IUI - zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8283
26.2.13 19:50

@handa30 Handi, jaktože císař?? Já mám placentu taky na přední stěně a to jsem ji ještě měla dole-vcestnou, ale už se mi trochu zvedla…na genetice paní doktorka říkala, že už nebrání normálnímu porodu. Tak spíš asi u Tebe hraje roli to, že se malá neotočila. Ach jo, ale určitě to zvládneš, ničeho se neboj, akorát je člověk pak míň použitelnej, bolí to asi více :? Drž se, budeme na Tebe myslet :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15413
26.2.13 20:31

@snažilka1210 první syn je taky narozený v zimě a nemocný nebyl hrozně dlouho, první nemoc u něj byla rýma, ale tohle jsme chytli všichni, je to nějaký hnusný bacil, takže se ani nedivím tomu, že to má i malá, protože já jsem na tom byla nejhůř, takže to chytla asi ode mě.

@handa30 taky jsem měla placentu na přední stěně, ale ty máš císaře kvůli neotočení, viď. Neboj, zvládneš to, bude to dobré, ušetříš si bolest před, zase bude větší po, ale zvládneš to, neboj a brzy budeš mít už miminko u sebe. Moc se těším na fotečky :palec:.

@hanka1120 panejo, to tě to skolilo, to máš docela silné léky. Tak to ta antibiotika byla si zbytečná a nezabrala, brala ti předtím než ti je dala doktorka krev? Zkus Stodal, je to homeo sirup a pomáhá vykašlávání (ten beru během dne) a na noc Mucoplant jitrocelový sirup na dobrou noc, ten je na zklidnění. Jinak já po celý den průběžně beru šťávu z cibule (cibuli nakrájet, pocukrovat a dát do uzavřené mističky do lednice, aby pustila šťávu), já cibuli věřím hodně. Koukám, že ACC long ti nezabralo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1059
26.2.13 20:46

@handa30 tak to se těš, že jí budeš mít u sebe, závidím ti. Císaře se neboj, alespoň tě ušetří od těch bolestí. Já znám holky co rodily císařem a už jinak nechtějí, takže to tak stašný být nemůže. Dokonce jsem při Pavlikovi ležela na pokoji s holkou, co měla císaře a byla víc fit, než po porodu. Budu na tebe myslet.

Holky sice teď těhule nějak nemusím, ale tak si toužím pochovat miminko :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8283
27.2.13 07:55

@PavlaPir to víš, že si ho pochováš, neboj :hug: Takže vidím, že jdete v létě zase do toho…naberete potřebné síly a uvidíš, že tentokrát se zadaří, dvakrát se historie neopakuje :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1059
27.2.13 18:24

@snažilka1210 doufám, že do toho v létě půjdeme. Měním car, tak tak nevím jak to bude probíhat a jaké mají objednávací doby, takže uvidím. Chtěla bych léto kvůli chřipkovým virózám. No bohužel co takhle čtu, tak občas ten černý petr na někoho sedne víckrát a já zrovna klikař nejsem :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
469
27.2.13 18:35

Ahoj, zdravím vsechny, chtela jsem se zeptat, jak to treba chodí v jiných CARech. Ja jsem v Eurofertilu. Mám jít na první IUI. V jednom cyklu mi mají dělat hned 2 IUI pro sichr :think: Holky z diskuze EF psaly, ze takhle se to tam dělá, že pokaždé jsou hned 2 pokusy IUI v jednom měsíci. Takže pokud budu mit smulu a nezdaří se po 3 měsích, budu mít svých 6 ZDARMA pokusů pro tenhle rok vycerpané. Zdalo se mi to celkem o. k., nejsem lékař, jsem v CARu nováček. Pak psala jiná holka z jiného CARu a nasadila mi brouka do hlavy. Prý ty 2 iui pokusy v jednom cyklu jsou zbytečné, říkal to JEJI lékař a prý fikaná taktika mého CARu, abych čím jak nejdřív použila ty své zdarma pokusy a pak uz si budu vše cálovat sama. Tak to jako fakt nevím, kde je pravda. Jaké mate zkušenosti vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1059
27.2.13 19:18

@daniel2008 ahoj. Já myslím, že to špatné není. V caru kde jsem byla se dělala pouze 1IUI v cyklu a má se to pak jistit (když není čím, tak to je pak na nic). Ber to tak, že když se to na „3“ pokusy nepovede, tak máš alespoň rychleji důvud jít do ivf. Já byla na IUI 6× (a nic) a lituju toho, že jsem do ivf nešla mnohem dřív…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15413
27.2.13 20:40

@daniel2008 je to asi věc názoru, ale já bych do dvou IUI v jednom cyklu nešla. V CAR by si to měli naplánovat tak, aby jedno IUI vyšlo hezky do období ovulace, pak bych to pojistila doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15413
27.2.13 20:41

@PavlaPir Pavli, to víš, že se také dočkáš, uvidíš, už to musí vyjít :hug:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8283
27.2.13 20:50

@daniel2008 ahoj,tak já o těch 2 IUI v jednom cyklu taky slyšela a dost dobře to nechápu. Mě vždy před IUI píchli Pregnyl, při velikosti folíků třeba 18mm, pak za dva dny byla ovulace, takže dopoledne IUI a nechápu, proč bych měla chodit ještě jednou za 2 dny…to už ovulace není…takže za mě určitě 2 nee. Znám hodně holek, kterým vyšlo 4,5 IUI(měsíc). Pokud víš, kdy máš ovulaci tak bych chtěla IUI jedenkrát a jistíme doma, ne?? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
popina
28.2.13 09:59

@daniel2008

mě taky dělali vždy jedno IUI v měsíci. Nevim zda to je lepší nebo není, ale ono stejnak když se ti to 3× nepovede, tak asi nemá moc cenu to zkoušet dál.

• Citovat
  • Upravit
469
28.2.13 10:48

@PavlaPir Mne hned doporucovali IVF, ikdyz jsem zdrava, zadne problemy nemam, akorad jsme meli kataastrofalni spermio. :( Ja si celkem to IUI vynutila, jako proc hned narkoza a slozitejší IVF, když jsme nezkusili ješte IUI, ze? (navic zdarma)Spermiogram ze zlepšil do normalu :palec: po vitaminech, takže mame větší šanci s tím IUI než na počátku s tím mizerným SPG. No, budu to muset ještě probrat s lékařem. Taky to chceme jistit doma, takže fakt mi přijde, že 2 aplikace IUI v jednom cyklu je mrhání pokusy. Díky za radu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
469
28.2.13 10:52

@Ivča78 zjistuju, ze tenhle názor zastává víc lidí, že 1 IUI na cyklus stačí, když přidáme i snažilkování doma…navíc bude úplně zřejmé, že folíky tam jsou a ovulace probíhá…s čímž nemám problém i bez Clostíku a Pregnylu. Díkas za radu, asi hodím řeč s mým lékařem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
469
28.2.13 10:56

@snažilka1210 Docela se mi nezda to, že ja mam v den MS volat do CARu, oni mi spočítají kdy mam dorazit na píchnutí Pregnylu (doma už budu brat Clostík) no a v ten den Pregnylu mi udělají i IUI (s tím, že kouknou i na velikost folíku) no a za 2 dny znova na druhe IUI. To prvni IUI zároven s Pregnylem se mi zda úplně zbytečné :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
791
28.2.13 11:03

@daniel2008 Někdo tady taky chodil na dvě IUI v jednom cyklu, ale nepamatuji si kdo. Tobě asi nabízeli IVF hned kůli tomu špatnému spermiu, ale za zkoušku nic nedáš, když vyzkoušíš IUI. Já se taky bála a chtěla jsem IUI ZKUSIT CO NEJVÍCKRÁT a po 4 nepodařeném pokusu, jsem šla na IVF, bylo to rychlé a hlavně se to hned povedlo. Jo a taky jsem byla v pořádku, ovulovala jsem pravidelně, žádné problémy jsem neměla a přítel spermio v naprostém pořádku. Tak přeji hodně štěstí, ať se brzy zadaří, třeba budeš z těch co IUI pomohlo :hug:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí