Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Jééé buď opatrná ,aby se ti něco nestalo hodně svítit a nejdřív se probrat a pak vstávat
!!!! Já dneska nemohla vůbec spát malá po mě lezla celou noc, je to lezec ,takže až budeš mít mimi neber ho k vám do postele ,jinak se už nevyspíš
zítra jde spinkat k mamince,tak si schrupnu ve středu
. Jinak se blíží večer a mě je nějak na nic asi mi leze teplota jako minulí měsíc to jsem měla skoro 39,tak doufám ,že nevyleze
jinak bohužel to mimi nikdy nedonosím. Co děláš za práci jestli se můžu zeptat. ![]()
Tak to já celou noc spala jako špalek…až na to ráno pak..
Nemám v plánu do postele brát mimi ani dítě, ono je tam už vlastně obsazeno, spí s náma náš obří kocour,miláček..
S tou teplotou je to blbý, snad z toho nic nebude…Vím že už jsi o tom psala a proto máš ty druhé prášky,ne? A to je jako reakce na něco? Nebo na IUI? Přeju hodně zdraví a ať jsi v pohodě! Já jsem hrozně protivná, manžel mě leze na nervy, nejradši bych ho někam vystřelila…klasický PMS…
Na zaměstnání se zeptat můžeš, ale to bych ti napsala spíš do nějaké zprávy…
Ale nevím jestli to jde nějak… ![]()
No jasně,můžeš napsat soukromou zprávu,nahoře u svého profilu máš zprávy na to klikneš dáš napsat novou sokromou zprávu a komu a je to . Napsala jsem ti tam .
Ahoj holky
, ráda bych se k vám přidala do diskuse. Já jsem byla přesne jako Dana79 - 25.11 na 1. IUI, taky užívam vaginálne Utrogestan 2 x denně. O mimi se snažíme 2 roky, manžel má špatný spmg - ty potvorky se málo pohybují
, já mám špatnou ovulaci a asi proto se nám to nedaří. Já bych už testovala hned ale vím, že je to ještě moc brzy. A tá psychika dělá věci
Bylo by to moc krásny najít pod stromečkem //, držím vám palečky, nech se nám to všem zadaří ![]()
Ahoj mimi77 ,budeme rádi když se k nám přidáš. Uvidíš ,že když ti doporučili IUI tak tam šance je a to je dobře. A byla jsi nějak stimulovaná před IUI? My to veveru máme bez stimulace,já beru ještě ten prednison a dneska jsem dostala ještě magnésko,protože mám křeče v nohou a rukou po tom prednisonu,tak doufám že to pomůže
. Nesmíš na to moc myslet
,to super rada viď ,jako kdyby šlo myslet na něco jiného že
? Hlavně nezoufej IUI těm línejm potvůrkám pomůže až k cíli ,že se nemusí vůbec namáhat a ovulku jsi asi měla jinak by ti nedělali IUI. Přeji ti ať jsi jedna z těch kterým vyšlo 1 IUI
. ![]()
Ahoj, taky tě vítám a přeju aby vám IUI vyšlo!
Souhlasím se vším co napsala Dana…
A napiš nám ještě nějaké info o tobě, co ta ovulace? A reakce na Utro? A jak ti je? Určitě sis přečetla naší předchozí diskusi a víš, že jsme teď obě ve fázi čekání a doufání… A to víš že na to taky myslíme… ![]()
Dana 79 píše:
No jasně,můžeš napsat soukromou zprávu,nahoře u svého profilu máš zprávy na to klikneš dáš napsat novou sokromou zprávu a komu a je to . Napsala jsem ti tam .
Super! Už jsem ti taky napsala… ![]()
Ty jo a ty vedlejší příznaky z prednisonu, to je mazec teda..Jsem ráda, že není teplota a jsi ok! ![]()
Ahoj holky, ani si nevíte představit jak ste mně potešili a tú podporu od vás si moc vážim
Přečetla jsem si všechny vaše diskuse. Cítim s váma a dobře vím, že to čekání je hrozné. Áno byla jsem stimulovaná, jako první jsem brála Clostilbeg. tbl., chodila na USG a dostala inj. Ovitrlle - snažilkovali sme se no bohužel bez výsledku a druhej postup byl stejnej akurát, že jsem před IUI byla na pruchodnost vejcovodu, ve štvrtek jsem si píchla inj. Ovitrelle a v pátek ( 25.11) proběhla první IUI. Mám zvláštny pocity, někdy mně bolí břicho, jindy mně píchne v pravý nebo levý strane vejcovodu. Příde mi, že se až moc hlídam a všechno hned prožívam
Dani tá rada je moc dobrá
na nic jinýho se myslet ani nedá.
mimi77 Já jsem měla Clostilbegit asi před 2 lety tři cykly po sobě,ale nereagovala jsem na něj , jen první měsíc a snažení doma a teď v CAR mi ho nedali ,že mám krásnou ovulaci bez stimulace. No koukám ,že jsi si taky pěkně užila průchodnost asi nic moc co
. Mě tenhle měsíc vůbec nebolí břicho, jindy bolí taky pořád,já mívám ovulace bolestivý jako menzes a teď nic.Já to znám ,když se sleduješ dva roky jsem to taky dělala ,byla jsem zhroucená,plná beznaděje a teď po pěti letech jsem asi už nad věcí,jednou to přeci vyjít musí
. Nebudu ti říkat nepozoruj se protože vím ,že to nemá cenu ,děláme to všechny
Znám lidi kterým nešlo otěhotnět 8 let,byli na tom špatně se spermiema hodně špatně a šli tedy rovnou na IVF a maj napoprvé dvojčata,takže děvčata my máme toto v záloze a to vyjde určitě
![]()
Příspěvek upraven 01.12.11 v 22:21
Tak to už jsi mimi taky ušla kus cesty.. Na průchodnosti jsem taky byla. Hydroskopií mi totiž zjistili neprůchodnost obou vejcovodů, takže jsem musela.. Hrozilo mi odebrání. Nakonec si se mnou pan primář dal velkou práci a oba vejcovody mi zprůchodnil… Byla jsem v nemocnici 6 dní a docela bolesti, ale snad to stálo za to a zvládla jsem to… Jasně, musíme myslet pozitivně a být optimistické
Můj bratr je doktor a četl někde nějaký výzkum, prováděli ho v Norsku a tím výzkumem zjistili, že psychika prý vůbec nemá vliv na početí… Tak nevim..
Ale být optimistické můžeme být přece i tak..
Už od včera mě pěkně bolí břicho, tak čekám co se z toho vyklube… Taky znám pár, který se dlouho snažil a je fakt, že těch IVF podstoupil mnoho, ale miminka mají… A my taky budeme mít… ![]()
To vyšeření vejcovodu bolelo hrozně, říkala jsem manželovi když tahle bolí porod tak se asi zroutim
Přesne jak říkaš Dani79 někdy to přeci vyjím musí,brala bych hned aj dvojčata to by bylo radosti
To čekání mně ubíjí, zejtra tomu je ještě jenom týden (po IUI) a mně příde, že je to celá věčnost ![]()
Veverusaf - tak to si mně moc potešila tím výzkumem … doufat a věřit tomu , že na tom něco bude
Tak toho máš taky za sebou, hrozilo ti odebráni vejcovodu ? A co bylo pak … když by ti je odebrali ? Jsem ráda, že to všechno dobře dopadlo a máš to za sebou.
Čekání je hrozný, ale mám dojem že tento cyklus jsem v jednom kole a nemám moc času na přemýšlení… Měla jsem je neprůchodný a ten jeden byl snad dokonce nějak přirostlý k děloze nebo co… Kdyby je odebrali tak bych musela hned na IVF, protože by vajíčko nemělo jak putovat a tak bych nepodstupovala IUI… Jsem moc ráda, teď jsme oba s manželem v pořádku a mám šanci otěhotně i spontáně..ale to zatímteda nejde…Ale naštěstí už nám nebrání nic fyziologického…
A jinak ta Hysteroskopie, ne hydro jak jsem psala, mě teda bolela pekelně…Jj, mám dojem, že od toho června, co jsme poprvé do CAR přišli se událo už hodně věcí, jsem ráda, aspoň mám pocit, že se něco děje.. ![]()
mimi77 buď v klidu s porodem, mě před 14 lety když jsem rodila dceru řekl přimář v porodnici ( když to šlo tam ,tak to musí jít i ven ) asi chtěl být vtipnej . Já rodila 18hodin a vydržela jsem to
až pak jsem měla velký problém,ale to už je jiný příběh,tak jsem dlouho otálela s druhým a teď to nejde ,už bych to taky chtěla. Holky bude to ok uvidíte
jednou určitě.