Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@LuciTau No metřík mám to jsem si dala jen tak aby jsem vidělat jak by to asi ve mě teď vypadalo. No já mám dvě dělohy takže jestli v jedné otěhotním tak z druhé se mě po nějaké době spustí slyznice a začnu krvácet. Tak aby jsem zase nepotratila tak mě to raději předepsal.
No jestli mrška dorazí metřík mažu. ![]()
@anastazia6 a to že máš dvě dělohy ti zjistili kdy, když už máš 2 děti? ![]()
@LuciTau No jestli to teď nevyjde asi si taky vyžádám kontrolní ultrazvuk jestli vajíčka praskla. Teď to mám poprvní ale bez inseminace, doma jsme se opravdu dost snažili tak uvidíme.
@LuciTau NO zjistili to až po prvním potratu mezy holkama. U první holky jsem problémi neměla. Asi to bylo tím že jsem byla i hodně mladá.
@anastazia6 jelikož máš už děti, tak si myslím že to u tebe nehrozí ![]()
asi by mi nepraskli ani teď ale zaplatpánbůh v něm bylo vajíčko a vzali mi ho při OPU ![]()
@LuciTau No představ si že neviděl a ona se ta děloha i pak jakoby schovala jak rostlo byřicho. No ale i tak jsem se divila když v začátku musela být vidět když je vidět teď. Mám tam krásný dvě dutiny a jde to i ultrazvukem vyfotit jak jsou k sobě srostlé. Měla jsem první dcerku císařem a ani primář to nepoznal. Já mám ale dva vejcovody a dva vaječníky. No jinak jsem měl i dvě pochvi ale přepářku mezy nimi mě odstranili a mám dva čípky. Stěr z čípku mě dělají dvakrát
.
@anastazia6 teda, o tom slyším poprvé, dvě dělohy a dva čípky. A to bys mohla mít teoreticky najednou v každé děloze jedno miminko? To by mě docela zajímalo.
Holčiny, mám takový dotaz k vám, které jste braly Utrogestan. Já už si to přesně nepamatuju. Na co vám přesně řekli, že se bere? Já jsem se v jedné diskuzi zmínila před jednou holčinou o tom, že jsem ho brala k podpoře těhotenství a ona mi napsala, že to není prokázané, že by to pomáhalo (je to lékařka). Tak by mě zajímalo, proč ho CARy vlastně předepisují?
@Ivča78 tvoří žluté tělísko, bylo řečeno mě a zvyšuje sliznici, takže zakazuje krvácení ![]()
@Ivča78 JO teoreticky by to šlo a už jsem i vyděla ve zprávách že se to stalo a holčičky byli každá v jiném období počatá a měli od sebe asi dva měsíce rozdíl. Narodili se ale stejně a byli v pořádku jen ta jedna strávila nějakou dobu v inkubátoru.
@LuciTau děkuji za info
.
@anastazia6 tý jo, to jsou věci, člověk se pořád něco nového dozvídá.
Ahoj holky. Já se vám dlouhé době ozývám, bohužel se špatnou zprávu. Nějak sem nemohla napsat dřív, protože se z toho nemůžu nějak dostat
. Holky já o miminko přišla. V pátek 1. jsem šla na screeningový ultrazvuk a tam nám řekli, že miminko nemá srdeční akci, že umřelo. Tak jsem musela v pondělí podstoupit revizi dělohy. Teď musím držet šestinedělí, z toho 14 dní absolutní klid a za 3 měsíce se můžeme začít zase snažit. Ale zatím nějak nevím co bude, jsem teď děsně náladová a nějak nevím jak se s tím vypořádat…
To mě moc mrzí
Musíš ale nastartovat a držet hlavu vzhůru!!! Držím palce, abyste to všechno zvládli ![]()
@anastazia6 mám hlavně zažito a nepřeju to nikomu z Vás že mi nepraskali ani po vyšších dávkách pregnylu
lepší je kontrolní UTz a pak krev 
přeji at si ti konečně zadaří