IUI - zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
popina
28.2.13 11:08
@Dana 79 píše:
@daniel2008 Někdo tady taky chodil na dvě IUI v jednom cyklu, ale nepamatuji si kdo. Tobě asi nabízeli IVF hned kůli tomu špatnému spermiu, ale za zkoušku nic nedáš, když vyzkoušíš IUI. Já se taky bála a chtěla jsem IUI ZKUSIT CO NEJVÍCKRÁT a po 4 nepodařeném pokusu, jsem šla na IVF, bylo to rychlé a hlavně se to hned povedlo. Jo a taky jsem byla v pořádku, ovulovala jsem pravidelně, žádné problémy jsem neměla a přítel spermio v naprostém pořádku. Tak přeji hodně štěstí, ať se brzy zadaří, třeba budeš z těch co IUI pomohlo :hug:.

přesně stejný scénář jako my. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
791
28.2.13 11:09

@daniel2008 asi je to všude jinak, u nás v Gennetu jsem zavolala v den MS a objednali mě a během cyklu jsem byla 3× na UTZ, aby se podívali na velikost folíků. Podle toho jsem si píchla Pregnyl a za dva dny jsem šla na IUI. Jo a ničím jsem nestimulovala, ovulka byla ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
791
28.2.13 11:12

@popina přesně když jsem sledovala, jak to probíhá u tebe, myslela jsem na to samé, jen já měla krátký protokol. Takže 13 den cyklu my šouply 5 denní embrio a za pět dní po ET jsem měla //.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1059
28.2.13 11:18

@Ivča78 doufám, Pavlik nemluví o ničem jiném než o miminku, hrozně se těšil :(

@daniel2008 to jsme na tom úplně stejně, mě také doporučovali hned ivf, kvůli špatnému spermio (my máme jen zamražené, takže se tam nedá nic zlepšit), já si také chtěla zkusit iui. Pak říkali, že se to třeba může povést a nakonec jsem šla do ivf a lituju toho ztraceného času. Bývala bych to měla za sebou už před jakou dobou, takhle jsem ztratila rok a k ničemu :( Po hormonech přibrala a dopadla jak sedlák u chlumce :(. Jaké bere manžel vitamíny? Zkusila bych svému naordinavat, třeba by to pomohlo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
469
28.2.13 11:22

@Dana 79 Asi i kvuli věku…(bylo mi nedavno 34 let)a tomu spatnému SPG rekl můj gynekolog i lékař v CARu jednoznačně doporučují IVF. SPG je ted v normálu už 2 měsíce a těhotenství pořád nikde, takže jdeme do toho IUI. Pokud by to párkrát nevyšlo, taky bych sázela na to IVF, kde je větší procento úspěšnosti. Jako chodit každý rok na 6 IUI a pořád nic…to bych fakt nedávala :zed: Roky budou ubíhát a druhé diítě nikde…po neúspěšných IUI určitě IVF. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
469
28.2.13 11:30

@Dana 79 mne naplánovali v CARu, že mi vypočítají nějaký ten den od posl. MS a rovnou přijedeme i s partnerem, který „dá vzorek do kalíšku“ :D mne mezitím udělají UTZ folíku a píchnou Pregnyl a udělakí IUI. Není to divné? Jo a za dva dny přijet znova na druhé IUI. Ted jak to píšu, zdá se mi ten postup hooooodně divný. Navíc si říkám, že to druhé IUI hned za dva dny??? To sperma nebude uplne o. k., když máme doporučené tulení i mezi těmi IUI…jindy doporučují pred odebráním „vzorku“ několikadenní abstinenci. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
popina
28.2.13 11:32
@Dana 79 píše:
@popina přesně když jsem sledovala, jak to probíhá u tebe, myslela jsem na to samé, jen já měla krátký protokol. Takže 13 den cyklu my šouply 5 denní embrio a za pět dní po ET jsem měla //.

krátký protokol závidím :P Ale ten měsíc to už vydržím :-D

• Citovat
  • Upravit
8283
28.2.13 11:42

@daniel2008 mě to přijde taky jako divné, už se v tom nějakou dobu orientuju a aby Tě ani nekontrolovali utz mi přijde divné. Navíc Pregnyl se píchá před IUI 36 hodin…takže nechápu ten den, kdy dostaneš injekci Pregnylu, zároveň IUI a pak ještě IUI…ledažeby jako ty spermijky z toho prvního dne tam počkaly na ovulaci a pak v den ovulace tam přibyly ještě další sperjmijky. Možná tak to myslí. Taky dost záleží na spermiogramu, nevím co je u Vás „norma“ :lol: My také brali SELZINK, vit. C a spermiogram se upravil, ale stejně nic…byly líné mršky, dlooooháá cesta pro ně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
popina
28.2.13 11:50

Já teda šla vždy cca 12. DC na UTZ, když to bylo dobré, tak mi píchli pregnyl nebo ovitrelle a hned to dopoledne dělali IUI. A ovu jsem měla vetšinou ještě ten den nebo následující dopoledne (souzeno podle bolesti v podbřišku). Stejně ten den rozdíl je podle mě úplně jedno. Celkově jsi v plodném období a pokud to má vyjít, ta ta spermie si tam na to vajco počíhá. :palec:

• Citovat
  • Upravit
469
28.2.13 12:15

@snažilka1210 chybí nám nějaké to procento pohyblivosti, prý to na IUI a IVF stačí, říkali. No, uvidíme. Prví SPG bylo me mega špatné, přítel měl čerstvě po operaci slepáku, to nas nenapadlo, že to má vliv. Nasadila jsem mu hafo vitaminu Selzink, C, E, listovku, omega 3 a koenzym, energyman (kotvičník) a zlepšilo se. :think: přesto ta pohyblivost není úplně super. Tak uvidíme, jestli to vyjde hned nebo později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
469
28.2.13 12:23

@popina jsem rozhodnuta jít jenom na 1 IUI v cyklu a ne na 2, jak chtel můj lékař. Jestli to má vyjít, tak fakt stačí 1 spermijka do vajíčka. Před 6 lety jsem měla 1 jediný nechráněný styk za celý život a hned byly neplanované 2 // na tt a mam chlapečka. Gyndař mi řikal, že to byla obří náhoda, že takové věci se stávají velice zřídka, vyjímečně. Ŕíkala jsem si jo, jo, nevykládej báchorky…teď mu dávám za pravdu…po 6 letech teprve. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
469
28.2.13 12:28

@popina tehdy mi bylo 28, tak jsem se po tom nech. styku uklidnovala, že prece jenom by byla náhoda otěhotnět, když jindy byl pokaždé kondom, předtím i HA. Teď jsem za tu náhodu strašně vděčná, asi to tak mělo být :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
popina
28.2.13 12:30

@daniel2008

to je něco teda. Ale vyzrálá si na to byla dost. Taky bych si tu malou „náhodou“ nechala :-D :srdce:

• Citovat
  • Upravit
469
28.2.13 12:48

@popina jo, jo, rodila jsem ve 29 letech…pubertu už jsem měla dávno za sebou :P Byl to ideální věk na první dítě. Od počátku jsem věděla, že si dítě nechám, ikdyž bylo jasné, že budu svobodná mamina. Přítel byl cizinec, my bydleli za oceánem a já měla letenku do ČR už 3 měsíce v šuplíku…a do toho pozitivní těhu test…všechny 4 testy :D „super“ situace. No, nakonec jsem fazolku „propašovala“ do ČR a NIKDY svého roz :D hodnutí nelitovala.Mam zdravého a úžasného chlapčka :srdce: :* s exotickým polovičním DNA :lol: biologický tata o něm ví a „scházíme“ se na skypu. Složitý začátek, ale teď už je to všechno v cajku :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
popina
28.2.13 12:51

@daniel2008 tybláho, to je příběh. Havně že jsi šťastná :palec: A nebpj, druhé mimčo určitě brzy vyjde. :lol:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex