IUI - zkušenosti

• Fotoalbum (66)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
8283
20.2.13 07:25

@Marmosetka ahoj, Tvůj příběh je jeden z těch šťastných, já jsem byla to co ty, nikde žádný problém, jen partner pomalejší spermie, ale jinak množství dobré. Byli jse 4× na IUI a stejně nic, taky jsem si říkala, já zdravá ženská musím od IVF…a nakonec se taky stalo a vyšlo to na poprvé. Je pravda, že teda hledím proč Ti píchali Gonal, tím jsem já právě stimulovala na IVF…to jsou hormony na růst folikulů…takže Ti asi moc nerostli, jinak by Ti to nepíchli. Já jsem při IUI nestimulovala nikdy ničím, když jsem byla v pořádku, jen 2dny před Pregnyl, na prasknutí foliků a ovulaci. No asi mají někde jiné praktiky.
Ale i tak moc gratuluji :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8283
20.2.13 07:27

screening ve 20týdnu

Jinak holky, včera jsme byli na genetickém screeningu, vše v pořádku, je to opravdu kluk a takto vypadáme, nechtělo se nám moc fotit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
20.2.13 08:07

@snažilka1210 Ahojky, přijde mi, že doopravdy každý má jiné praktiky - to máš naprostou pravdu. Nevím jak to přesně bylo - říkal mi jen o sliznici, že se mu nezdá, tak mi to píchnul. Bylo to poprvé, co mi za ty 3 IUI něco takhle píchli ( když nepočítám ten Ovitrell na prasknutí 2 dny před). Asi to zjevně pomohlo, těžko ale říct co vlastně pomohlo :) Umím si moc dobře představit tvé pocity po nevydařených IUI a nástup na IVF. Já osobně to prostě psychicky nedávala. Nemyslím si, že jsem taková cíťa, ale tohle mi prostě nešlo do hlavy - Proč zrovna já, když jsem naprosto zdravá. Tolik otázek jsem měla v hlavě… Tohle absolvovat je řekla bych i zkouška manželství či partnerství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8283
20.2.13 08:15

@Marmosetka tak o té zkoušce ani nemluvím…nám to vztah velmi utužilo, i když byl pevný i před…protože ty pocity, nálady, nabraná kila, hormony to bych nepřála nikomu…můj byl skvělej a dodneška to bere tak, že nám jen malinko pomohli. Druhé dítko třeba půjde už samo, uvidíme. Já si také pořád říkala tak třeba před IVF se nám zadaří normálně, když už jsem s tím byla smířená a stejně nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
popina
20.2.13 08:23
@snažilka1210 píše:
@Marmosetka ahoj, Tvůj příběh je jeden z těch šťastných, já jsem byla to co ty, nikde žádný problém, jen partner pomalejší spermie, ale jinak množství dobré. Byli jse 4× na IUI a stejně nic, taky jsem si říkala, já zdravá ženská musím od IVF…a nakonec se taky stalo a vyšlo to na poprvé. Je pravda, že teda hledím proč Ti píchali Gonal, tím jsem já právě stimulovala na IVF…to jsou hormony na růst folikulů…takže Ti asi moc nerostli, jinak by Ti to nepíchli. Já jsem při IUI nestimulovala nikdy ničím, když jsem byla v pořádku, jen 2dny před Pregnyl, na prasknutí foliků a ovulaci. No asi mají někde jiné praktiky.
Ale i tak moc gratuluji :mavam:

v tomto tvém příhěhu se úplně vidím. Všechno máme v poohodě, jen ze začátku měl manžel pomalejší spermie. No a pořád nic. Taky si stále říkám, jestli ještě nepočkat - třeba půl roku. Ale už nechci. Nechci být už v té nejistotě, zda budeme mít dítě teď nebo za rok. Je pravda, že ani u IVF člověk neví nic jistě, ale tak nějak s tím počítám že to vyjde a budeme konečně čekat mimčo :palec: Tak držte palce, protože si nedovedu představit co by to se mnou udělalo, kdyby 1. IVF nevyšlo :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
8283
20.2.13 08:29

@popina tak je pravda, že příběh máme skoro stejný, pamatuji si jak jsme před půl rokem řešili zda půjdeš na laparo nebo jen HSG, že? Já na HSG byla taky a taky bylo vše v pořádku. Vy se zatím snažíte chviličku, my jsme šli na IVF až po po 2,5 letech, ale je pravda, že jsem si pak říkala, proč jsem ztrácela čas, že jsem to mohla mít už dávno za sebou. Protože ty problémy s neplodností prostě jsou všeobecně, jen tak nezmizí a lepší to už nebude. Příště bych taky nečekala na zázrak. Podle mě rok a půl je dost na to, aby se vidělo, že to nejde, pořád jsem to odkládala a stejně nic. Moc Ti držím pěsti, za chvilku Tě to čeká…máš už protokol? Jaký máš dlouhý či krátký??A čím budeš stimulovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
popina
20.2.13 08:38

@snažilka1210

já jdu na zítra na schůzku, kde si všechno řekneme co a jak. Tak doufám, že to bude rychlé :-D Ještě mi řekni, jak dlouho to trvá, než v CAR vše připraví?? Tím myslím, když tam půjdu zítra (jsem 24DC), tak zda stihnou všechna vyšetření, tak aby se to stihlo ještě ten další cyklus.

• Citovat
  • Upravit
8283
20.2.13 08:51

@popina tak první je schválení pojišťovnou, ale to trvá asi týden, možná 14 dní…to už máš??
U mě to probíhalo takto: 1nebo 2DC jsem přišla do centra, doktor mi udělal ultrazvuk, sice jsem si to neuměla představit, ty první dny jsem měla vždy silné, ale oni jsou zvyklí…zkontrolovali zda je sliznice nízká a dostala jsem první inejkci Dipherelinu na tzv. umělý přechod, na útlum vaječníků. Přesně po 14 dnech jsem šla na kontrolu, zase na utz, zda tam není žádná cysta, nebyla a šla jsem si do lékárny nafasovat léky. A začala píchat…píchala jsem Gonal 75jednotek 3 dny, pak 150jednotek, co 3 dny jsem chodila na utz, zda folíky rostou a jak a podle toho Ti lékaři zvyšují dávky. Poslední dávku jsem měla 225 jednotek a ještě si musela dokoupit asi 2 injekce Merionalu. Pak jsem si doma píchal poslední injekci Pregnylu a za 2 dny jsem šla na odběr vajíček. Šlo to jako po drátkách a strašně rychle to uteklo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
popina
20.2.13 08:55

@snažilka1210 schválené ještě nic nemám, to prý zajišťují v tom CAR, říkala kámoška co tam taky chodila.

• Citovat
  • Upravit
8283
20.2.13 09:17

@popina tak ono se to schválí za 14 dní…než by jsi šla na odběr tak to budeš mít dávno schválené…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
popina
20.2.13 09:20

@snažilka1210 moc děkuji za info!! :palec:

• Citovat
  • Upravit
791
20.2.13 10:35

@snažilka1210 No ahojky, máte moc krásného klučíka, fotečky jsou pěkné. Anetka se mi taky nikdy nechtěla vyfotit :lol:. Jinak jak to zvládáš?

Já holky taky neměla žádné problémy, přítel spermio v pořádku a stejně jsme skončili na IVF, ale bylo to rychlé a během 14ti dní jsem byla těhotná a ty předchozí neůspěchy byly rázem zapomenuté.

Tak a ta moje cácorka už je takhle veliká, to je ze včera :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8283
20.2.13 10:50

@Dana 79 užívám si to skvěle, konečně mi je dobře, nekrvácím, nešpiním a konečně cítím kopanečky :srdce: Teď je to nejkrásnější období těhotenství. Začínáme nakupovat a tak…jsem doma takže super, nemůžu si stěžovat i co se týče peněz, jsem na tom stejně jakobych chodila do práce.
Vidím, že koupere rovnou ve vaně a jsi spokojená s tou růžovou věcí co na ní leží Anetka?? Neni to tvrdé, ale vím, že mi to kdosi doporučoval, se tam to miminko může opřít, ale to asi jako miminko stejně neudělá, že??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15413
20.2.13 11:00

@Dana 79 to je beruška spokojená :palec: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15413
20.2.13 11:03

@popina držím ti hrozně moc pěsti, aby to vyšlo :palec:. Už se ti to blíží, za chvilku začneš stimulovat.

@snažilka1210 jů, náhodou je vidět krásně, brouček :palec:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí