Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Tak holky mě se 1.IUI nepovedlo
,tak jem jdu 22.11. na druhé IUI a když taky nic ,tak leden IVF.Jednou se to povést musí néé ![]()
Dana 79 píše:
Tak holky mě se 1.IUI nepovedlo,tak jem jdu 22.11. na druhé IUI a když taky nic ,tak leden IVF.Jednou se to povést musí néé
Určitě…já prošla 3 IUI a pak první IVF a jsem na konci 3 měsíce.
Zatím tomu taky věřím ,že to vyjde a sama jsem překvapená ,že jsem v pohodě
a doufám ,že na zoufalství nedojde.Asi to mám jednodušší v tom ,že mám doma celý týden kromě víkendů malou holčičku který je rok a půl a starám se o ní, je jak naše . Začala jsem jí hlídat když jí byly 3 měsíce ,tak jí mám od miminka , je to mazec jak to letí už je tak veliká.Monrei to těhotensví taky uteče ,tak odpočívej a opatruj se. ![]()
Dana 79 píše:
Zatím tomu taky věřím ,že to vyjde a sama jsem překvapená ,že jsem v pohoděa doufám ,že na zoufalství nedojde.Asi to mám jednodušší v tom ,že mám doma celý týden kromě víkendů malou holčičku který je rok a půl a starám se o ní, je jak naše . Začala jsem jí hlídat když jí byly 3 měsíce ,tak jí mám od miminka , je to mazec jak to letí už je tak veliká.Monrei to těhotensví taky uteče ,tak odpočívej a opatruj se.
Jo to máš pravdu utíká to.....jenže když do toho řeší finanční problémy tak ti to kazí tu radost.
Dana 79 píše:
Tak holky mě se 1.IUI nepovedlo,tak jem jdu 22.11. na druhé IUI a když taky nic ,tak leden IVF.Jednou se to povést musí néé
Ahoj, pročítám Vaši diskusi a jsem na tom stejně.. 1. IUI se nepovedlo a 24.11. jsem byla na druhém pokusu… Doufám, že se vydaří a když ne, tak bych zkusila ještě třetí a pak IVF. Doktor už to naznačil, že by s tím neváhal… IUI bylo bez stimulace a teď užívám Utrouš, vaginálně, prý je to lepší kvůli vedlejším účinkům…
A jak ty? Byla jsi na IUI? A jak se cítíš? ![]()
Monrei, moc gratuluju a přeju ať je vše bez problémů a krásné…
Doufám, že se také brzo dočkáme… ![]()
Ahoj Veverusaf,já byla včera 25.11. na 2 IUI ,takže den po tobě tak budeme testit spolu aspoň nejsem na testování sama
. Je to u nás stejně pak ještě do třetice IUI a když ani to ,tak IVF asi tak nějak leden únor.Já tentokrát dostala ještě Prednison k Utrogestanu protože jsem dostala posledně horečku 6 den po IUI,tak se prej moje tělo brání vůči zahnízdění
,tak uvidíme.Moje Dr.říkala ať ještě počkám s IVF ať zkusím 3 IUI a pak teprve IVF ,pořád říká že tohle je zadarmo a má pravdu 5 let nemůžu otěhotnět a jsme oba jinak ok ,tak teď už to neuspěchám měsíc sem měsíc tam
. Jinak mám utroš taky vaginálně já to mám raději ,někomu to vadí mě ne a taky bez stimulace jen injekce Pregnilu 2 dny před IUI. Moc ti džím palečky ať tam jsou //.
To je dobře, že jsme se tak sešly a máme to stejně s pokusy
My se snažíme 1,5 roku. Po všech vyšetřeních jsme s manželem už taky oba v pořádku… Minulé IUI mi připadalo, že to všechno bylo tak parádně načasovaný a nepovedlo se…
Teď mám horší pocit, IUI mi udělal až po ovulaci, na utz vidět žluté tělísko, ale prý byla šance, tak uvidíme…Teď se šetřím, ale v pondělí jdu normál do práce…Zatím s utroušem v pohodě, taky mi to vaginálně nevadí, beru ho ráno a večer, takže v pohodě doma…Myslím, že IUI je pořád míň invazivní než IVF se všema těma hormonama, takže pořád doufám, že se mu vyhneme…
Taky ti přeju // a klidně piš jak ti je, co cítíš a co prožíváš…Taky napíšu
Manžel o tom nechce moc mluvit, tak mi to tak pomáhá…
A kam chodíte do CAR? (jestli to chceš napsat..)
Ahojky,1,5 roku je pohoda uvidíš sama ,že se to brzy povede.Hele moje ségra otěhotněla až 20 den cyklu tedy přirozeně,ale až takhle dlouho a ví to proto že ten měsíc stihli jen jednou sexovat
,tak šance je vždycky. Já si taky myslím ,že IUI je šetrnější i když vlastně tenhle měsíc mám tři různý hormony,jeden jsem píchala, druhý polykám a třetí vkládám
. Já se nijak nešetřím ,ale tenhle měsíc je mi nějak podezřele dobře , minule mě bolelo břicho týden i po IUI jsem špinila a teď nic,tak nevím jestli je to dobře nebo špatně,jinak to moc neprožívám ty časy beznaděje už mám zasebou to bylo tak před dvěma lety ,těď jsem nějaká smířená,ale jasně že bych chtěla //.Joo a u nás doma je to taky tabu , manžel mě taky nějak moc nepodporuje oni ty chlapy o tom moc neumí mluvit.Já chodím v Praze do Gennetu a jsem maximálně spokojená není co tajit néé
a kam ty chodíš a jak ti je?
Já vím, že 1,5 roku je pohoda, navíc je mi 27, takže taky pohoda, jen manžel je o několik let starší, tak bych chtěla už brzo…
Možná právě proto, že si myslím, že to nebylo tak úplně ideálně načasovaný, tak to vyjde…
Nojo,hormony máme i tak, ale aspoň je to bez bolesti a bez narkózy, ale když nebude vyhnutí, tak i to rády podstoupíme,že!
Taky je mi dobře. Nic mě nebolí, jen prsa trochu, asi tím hormonem… No nevim co je dobře a co špatně, prostě se musíme nechat přeekvapit..
je mi tak dobře, že celý den pobíhám po domě a zdobím na Vánoce…
Mám pocit, že manžel neví jak mi pomoci a navíc je pověrčivý, takže o tom nechce mluvit..Prý: na to máš kamarádky…
Do Gennetu chodila moje kamarádka a má krásný dvojčátka..
Já jezdím do Arlety v Kostelci, mám na to nejlepší reference a jsem tam mooc spokojená, snad mi tam k miminku pomůžou…
Teď se těším na film od 20:00 na Primě. Manžel není doma, tak si udělám pohodu! ![]()
JO jo já jsem taky chtěla dneska udělat vánoční výzdobu,ale nějak mi ani nechce od včerejška mě brněj ruce i nohy asi po tom prednisonu, nevím zítra cinknu Dr. a zeptám se,každopádně je to strašně protivný
nikdy jsem na nic nežádoucí účinky neměla. Mě už je 32 a přítel je taky o dost starší a mám už 14ti letou dceru no jo v 18ti to šlo samo a na hned
. Neboj brzy se ti zadaří a pak nebudeš vědět co dřív
. Dvojčátka je to krásný,ale mě stačí jen jedno se dvěma je moc práce
to už bych asi nedala. Jsi mladá a v pohodě tak uvidíš ,že to nebude trvat dlouho a bude jedno nebo (dvě) mimi
Asi pojedeme shánět dárky se ségrou ta má 2 letého klučinu,tak to bude mazec všude utíká
Hlavně mysli pozitivně záš to věř a víra tvá tě vyléčí někdy to fakt funuje ![]()
Prednison jsem nikdy neužívala, takže to nevím, to ti neporadím. Radši si zavolej.. Můj manžel už má taky dceru (15 let). Já právě i vzhledem k věku manžela bych klidně brala dvojčátka…
To je fajn, aspoň přijdeš na jiné myšlenky a odreaguješ se a navíc pořídíš i dárky! Já nemám ještě ani jeden…:) Tak jo, budeme obě věřit a ono to vyjde… Mám dojem, že to bereš hodně v pohodě a to je dobře… Smutek nebo hysterie by nám stejně nepomohla… Hezký den! ![]()
veve.m píše:
IUI jsou naprd, byla jsem na čtyřech a nic. Pomohlo až ivf
Někomu pomohlo IUI. Je tady spoustu holek, které mají mimi z IUI a je to pro tělo méně náročné než IVF… Taky to zkouším jako ty a když mi to nevyjde jako tobě, tak půjdu taky na IVF… ![]()
veverusaf píše:veve.m píše:Někomu pomohlo IUI. Je tady spoustu holek, které mají mimi z IUI a je to pro tělo méně náročné než IVF… Taky to zkouším jako ty a když mi to nevyjde jako tobě, tak půjdu taky na IVF…
IUI jsou naprd, byla jsem na čtyřech a nic. Pomohlo až ivf
jo já neříkám, ale já znám snad jen jednoho člověka, jinak to bylo na nic. Někomu to pomoct může. Že to je menší zásah vím, proto jsem do toho šla, ale pak už to byloo o nervy tolik pokusů… ještě, že jsem na ivf šla, povedlo se hned, jsem šťastná a nic mi nebylo žádné bolesti, prostě nic, ivf bylo pro mě procházka růžovým sadem ![]()