Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Ivča78 Tak to ti malá pěkně vymalovala s tím kakáním
, o tom mi povídej! Ve středu jsem si malou ráno také šla přebalit a jak jsem jí zvedla nožičky, tak mě poprděla od pasu dolu až mi to teklo po nohách a já na sobě měla noční košili která se musí sundavat přez hlavu
. Člověk musí být neustále ve střehu a stejně se neubráníš
. Dneska malá spala celou noc až jsem se vzbudila, jak jsem měla plný prsa, tak jsem malou musela probudit, aby mi upila to mlíčko, už to bolelo, jinak by snad spala celou noc až do 9:00
. Já jsem týden už bez Jáji, tak mám klid od druhého potomka, asi to musí být mazec s Adámkem i Nelinkou dohromady co? Na fotce je Niky, ale děkuji za kompliment ![]()
@handa30 ahoj Handí, žádnou knížku nekupuj a ničeho se neboj, celé těhotenství máš bezproblémové, tak budeš mít i porod úplně v pohodě, jen se nenervuj a nečti deníčky o strašných porodech. Jak píše Ivča podíjej na mě první porod hrůza a druhý uplná nádhera, ale Niky se mi o začátku špatně vyvýjela a byla pořád menší, prostě placenta byla špatná a s Anetkou žádný problém. Jak se cítíš ve třetím trimestru? Už to máš za pár a neboj budeme tě stále podporovat. Vánoce u nás proběhly rychle, mezi kojením, uspáváním a břeblováním, jsem upatlala salát a řízek a objeli jsme příbuzní a bylo po vánocích
. Taky jsem ráda, že se poznaly a my snad v lednu i osobně
.
@Dana 79 @handa30 holčiny, vy budete mít srazík? Superky, škoda, že nejsem blíž, bych se připojila
.
@Ivča78 Ivi to je veliká škoda, že bydlíš tak daleko, my jsme s Handou každá na opačný straně Prahy, ale to je kousek.
Holčiny..nevíte jak dlouho trvá si vyřídit IVF (pojišťovna a tak??) nebo co vlastně všechno člověk musí mít?
@popina koukám ani 3. IUI nic co? my jdeme ted asi nejspíš na IVF v polovině ledna ![]()
nic, nic. V pondělí jdu na 4. pokus a pak už na jaře asi to IVF.
Ahoj holky, tak u mě se to zkomplikovalo. Nejdřív doktoři strašili, že malý bude muset dřív ven, protože mám málo plodové vody, takže jsem byla i v nemocnici a píchali mi kortikoidy na dozrání plic a dneska jsme byli na kontrole, vody už je akorát, ale zase se jim nezdá, že malý nepřibírá, že hlavička odpovídá, ale bříško má o 2 týdny menší
takže čekáme do pondělí a jestli do pondělí nepřibere, tak jdu na císaře. Celé těhotenství je pořád něco, nejdřív cysta, pak tlak, pak cukrovka, pak voda, teď je malej asymetrickej, už nemám sílu se dál nervovat a prostě to tak asi má být… Jestli se narodí v pondělí, tak budeme mít narozeniny ve stejný den…
@bkrocek to je šílený, ale neboj on určitě doroste. Hlavně aby jsi ho už měla u sebe ![]()
No nejdřív jsem se modlila, aby tam ještě zůstal, přece jen jsme dnes 32+0tt a je to opravdu hodně brzo, ale věřím, že doktoři vědí co dělají a že mu, když to bude nutné, bude venku lépe ![]()
@bkrocek brouku, držím vám oběma moc moc pěsti, neboj, doktoři určitě vědí, co je pro miminko nejlepší. Moc na vás budu myslet
.
@popina Popi, s IVFkem zkušenost nemám, ale když je budete popohánět, tak se to snad nebude nějak vléct a třeba ještě vyjde 4. IUI a nebude to ani potřeba. Moc držím pěsti.
@bkrocek Baruško, tak to je mazec, to mě mrzí, hlavně, aby jste byli oba v pořádku. Mě první dcera taky neodpovídala týdnům a byla menší, nedostavala dostatečnou výživu a pri porodu se zjistilo, ze byla placenta i pupečník špatný. Me pred 15 lety utz nikdo na konci uz nedelal. Buď rada, ze to dnes takhle zjistí, neboj vsechno bude v pořádku, moje malá byla jen hubenější a menší jinak ok. Moooc drzim palecky.
@popina me to trvalo dva týdny v jeden den před operační a pojišťovně to trvalo cca 14 dni, ale je nejlepší když jdes na 4 iui si rovnou zažádat u Dr. o ivf a bude ti to navazovat rovnou po iui a nebudes se zdržovat. Já to tak udělala.
@Dana 79 píše:
@popina me to trvalo dva týdny v jeden den před operační a pojišťovně to trvalo cca 14 dni, ale je nejlepší když jdes na 4 iui si rovnou zažádat u Dr. o ivf a bude ti to navazovat rovnou po iui a nebudes se zdržovat. Já to tak udělala.
já právě chci jít až na jaře a v zimě si ještě pořádně zalyžovat. A taky si chvilku odpočnout od těch všech lékařů ![]()