IUI - zkušenosti

• Fotoalbum (66)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
15413
17.1.13 16:45

@Dana 79 Dančo, já dám jenom základní hexu a budu se to snažit odložit na co nejpozději, na dvou měsících nám to snad cpát nebude, uvidíme. Nic jiného nedám, mě přijde větší riziko dítko naočkovat, než že by něco chytlo. A přesně jak píšeš, kdybych dávala něco navíc kromě povinného očka, tak to určitě nedám najednou, každé zvlášť. Pro tak malého bobka je to hrozná zátěž. Manželova sestřenice má postiženou holčičku a hodně často jezdí do Motola a říkala, že by nikdy nevěřila, kdyby to neviděla na vlastní oči, co je dětí nemocných (postižených) díky očku a stalo se to hodně tam, kde dali hexu + něco navíc najednou. Spustilo jim to třeba autismus, epilepsii, zpozdilo vývoj atd. Takže jestli můžu poradit, když už chceš dávat něco navíc, tak ne současně, ať už ti doktorka bude tvrdit cokoliv, ono jim nesmíme tak slepě věřit, těch případů je dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1059
17.1.13 16:48

@LuciTau bohužel nedopadlo :( Zrovna při tom cyklu jsem měla jen jedno vajíčko a ještě k tomu prázdné :( Prostě pecháč. Měsíc nato jsem šla do IVF a tam to bylo s vajíčkama v pohodě. Jinak opu se fakt neboj, nic to není. Nepříjemný je ten výplach desinfekcí, ale ten odběr je opravdu v pohodě. Já se toho také bála, ale nic to není. A je to hodně rychlý :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LuciTau
17.1.13 19:34

@PavlaPir :hug: díky, snad se zadaří u nás :-)

• Citovat
  • Upravit
725
19.1.13 18:14

Ahoj holky děkuju moc za podporu.Snad to tam vydržím. Ještě jsem se chtěla zeptat kouříte některá? Já právě jo tak 5 denně a chtěla bych přestat myslíte, že to na to má vliv na ten clostík a tak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15413
19.1.13 18:22

@andyxxx spíš to má vliv na plodnost, s tím bys měla seknout, vždyť usiluješ o miminko a kouřit v těhotenství? Stejně bys měla přestat, tak proč ne hned. Ale chápu, že je to těžké přestat (taky nemůžu přestat jíst čokoládu :mrgreen: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
791
20.1.13 11:31

@Ivča78 Jé Ivča má konečně metříky, tak už se nebudu muset ptát kolik je vlastně těm dětičám :lol:. I když u tebe si to zrovna pamatuju :). Jak je jinak už malá ´papá uplně v klidu? Anetka je malej spavec zatím, spí mi skoro celou noc, mlíko jí musím v noci nutit, jinak by mi praskly prsa a spí až do půl desátý dopoledne :). Dala jsem na tebe a očko na rotaviry jsem zrušila a dám jí jen hexu a možná časem prevenar…jsem z toho nemohla spát, jak se toho očka bojim :roll:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15413
20.1.13 11:55

@Dana 79 Dančo, jj, k metříkům jsem taky dospěla :-), ať máte přehled :-). Malá je u prsa už v pohodě, zjistila jsem, že to kroucení a odtrhávání bylo od bolestí bříška, už nekrmím tak často, a když se začne kroutit, je to signál, že potřebuje odříhnout, tak ji dám a někdy ještě dokojím, jindy už ani nechce. Nellinka je klidnější, ale občas nějaké bolení má. Používám rektální rourku, ta nám hodně pomohla a nasadila jsem laktobacily, tak čekám, až zaberou, snad jí pomůžou a bude zase dobře. To mě se malá na kojení v noci budí, ale je to rychlovka, přebalím, za chvíli je napitá, odříhnout a spíme obě dál. Dneska jsem kojila v děvět, potom v půl druhý a pak až v půl sedmý, tak pohodička, když hned usne, nevadí mi to, já usínám ještě než se přikryju dekou :mrgreen:. Tak to je dobře, že jsi se rozhodla s tím očkem, ono rotaviry nejsou zase tak hrozné onemocnění a stejně to neznamená, že to po očkování dítko nechytne. Prevenar zase nepůsobí na všechny kmeny pneumokoků, takže ani to díkto bezpečně neochrání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
791
21.1.13 11:39

@Ivča78 no tak to je Nelinka taky hodňoučká a spinká dobře, to jsou ty hodné holčičky. Já nepoužívám nic na bolení bříška, malá nepláče kůli bříšku vůbec a když jí bolí, tak začne kopat nohama a snaží se přetočit, tak jí pomůžu se přetočit a začne strašně prdět :lol:,takže pohoda. Už má svůj režim do pěti spí v šest se posrandí, ale strašně, tak většinou i převlékám, protože je durch a pak spí dál a vstává kolem půl desátý, ale někdy se budí od čtyř po hodině, ale jen zavrní a spí dál, ale znáš to mámu vzbudí všechno :lol:.Dáváš malinký nějakej čaj? Mě Dr. říkala, že jí stačí míko když je plně kojená, ale ona někdy chce vyloženě jen napít třeba po 1,5 hod. a vypije jen 10-20ml a je spokojená, tak mi přijde, že má žízeň :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15413
21.1.13 12:12

@Dana 79 Dančo, nechci to zakřiknout, ale nám asi už ta probiotika, co jsem malé nasadila, zabrala a mám doma od včerejška zase hodné miminko, kéž by to nebyla náhoda a vydrželo jí to, byla bych šťastná. Tak to máš super, že tvoji malou bříško netrápí, Nellinka na to trpí dost a hrozně ji lituju. Danuš, když kojíš, tak jiné tekutiny mimčo opravdu nepotřebuje, stačí mu mlíčko. Když má žízeň, cucne si předního mlíčka a vypije trošku a je to. Když kojíš podle potřeb malé, nic jí nechybí, neboj :hug:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
791
21.1.13 12:29

@Ivča78 máš pravdu, jen si cucne a je ok, tak to nebudu řešit. Já jdu ve čt na gyndu na kontrolu, jsem zvědavá co bude dr. říkat, musím ho pochválit, jak se trefil do váhového odhadu miminka. Za týden v po jdu s malou na kontrolu sluch, to nevím co to zase vymysleli a v út na 2 měsíční poradnu. Tak ať je maliká hodná i nadále, strašně to utíká, nedávno jsme porodily a Anetka bude mít 2 měsíce, musím říct, že vypadá o měsíc starší, protože je opravdu dlouhá, já myslím, že už má 60cm :),tak snad trošku zarazí. Jela jsem v sobotu na bazárek zase na Butovice a oni to zrušili, jsem fakt naštvaná protože jsem tam odsud měla 90% věcí na malou a teď mi z půlky odrostla a kde nakoupit :cert:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15413
21.1.13 14:20

@Dana 79 Dani, malé sluch nějakým přístrojem kontrolovali už v porodnici, tak nevím, jestli to je ono. Jenom ji ho přiloží do ouška a je to. Gynda mě taky čeká, to bude mazec, kam dát obě děti :-). Tak to je škoda toho bazárku, že ti ho zrušili, tak snad objevíš u vás nějaký jiný. Já taky hodně takhle nakupuju, nebo pak různě buď po kamarádkách nebo nějaké použité setíky z netu, to se taky vyplatí a přišly mi moc pěkné věcičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
791
22.1.13 12:00

@Ivča78 no my právě musíme do centra na toto měření, poslali nás tam z porodnice, nevím co je to zase za výmysl ach jo. Jo jo ten bazárek mě štve, protože když to prodávaly přímo maminy, tak to bylo o dost levnější než v nějakém sekáči, aspoň v Praze. Já na tu gyndu musím vzít Anetku s sebou, mám to přez celou Prahu, tak abych stíhala nakojit. Malá se tak strašně chechtá a už se smála i nahlas, je to mazec jak to letí. posílm fotku, jak rosteme :lol:. A jak rostete vy, prosím foto :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15413
22.1.13 14:00

@Dana 79 Dančo, malá je rozkošná a je nádherné, jak už se směje. Naše potvůrka mi tao taky párkrát předvedla, jsem z toho byla na měkko. U nás se dneska nesměje ani klika u dveří, jsem to zakřikla a zase malou bere bříško. Ztratila jsem rourku, tak čekám, až mi tchán odpolko doveze novou, už se fakt těším, až jí od toho trápení pomůžu, co pět minut se budí a kroutí a brečí. Ani fotit nestíhám, ale polepším se ;). Hele a jestli potřebuješ těch oblečků víc, tak zkus třeba Aukro, MMB nebo jsou i bazárky na FB, kde si najdeš bazárek i vašeho města. Sice to na živo nevidíš, ale kolikrát se tam fakt nakoupí krásný věci za super ceny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
791
22.1.13 18:45

@Ivča78 jo jo mám jeden bazar, je někde snad až na Moravě a zrovna dnes jsem si nakoupila od nich a hned mi přišla SMS, že to odesílaj, takže fofr :). V Praze je to předražený, jinak nakupuji na modrém koníku taky, ale pokaždý platit poštovný, když máš dvě věci, tak se musí nakupovat ve větším množství… Chudinka malinká Nelinka, takové má trápení, to je mi vás holky líto. Já tohle naštěstí nepoznala ani u jednoho dítka, jenom je naše malá už pěkně rozmazlená :),no jo za to si můžu sama. Nepomáhaj jí ani kapičky? Anetka leží na taťkovi a strašně pracuje nožičkama a do toho prdí a směje se tomu. Tak snad to malou brzy přejde, říká se že po 3 měsíci je to lepší, ale jak říkám, mě všechny tři děti vesele prdlaly a neplakaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15413
22.1.13 19:08

@Dana 79 Dančo, malý miminko se rozmazlit nedá, jen rozmazluj a užívej si ji, berušku malou :kytka:. Kapičky nepomáhají vůbec, ale zkouším ta probiotika, tak snad to bude lepší. Ale nějak to zvládáme, Adámka to trápilo mnohem víc, malá je proti tomu zlatíčko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí