Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Katy80 píše:Ahojky, ja jsem taky v Pronatalu, zachvíli (v 9,30 manžel, 11 hod IUI) jdu na své první IUI, tak držte palce
Ahoj, snažíme se 3 roky a až poslední půl rok jsme v Pronatalu. Manžel je OKa já mám pomalejší ovu tak nám pomáhají IUI. Uvidíme jak to dopadne, držím ti palečky
!!
Ahoj holky, tak nevím mám z toho takovej smíšenej pocit. Včera když jsme přisli na IUI, tak nám řekli, že spermiogram nic moc a pokud tohle IUI nevyjde, tak prý máme uvažovat o IVF. Přitom výsledky spermiogramu byly téměř identické s prvníma a to nám řekli, že je to trochu horší, ale ještě je to dobré a teď tohle, tak nevím:-(
Navíc po tom zavedení jsem myslela, že me nechají chvilku v klidu a oni to tam foukli a že můžu jít, jak na běžícím pásu
No budu doufat, že to vyjde, testovat se mám za 3 týdny
ahoj holky muzu se pridat? taky me ceka ivi .tedka jsem 2dc a dneska jsem nasadila clostik.a 12dc ultrazvuk a pak hned nak ivi podle folikulu.moc tomu nadeji nedavam ale treba to vyjde.
bkrocek píše:
Ahoj holky, tak nevím mám z toho takovej smíšenej pocit. Včera když jsme přisli na IUI, tak nám řekli, že spermiogram nic moc a pokud tohle IUI nevyjde, tak prý máme uvažovat o IVF. Přitom výsledky spermiogramu byly téměř identické s prvníma a to nám řekli, že je to trochu horší, ale ještě je to dobré a teď tohle, tak nevím:-(
Navíc po tom zavedení jsem myslela, že me nechají chvilku v klidu a oni to tam foukli a že můžu jít, jak na běžícím pásuNo budu doufat, že to vyjde, testovat se mám za 3 týdny
Buď v klidu,třeba to opravdu vyjde a já už se na IVF taky připravuju, sice mám testit o víkendu (u nás v CAR se testí po 14 dnech),ale myslím si ,že to stejně nevyšlo. Bylo 3 IUI. Já taky vyskočím na kozu a než dr. dopíše zprávu, tak mažu domu,taky nikdy neležím,ale nikdy ze mě nic nevyteklo. Neboj ty mršky jsou rychlí
.
hanka1120 píše:
ahoj holky muzu se pridat? taky me ceka ivi .tedka jsem 2dc a dneska jsem nasadila clostik.a 12dc ultrazvuk a pak hned nak ivi podle folikulu.moc tomu nadeji nedavam ale treba to vyjde.
Vítám tě a moc ti přeji ,aby se ti zadařilo
Ahoj hanko1120, clostík jsem taky měla před třemi lety,ale já na něj reagovala jen napoprvé ,pak už né,jen jsem měla po něm MC strašně moc. To je tvoje první IUI ? Budeš píchat pregnil na prasknutí folíků ? Třeba to vyjde
Držím pěstičky.
bkrocek píše:
Navíc po tom zavedení jsem myslela, že me nechají chvilku v klidu a oni to tam foukli a že můžu jít, jak na běžícím pásuNo budu doufat, že to vyjde, testovat se mám za 3 týdny
Testni se po 14 dnech, ja minule cekala 3tydny a pak mi v Pronatalu rekli ze to bylo pozde
kvuli dalsi lecbe, priste staci 14dni ![]()
dano ano nase prvni ivi.jinak clostik a pregnyl jsem brala neni to tak dlouho brala sem ho 6 mesicu 3-7dc po jedne tabletce . a folikuli 14dc kolem 22 myslim velikost a pak domaci snazenicko ale bohuzel nic nepovedlo se. tedka to mam nasazeni 2-6dc ale po 2 tabletkach ano pak pregnyl.a na ultrazvuk jdu 12dc.ty planujes co?
Dano79, myslim na tebe o vikendu se testem a uvidime
. Drzim ti palecky a vubec vam vsem
!!
katy80 píše:
Dano79, myslim na tebe o vikendu se testem a uvidime. Drzim ti palecky a vubec vam vsem
!!
Taky ti držím pěstičky, testíme vlastně skoro stejně
.
Ahoj holky, měla bych takový dotaz k IUI… s manželem se 2 roky snažíme o mimi, ale zatím z toho bylo po 1,5 roce jen zamlklé těhu
už mi nějak docházejí síly, doktor to zatím nijak neřešil, takže chci zkusit ještě jeden cyklus a pak na něj zatlačit, aby nám udělal aspoň nějaké testy, jestli jsme oba OK… Měřím si BT a podle grafů to vypadá, že ovulka probíhá, cyklus mám pravidelný, žádné léky neberu a manžel taky ne… Jen jsem se chtěla zeptat, jestli si třeba o IUI můžu zažádat i sama, nebo mě tam musí poslat Dr… Moc díky za info a všem držím moc palečky, aby to vyšlo
Lenka
Ahoj Lena81,do CAR se můžeš objědnat i sama, nemusíš mít doporučení a oni ti veškerá vyšetření udělají.Já si ale nemyslím ,že by jsi měla problém otěhotnět,pokud jsi zamlklé těhu měla poprvé. Moje sestra otěhotněla spontálně asi po roce,bylo z toho taky zamlklé těhu a za čtyři měsíce po vyčištění otěhotněla znova spontálně a má 2 letého klučíka.Někdy se to prý prostě stává , to jí řekli a nemusí být v nikom žádný problém.Ovulku máš , to by jsi neotěhotněla. Já bych ještě počkala , my se snažíme 5 let a teď jsem plná hormonů.Tak nestrácej naději , určitě to vyjde,moc ti držím pěstičky at se rozhoneš tak i tak.
![]()