Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojik, tak mě čeká třetí IUI teď kolem 10.2.. Taky si myslím jako ty, Katy, že je to ztráta času, tak doufám, že to vyjde. Mrcha mi přišla v sobotu a myslela jsem si, že už jsem v tom, veškeré příznaky jsem měla… Ale v konečné fázi jsem přišla na to, že je to všechno z hormonů. Jinak my jsme s manželem v pořádku, ale prostě se ti dva asi nechtějí nějak sejít… Ach jo. Tak doufám, že ta třetí IUI zabere a nebudu muset na IVF.
Katy80 píše:Lena81 píše:Leno děkuji, ale ještě není vyhráno jsem teprve na startuKaty80 píše:Ahoj Katy80, veliká gratulace
Ahojda, tak jsem si udělala raději dva testíky. Protože jsem nemohla uvěřit!!!! Jsou tam //
po 3letech jsem se dočkala. Vyšla nám druhá IUI, takže holky neztrácejte hlavu
. Moc, moc vám přeji aby jste měli //
. A já teď jdu bojovat dál, jeětě není vyhráno
![]()
Já vím Katy, ale pro začátek jsou // dobrý, ne
Moc ti držím pěsti, abys to dotáhla až do konce a za 9 měsíců držela v náručí mimi ![]()
Dana 79 píše:Ahoj Dano79, nevím asi bych šla rovnou do IVF, už čekáš příliš dlouho
Děkuji holky za podporu,no jo no MS se začíná rozjíždět,tak další pokusy , přítel mě přemlouvá na 4 IUI a já pořád nevím, jestli jo nebo jít na IVF což jsem byla rozhodnutá a on mě takle rozhodil ,tak teď nevím. Nemůžu si ani udělat pauzu protože beru ten Prednison a on se nesmí brát moc dlouho v kuse. A co teď
.
Dana79: Říká se třikrát a dost. Jsem tvůj ročník (snažíme se 2 roky) a po třech pokusech jsem na IUI zanevřela a šla do IVF. Ty šance jsou přece jen o dost vyšší. Sice mi to napoprvé nevyšlo, ale mám mrazáčky, takže teď můžu místo IUI sázet KETy. I u těch je větší šance než u IUI. Navíc, k IUI se můžeš kdykoli vrátit. IVF může tělo i nabudit k lepším výkonům. Na PCO fóru je holčina, co šla 3× na IUI, pak na IVF a pak zase na IUI a z toho posledního je těhotná. Jo a ještě jedna rada. Udělej to, co chceš ty sama. Nenech se moc ovlivnit (ani manželem, ani námi, kolegyňkami z diskuse). Uvnitř určitě cítíš, co sama chceš, tak to udělej. Držím palce. ![]()
Ahoj holky, ráda bych se k Vám přidala. Taky se snažíme o miminko 3 roky a mám za sebou 1. IUI v prosinci, bohužel se nepodařilo. Manželovi při IUI našli streptokoka ve spermatu,přeléčil se antibiotikama a teď čekáme na výsledek. Pokud bude dobrý, tak zkusíme tento týden 2.IUI. Doktor mě tlačí už na IFV, říkal že šance jsou větší, ale mám strach z těch hormonálních injekcí, no coo..budu ho muset překonat, když chci miminko ![]()
handa30 píše:Vítej handa30, hormonálních injekcí se neboj, já je mám i na IUI, je důležité hodně pít, aby ti nebylo špatně, ale jinak se to dá přežít. Kvůli miminku to přeci musíme zvládnout
Ahoj holky, ráda bych se k Vám přidala. Taky se snažíme o miminko 3 roky a mám za sebou 1. IUI v prosinci, bohužel se nepodařilo. Manželovi při IUI našli streptokoka ve spermatu,přeléčil se antibiotikama a teď čekáme na výsledek. Pokud bude dobrý, tak zkusíme tento týden 2.IUI. Doktor mě tlačí už na IFV, říkal že šance jsou větší, ale mám strach z těch hormonálních injekcí, no coo..budu ho muset překonat, když chci miminko
handa30 píše:
Ahoj holky, ráda bych se k Vám přidala. Taky se snažíme o miminko 3 roky a mám za sebou 1. IUI v prosinci, bohužel se nepodařilo. Manželovi při IUI našli streptokoka ve spermatu,přeléčil se antibiotikama a teď čekáme na výsledek. Pokud bude dobrý, tak zkusíme tento týden 2.IUI. Doktor mě tlačí už na IFV, říkal že šance jsou větší, ale mám strach z těch hormonálních injekcí, no coo..budu ho muset překonat, když chci miminko
Ahojky,ty jo streptokoka,tak to jsem netušila kam všude se dostane . Můj přítel měl tři měsíce po antibiotikách( a to měl průdušky) katastrofální spermiogram a po těch třech měsících ho má úplně výstavní
. Mě pořád dr. říká ať zkusím věci který jsou zadarmo a pak IVF. Injekcí se neboj ty jsou v pohodě i když u první jsem brečela a křičela na přítele,že to nedokážu a teď je to v poho
.
Tak holky , děkuji za podporu a udělala jsem rozhodnutí , zkusím ještě naposledy a tedy po 4 IUI i když tomu šancí moc nedávám,ale aspoň se něco bude dít a budu mít už po 3 měsíčním přeléčení prednisonem. Nevím jestli je to správné rozhodnutí nebo ne asi je to ztráta času,ale asi to tak cítím a po těch letech měsíc nebo dva už nic neřeší. ![]()
dano urcite to to za zkousku stoji ten mesic ci dva to urcite strata neni kdyz uz se snazite tak dlouho.treba ti to vyjde.a prednisom uz by mel i proti tomu pusobit ,mohli rikaji ze to pusobi po 2-3 mesicich
Děkuji Haní za podporu
. Beru ho už 2,5 měsíce ,tak si říká co kdyby a když ne tak budu připravená na IVF
A konečně přijde na řadu i můj levý vaječník. Teď jsem volala do Gennetu a jdu v pátek na UTZ,tak uvidíme jakej bude folík na levé straně
.
cim tedka stimulujes? ja jdu na ultrazvuk v sobotu a to budu 12dc takze i velmi brzo ivi.a co mas s levim vajecnikem?
Já jsem bez stimulace ,prý krásně ovuluji sama,tak mám jen prednison,pak píchám pregnil vždy 12DC a 14DC IUI a od 16DC utrogestan. Napsala jsem to špatně ve čtvrtek ,ale až za týden 9.2.
Nic s vaječníkem nemám, jen právě vyjde řada vždycky na ten pravý,jen poprvé byl levý ato jsem měla tu horečku, 20DC a bolelo břicho a proto mi nasadila dr. ten prednison,aby moje tělo netvořilo protilátky proti případnému embriu.
dano tobe pichaji pregnyl 12dc a 14dc? nebo mas i dvakrat ivi?po clostiku mi je zatim dobre ale to jeste dojde,brala jsem clostik predtym vzdycky denne jednu tabletku a folikul jsem mela vzdy jeden 14dc byl vzdycky folikul 22 velikost a pokazdy se mi to strida l mesic folikul na levy a pak dalsi mesic zase na pravy..tedka jsem brala 2tabletky denne a tak v sobotu uvidim ale urcite budou uz ok.dnes jsem 8dc a zatim me bricho neboli ale to jeste prijde v dobe ovulace si myslim ze umru pichani sileni.
Ne ,já píchám 12dc a pak jdu 14dc na iui,vše mám jen jednou. Mě se to taky střídá jen jak jsem prosinec vynechala iui,tak jsem pak měla 2× zasebou stejnou stranu,protože jsem byla v listopadu a pak až v lednu.Já taky brala 2 tablety clostíku před 3 lety a bylo mi zle, že jsem ani chodit nemohla. tak ať ti brzy zabere a máš tam ty 2 //. ![]()