Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
dalver píše:
Ahojky, snažíme se s manželem o miminko už několik let. Už nám to nedalo a začali jsme chodit na vyšetření, jestli jsme v pořádku. U manžela přišli na problém na spermiogramu a na základě toho nám doporučili IUI. U mě se zatím na nic nepřišlo, ale mám teď někdy plánovat laparoskopickou operaci, abych mohla zákrok podstoupit. Nikdy jsem nebyla na žádném zákroku v nemocnici, ani pod narkózou a upřímně hledám způsob, jak se tomu vyhnout. Četla jsem totiž na netu, že někde holky podstupovaly IUI bez toho, aniž by tu laparoskopii měly za sebou. Nemáte někdo zkušenost, prosím? Byla bych moc vděčná za každou radu. Předem díky!
Ahojky,sice nevím kde vám před IUI doporučili laparku,ale pokud nemáš zjevnej problém,tak nevím proč to podstupovat , doporučuje se to až před IVF. Já mám za sebou 3IUI a dělali mi jem hormonální profil a 3D ultrazvuk dělohy,aby viděli jestli je všechno ok a průchodnost vejcovodů ultrazvukem. Ch odím k pí. přimářce ,tak určitě ví co dělá. Takže nevím z jakého důvodu ti to doporučují,ale IUI se dělá právě proto ,že je to neinvazivní. A průchodnost vejcovodů jde zjistit i jinak. Pokud to nechceš podstoupit,tak přejdi jinam.
![]()
hanka1120 píše:
katy tak to hodne stesti.taky se snazime 3 roky ale ja zas nemam bez prasku ovulku.takze tedka beru clostik v sobotu budu 12dc to jdu na ultrazvuk pokud bude folikuli dost velky tak pregnyl a pak nak ivi. nase prvni.
Ahoj Haní, moc ti přeji ,aby ti to vyšlo a myslíš IUI inseminaci ? pořád píšeš IVI ,tak jsem trošku zmatená.Clostík ti určo zabere , já ho zkoušela před 3 lety ,ale já na něj moc nereaguji. Teď mám ovulku bez stimulace. Držím pěstičky ![]()
jo dano myslim inseminaci .ja clostik taky kdysi brala a snazenicko doma a tenkrat to nevyslo a brala jsem ho 6 mesicu ale folikuli byli krasne velke.tak uvidime tedka jdu pristi sobotu na ultrazvuk
Katy80 moc brahopreji at vsechno dobre dopadne a mas zdrave miminko/a
my ostatni se taky snad brzo dockame ![]()
Já před 3 roky měla taky s clostíkem domádo,ale nezadařilo se nám .Folíky jsem měla velký,ale prázdý,jen poprvé to bylo ok následující dva cykly anovulace,ale břicho mě bolelo tak ,že jsem ani chodit nemohla. Teď mám 3 IUI za sebou a myslím ,že nevyšla ani ta poslední ,zítra testnu,ale myslím ,že nic. Hodně mě bolí břicho,tak ráno testnu a vysadím utrogestan,vždycky mi zbrzdí menzes. Clostík s IUI dohromady ti to určitě vyjde,spermijkám se zkrátí cesta k vajcu a bude to ![]()
dano ja se pozdna ze to vajicko je prazdny? ja po clostiku jsem mela vzdy jen jeden folikul velikost kolem 22.bricho me po tym tyky boli ale v dobe uvolace.dani ja radci stojim pevnima nahama pri zemi moc tomu velkou uspesnost nedavam,abych pak nebyla zklamana.ale po tech 3 rokach uz verim jen na zazrak uz je to unavni.
Holky, po 3 letech snažení po nepravidelné menstruaci (48den)
po gyndách, utrogestanech a clostíkách jsem se rozhodla jít do Pronatalu
. Už jsem přestala věřit že to půjde přírodně, aspoň tam mi pomohli s IUI
I manžel má u mě hodně díků
Držím všem palečky a myslím na vás
, vím čím si musíme prčocházet ![]()
Katy80 píše:
Ahojda, tak jsem si udělala raději dva testíky. Protože jsem nemohla uvěřit!!!! Jsou tam //
po 3letech jsem se dočkala. Vyšla nám druhá IUI, takže holky neztrácejte hlavu
. Moc, moc vám přeji aby jste měli //
. A já teď jdu bojovat dál, jeětě není vyhráno
Ahoj Katy80, veliká gratulace
![]()
hanka1120 píše:
dano ja se pozdna ze to vajicko je prazdny? ja po clostiku jsem mela vzdy jen jeden folikul velikost kolem 22.bricho me po tym tyky boli ale v dobe uvolace.dani ja radci stojim pevnima nahama pri zemi moc tomu velkou uspesnost nedavam,abych pak nebyla zklamana.ale po tech 3 rokach uz verim jen na zazrak uz je to unavni.
Hani vůbec nevím jak to doktor pozná , ale říkal ,že folík byl prázdnej.Možná ,že nedoroste nebo opravdu nevím. To bude v poho uvidíš,třeba se hned zadaří,podívej na Katy 2 IUI a je v tom , to je přece super
. Já začínám špinit, takže se opět nepovedlo , tak jupí do IVF .Popravdě se mi chce brečet 5 let už toho mám plný zuby
.
dano chapu te jak ti je my se snazime 3roky a taky toho mam plne zuby mesic co mesic clovek ceka a stejna ta cervena mrcha prijde.dneska dojit posledni clostik a za par dni me bude pobolivat bricho mam vzdycky po clostiku.vis kolikrat ja jsem si davala nadeji ze to vyslo ale vzdycky mela jen zpozdeni a pak jsem brecela .jdes hned dalsi cyklus do ivf nebo si das mesic pauzu? a u vas nasli nejaky spatny vysledky? nebud smutna urcite ti ivf vyjde tam je vetsi uspesnost ze se vyjde.
Ne ne my jsme oba v pořádku,jen já mám protilátky proti spermiím a následně embriu,tak beru Prednison třetí měsíc ,tak už by měl zabrat. Pěkně po něm tloustnu. Přítel mě teď přemlouvá ať zkusím poslední u nás už 4IUI a pak teprve IVF,nechce mě tolik zatěžovat hormonama,ale i tak mám každý měsíc 3 druhy hormonů
. Moc ti přeji ať ti clostík pomůže a už máš taky klid. ![]()
Děkuji holky za podporu,no jo no MS se začíná rozjíždět,tak další pokusy , přítel mě přemlouvá na 4 IUI a já pořád nevím, jestli jo nebo jít na IVF což jsem byla rozhodnutá a on mě takle rozhodil ,tak teď nevím
. Nemůžu si ani udělat pauzu protože beru ten Prednison a on se nesmí brát moc dlouho v kuse. A co teď
.
Lena81 píše:Katy80 píše:Ahoj Katy80, veliká gratulace
Ahojda, tak jsem si udělala raději dva testíky. Protože jsem nemohla uvěřit!!!! Jsou tam //
po 3letech jsem se dočkala. Vyšla nám druhá IUI, takže holky neztrácejte hlavu
. Moc, moc vám přeji aby jste měli //
. A já teď jdu bojovat dál, jeětě není vyhráno
![]()
Leno děkuji, ale ještě není vyhráno jsem teprve na startu ![]()
Dana 79 píše:
Děkuji holky za podporu,no jo no MS se začíná rozjíždět,tak další pokusy , přítel mě přemlouvá na 4 IUI a já pořád nevím, jestli jo nebo jít na IVF což jsem byla rozhodnutá a on mě takle rozhodil ,tak teď nevím. Nemůžu si ani udělat pauzu protože beru ten Prednison a on se nesmí brát moc dlouho v kuse. A co teď
.
Ahoj Dano, kdyby mi to taky nevyšlo byla jsem rozhodnutá pro 3 IUI a pak měsíc pauza a na IVF
. Měla jsem pocit že ztrácím IUI čas a jak vydíš neztratila
. Je to na tobě jestli chceš ještě čekat a jak dlouho
. Myslím na tebe ![]()