IUI - zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1871
13.12.11 21:10

Díky za podporu - vím, že nám to všem jednou určitě vyjde, ale je hrozný, jak je člověk nedočkavý a chtěl by mimi hned :). Kamarádka mi ještě doporučila vitamíny Swiss One clasic a listovku Forte a pro chlapa Neo Carnitargin pro podporu spermatogeneze a Éčko, tak mu to asi nadělím k Vánocům, ať baští :D. A já taky začnu brát nějaký vitamínky, zatím jsem na to docela kašlala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
13.12.11 21:39

Můj manžel užívá FertilMan a já zatím nic, jenom ty hormony… :( a čajík na plodnost jsem pila… A spermio se manželovi VÝRAZNĚ zlepšilo po 3 měsících užívání vitamínů… :) Určitě doporučuju! Čekání je nejhorší snad… Jedna moje kamarádka, která otěhotněla po 3 měsících snažení mi minule vykládala: To těšení a čekání na pozitivní test je to nejkrásnější,viď? Pipina… Takže pevné nervy,hlavně! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1871
14.12.11 08:58

Jóó takovýhle řeči fakt moc nepomůžou, spíš je člověk ještě víc naštvaný, že on pořád NIC. Já to radši ani nikde nešířím, že se snažíme - radši říkám, že je ještě čas a že se na to necítíme a podobně. Protože vím, že kdyby to ostatní věděli, hned by mě bombardovali dotazy: tak co?? Ještě pořád nic?? a podobně :pocitac: . Sama vím, že jsem vždycky měla tuhle otázku na jazyku, když jsem o někom věděla, že chce dítě. Takže radši dělám mrtvýho brouka a pak až jen oznámit tu šťastnou novinku :D .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mimi77
20.12.11 20:46

Ahoj holky, dlouho jsem se neozvala. Tak u mne taky testik negat. a jedu na dalsi IUI az v lednu. Mne prisla MS trvala jenom dva dny a mnela jsem to moc slaby, ja nechapu :{ Veverusaf moc drzim palecky nech sa zadari o Vanocich :}

• Citovat
  • Upravit
791
21.12.11 20:03

mimi77 Tak to jsme na tom stejně , já jdu taky až v lednu u nás v CAR mají už dovolenou,tak musíme počkat :mrgreen: . Já měla MS jako vzdycky,třeba se zadaří doma :lol: … Přeji vám všem krásné prožití svátků vánočních :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1871
24.12.11 10:14

Tak jsem byla ve středu v Caru po nevydařeném IUI a mám přijít na kontrolu 30.12., jestli tam roste folikul a pak možná hned z kraje ledna IUI, ale uvidíme, jak to vyjde. A nechala jsem si napsat doporučení na Laparku, tak se tomu asi nevyhnu. No ale tak hlavně, aby to pomohlo. Krásné Vánoce všem! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3309
26.12.11 10:09

Ahoj holky, mohla bych se k Vám přidat? Už to bude v lednu rok co se snažíme o dítě a u manžela zjistili docela těžkou asthenospermii, já podle předběžných vyšetření a HP vše v pořádku. Bohužel manželovi nezabralo ani braní energymanu a vitamínu E a selzinku…prostě nic, naopak výsledek po kontrole byl horší jak ten první..Nechápu jak je to možné, ale my holt musíme mít pořád něco speciálního… Takže máme doporučenou inseminaci a 13.ledna jdeme na první konzultaci do Natalartu v Plzni. Chtěla jsem se Vás tu zeptat jaké jsou asi šance na inseminaci a jak to probíhá a vím, že mi to všechnou řeknou, ale ráda bych to slyšela i od Vás :kytka: Máte někdo zkušenost s plzeňským Natalartem? Jinak Vám tu všem samozřejmě přeji, aby jste se dočkali // :* :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5043
26.12.11 10:18

Luminex: Samozřejmě, že můžeš IUI zkusit, ale pokud je SPG opravdu špatný, tak si myslím, že je to ztráta času. Úspěšnost IUI není nijak závratná ani při normálním SPG (méně než 20%) a u vás to bude ještě horší. Myslím, že racionálnější cesta je IVF+ICSI. Ale naprosto chápu, jestli nechceš hned IVF. Já jsem k němu taky musela myšlenkově dospět a IUI si vyzkoušela (3× nic). Držím palce, ať to vyjde, ať tak či onak. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3309
26.12.11 11:21

Ono asi fakt záleží na štěstí… mám kamarádku co její manžel měl taky sníženou pohyblivost spermií, bral to co můj muž a pomohlo mu to o 100% snad, šli na IUI a hnedka se povedlo… pak jsou případy, kdy to prostě nevyjde ani zdravému páru… fakt nevím podle čeho příroda přiděluje kdo bude a kdo nebude mít miminko :zed: Tak uvidíme jak u nás. Do umělého se mi opravdu nechce, zatím… já myslím, že pokud se IUI nepovedou, tak si dáme nějakou dobu pauzu, ona taky psychika se musí trochu nakopnout..mám pocit, že čím více nezdařených pokusů, tím to víc ubližuje. Holky a taky máte pocit, že je to třeba dáno nějak osudem, že to někomu prostě nejde ať dělá co dělá a jsou oba zdravý a jen prostě to spolu mít nemají?? Já to fakt nechápu :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5043
27.12.11 12:43

Luminex: Tak přírodou je to dané určitě. Nehledala bych v tom nic jiného. Každý se rodíme s něčím,co jsme dostali do vínku a naše možnosti to ovlivnit, jsou poměrně omezené. Díky asistované reprodukci máme alespoň šanci, ale je třeba počítat i s tím, že se třeba přírodu přechytračit nepodaří. Každopádně jsem se z diskusí o neplodnosti (ať už tady nebo jinde) naučila, že je hrozně důležité vydržet a nevzdávat to. Dát tomu prostě víc šancí. I zdravá žena má šanci na otěhotnění v jednom cyklu kolem 20%, takže je třeba se obrnit trpělivostí. A myslím, že není tak úplně pravda, že každý nezdařený pokus psychiku víc vydeptá. Já sama jsem měla určitý zlom, kdy jsem byla fakt na dně (po 3.IUI), ale po IVF jsem byla docela v pohodě, i když mě to stálo mnohem víc úsilí a naděje byla větší. Takže za sebe bych řekla, že platí i ona fráze „co tě nezabije, to tě posílí“. Člověk se časem se svým handicapem tak trochu srovná a začne to brát racionálněji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
791
27.12.11 14:14

Ahoj Luminex , je to jak říkáš někomu se to povede hned na poprvé a může mít špatnej spermiogram a někdo je v pořádku jako my a nejde nám to už pět let. Je taky pravda , že člověk je časem tak otupělý, že už ti to ani tak strašný nepřijde akorát to chce hodně času. Já mám za sebou 2IUI nezdařený a třetí jsem musela v prosinci vynechat, měly u nás v CAR dovolenou, tak na třetí až v lednu. Já si myslím ,že vám asi doporučí rovnou IVF,ale třeba ne.IUI je tě tolik nezatěuje,ale je tam opravdu malá šance , uvidíš co ti poradí. Já už ukecávám Dr. druhý měsíc na IVF a říká mi pořád ať zkusím 3 IUI a pak teprve IVF , že je to na rozdíl od IVF zadarmo,což má pravdu :lol: ,tak když čekám 5 let ,tak to ještě 2 měsíce vydržím . Já mám 2 měsíc Prednison , tak uvidíme jestli to zabere. Každopádně ti moc držím palečky ať ti to vyjde :hug: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
27.12.11 14:18

:,( :,( vsechny zdravím je mi 22let a v 17ti jsem byla na potratu ve 3mesici uz a tet se s pritelem snazime o miminko rok a furt nic myslite ze po tom potratu uz byt tehotna nemohu :,( :,( :( :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3309
27.12.11 19:25

Motýlice, je mi moc líto, že tobě to nevyšlo a doufam, že už to konečně vyjde. Já jsem toho tolik ještě neprožila a tak třeba to skutečně také budu mít tak, že co mě nezabije to mě posílí. Mám zrovna i takovou menší krizi s manželem.. to se prý také stává, někoho to semkne, někoho to odcizí, můj manžel je docela hrdý a problém si moc nepřipouští a mě strašně od něj chybí ta podpora, kterou tam nemám od začátku a to je bohužel taky špatně :( :,( Tak uvidíme. Dano, ani nevím co na to říct, je mi to moc líto.. 5 let je pro mě nepředstavitelná doba když už i ten rok mi připadá jako věčnost, ale člověk se asi fakt obrní, nic jiného mu nezbývá. A zkoušela jsi reponaci pánve? To je taková masáž kdy ti vrátí údajně pánev na správné místo,aby bylo všechno v rovnováze..hodně žen díky tomu otěhotnělo po nevydařených IVF. Já jsem na tom byla, chtěla jsem to zkusit, ale pak se zjistilo, že problém není ve mě, ale v manželovi. S lékama nemám zatím žádné zkušenosti. Takže ti moc držím pěstičky :* Mě můj gyndař říkal, že to vidí na IUI, já bych do IVF hned nechtěla, člověk má asi zkusit všechno než se rozhodně pro radikální zásah ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3309
27.12.11 19:29

Ivculi, s tím ti fakt neporadím..četla jsem různé názory na potraty, že někdy je to bohužel takový zásah, že žena už kvůli tomu dítě mít nikdy nemůže..ale nevím co je na tom pravdy a asi by ti všechno pověděl tvůj doktor. A myslím, že diskuze na téma IUI není pro tebe vhodná, to až kdyby jsi na to třeba byla doporučena, zkus si najít diskuzi na téma po potratu nebo tak nějak..nebo nějakou sama založ a uvidíš. Tady se všechny pokoušíme o miminko-vím, že ty také, ale téma potrat se sem fakt nehodí, víš já hlavně nechápu proč si na něm byla a je to tvá věc, třeba je to nějaký trest za to, teď chceš dítě a nejde to… Ale držím ti pěstičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5043
28.12.11 13:12

Tak předně bych se chtěla zastat Ivcule. Strašit ji hned s tím, že je to nějaký trest za potrat spáchaný v telecích letech, to mně přijde dost tvrdé. Potrat automaticky neznamená, že ženská nebude mít děti. Ale po roce snahy je asi racionální obrátit se na CAR a nechat se důkladně vyšetřit. Může tam být nějaký problém, který je řešitelný s lékařskou dopomocí, neviděla bych to hned černě. Ale rozhodně se přimlouvám za to, aby se po něm pátralo. Taky je potřeba si uvědomit, že případná neplodnost nemusí s potratem úplně souviset, může to být důsledek nějaké prodělané infekce - prostě cokoli. Jen tady na webu jsou nás mraky neplodných a která z nás měla potrat?

Dana: Jen jsem ti chtěla říct, že pokud jsou finance tvou hlavní motivací, proč ne IVF, tak věz, že se to dá udělat téměř zadarmo, když budeš chtít. Nemusíš si doplácet za všechny vychytávky, co ti budou nabízet a když sjedeš ten standard, který platí pojišťovna, tak tě to může vyjít na pár stovek. Chce to ale vědět přesně, co chceš a mít vůli prosadit si to, i když tě budou dr. přesvědčovat, že bys měla zaplatit víc za větší „jistotu“ (jenže ona žádná jistota není ani když za IVF vyplázneš 20 tis).

Luminex: Chápu, že špatné spermio je pro chlapa rána. Ten můj přiznal, že se mu velmi ulevilo, když ten jeho dopadl dobře. Takže u nás je to inverzní a ten „kripl“ jsem já. Taky nic moc pocit. Oporu sice mám, ale můj muž je těžký introvert, takže ji nedává moc najevo, takže ji spíš jen tak cítím a občas se projeví v činech. Chlapi jsou obecně v tomhle trochu neobratní, tak se obrň. A taky si uvědom, že on dost možná čeká a potřebuje podporu od tebe. Je pravda, že asistovaná reprodukce je pro vztah zátež a je třeba, aby se s tím nějak vyrovnali oba. Dej tomu čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí