj jen je to zdržení.
Já vůbec nic neplatím,mám za sebou 3 IUI a neplatila jsem nic , jen jednou doplatek za pregnil 20Kč a jinak 60Kč za recept . 6 IUI máš zdarma ,hradí to pojišťovna,jen za léky se doplácí já za utrogestan,pregnil aprednison platím jen za recept. Mám zasebou kontrolu vejcovodů sonem a 3D ultrazvuk dělohy kůli IVF a platila jsem jen 30Kč poplatek u Dr. jako všude platíš. Až IVF je drahá záležitost, tam doplácíš drahé léky. Ale myslím,že si nemusíš dělat starost vyšetření jsou zdarma ,aspoň v Gennetu. IUI můžeš zkusit hned pokud ovuluješ sama,tak tě ani hormonama nebudou zatěžovat a když tak minimálně a to je v pohodě,to zvládneš. Ničeho se neboj a klidně se ptej![]()
Ahoj Dani, moc díky
Držím všechny palce, abys na testíku našla // ![]()
Děkuji,testovat budu v pondělí ráno ,tak dám vědět jak jsem dopadla , bojim bojim
. ![]()
Ahojky, snažíme se s manželem o miminko už několik let. Už nám to nedalo a začali jsme chodit na vyšetření, jestli jsme v pořádku. U manžela přišli na problém na spermiogramu a na základě toho nám doporučili IUI. U mě se zatím na nic nepřišlo, ale mám teď někdy plánovat laparoskopickou operaci, abych mohla zákrok podstoupit. Nikdy jsem nebyla na žádném zákroku v nemocnici, ani pod narkózou a upřímně hledám způsob, jak se tomu vyhnout. Četla jsem totiž na netu, že někde holky podstupovaly IUI bez toho, aniž by tu laparoskopii měly za sebou. Nemáte někdo zkušenost, prosím? Byla bych moc vděčná za každou radu. Předem díky!
ivi muzes podstoupit i bez laparky.ja jdu taky tedka na prvni ivi a na laparce jsem nebyla zatim jinak u nas vse ok nic nenasli.ale mate me ten tvuj spermiogram pokud mate spatnej spermiogram tak ivi asi nema cenu.jen vim ze na ivi potrebujes aspon v norme mit spermie .. ale zalezi opravdu co vam tam nasli.
Děkuji moc za rychlou odpověď
Jsem ráda, že jsem tady napsala. Hodně mě to uklidnilo..nemám kolem sebe nikoho, kdo by měl tyto zkušenosti, ani momentálně stejné starosti. Manžel má ten spermiogram na hranici, takže pokud se mu to nezhorší, tak by snad ještě byla možnost. Proto na to docela začínáme tlačit. A můžu se zeptat, kde to budeš podstupovat? Protože tady mi doktor řekl, že mi to bez laparky nikdo neudělá. Pojedu kamkoliv ![]()
divej reknu ti to tak dri jsm chodila do caru v brne na stefanikovou tam nam udelali vysetreni a po vysledkach na rekli ze ivi proste u nas nema cenu protoze mam anovulak co znamena bez leku nemam ovulku jinak nic vic a hned nas tlacili do ivf.pak jsem car na chvili vypustila z hlavy a chodila na gyndu ta mi psala 6 mesicu clostik pak kazdej mesic 12dc ultrazvu a pregnyl a doma snazeni.jenze to nezabrlo tak me doktorka napsala zadanku prave na tu laparku taky se mi do toho nechtelo.tak jsem zasla do caru v brne na obilnak pani doktorka se me ptala jaky mame problem ja ji rekla ze se snzime 3 roky a nic ze ja mam jen anovulak tak udela znova testy vse dopadlo ok.tak me rekla ja bych s laparkou jeste pockala co tak zkusit ivi? tak tedka uz jdu v patek na ultrazvuk a ceka nas prvni ivi.asi fakt zalezi na caru.ty jsi odkud?
Ahojda, tak jsem si udělala raději dva testíky. Protože jsem nemohla uvěřit
!!!! Jsou tam //
po 3letech jsem se dočkala. Vyšla nám druhá IUI, takže holky neztrácejte hlavu
. Moc, moc vám přeji aby jste měli //
. A já teď jdu bojovat dál, jeětě není vyhráno ![]()
Dana 79 píše:
Děkuji,testovat budu v pondělí ráno ,tak dám vědět jak jsem dopadla , bojim bojim.
Ahoj Dano79: Moc na tebe v ponělí v budu myslet a držet ti palečky ![]()
Jéééé Katy80,já ti to přeji z celého srdíčka
,tak všichni vidíme ,že IUI prostě funguje i když v menší míře ,ale jo. Strašně ti to závidim
,přeji ti ať všechno dobře dopadne a ty máš krásné a zdravé miminko.
katy tak to hodne stesti.taky se snazime 3 roky ale ja zas nemam bez prasku ovulku.takze tedka beru clostik v sobotu budu 12dc to jdu na ultrazvuk pokud bude folikuli dost velky tak pregnyl a pak nak ivi. nase prvni.
Ahoj Dani, moc díky za info… já stejně musím k Dr., protože od srpna, kdy jsem po ZT byla na revizi, mám pocit, že se tělo ještě pořádně nesrovnalo, tak to chci minimálně zkonzultovat… Jen mám pocit, že nám tohle „cílené“ snažení už oboum leze trochu na mozek.. Manža na sex moc není, takže pro nás takové to „nechat to náhodě“ moc nejde… Proto přemýšlím, jestli by nebylo lepší zkusit využít vymožeností moderní medicíny… Máš můj obdiv, že ani po 5 letech neztrácíš optimismus…