Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj tak dneska jsem dělala test a čárka pořád skoro neviditelná vůbec to nesílí nevím co to je je to slaboulinkej stín tak nevím. Asi se něco pokazilo mělo by to sílit menstruaci zastím nemám tak nevím co to znamená. v laborce už nejsou počkám do pondělí a pak uvidím jestli to dostanu nebo ne. Byla jsem na iui 2.2 a ráno mi píchli ovitrell tak to už by to muselo být silnější tak já fakt nevím.
@andyxxx uvidíš v pondělí. Třeba to Hcg je fakt moc nízké na test!! Držím palce a dej vědět v pondělí!
Holky??? Dávají teď při IVF ještě 2 embria nebo jen jedno??
Popino muzes si vybrat kdyz zavedes 2 embrijka tak mas 3 pokusy celkem. pokud zavede po jednom tak mas 4 pokusy.
@hanka1120 aháá, tak je to pravda. Jsem to četla někde na netu a nevěděla jsem právě. Díky
Ahoj holky tak na testu pořád dušíky, který vidím asi jenom já a menstruace nikde tak nevím. Zítra jdu ráno na krev tak uvidím myslím si, že bud samovolně potratím nebo to bude mimoděložní
Dneska už je to 16 DPO tak to by muselo být silný ![]()
Ahoj, nerada chodím na tyto diskuze, ale ráda bych Vám přispěla s mou zkušeností ohledně IUI. Něco o mě: 5 let neberu antikoncepci, snaha o mimi 2-3 roky. Po všech stránkách zdravá - pravidelná ovulace, vše jak má být, bezdětná. Manžel: zdravý, z vyšetření spermií zjistěno, že počet v normě, pohyblivost nízká. Manžel už děti má - nejmladšímu je 12 let ( počatí bez problémů) V září jsme poprvé navštívili CAR Pronatal. Abych to zkrátila: vyšel nám 3. pokus. Máme před sebou ještě dlouhou a nejistou cestu, ale jsem ráda, že jsme přidali nějaké procento ve statistice úspěšnosti IUI. Samozřejmě každý máme jiný problém. Abych Vám ještě přiblížila situaci té poslední IUI : Když jsem čekala v čekárně na to, až upravený „materiál“ dorazí z laboratoře, tak se mi hlavou honila hromada věcí a já pomalu začínala přehodnocovat absolutně vše. Měl to být poslední pokus a pokud by byl neuspěšný, tak by následovalo IVF, z čehož jsem měla panickou hrůzu. Začala jsem si říkat, zda já zdraví člověk mám toto zapotřebí. Ještě ten večer jsem doma plakala…Druhý den jsem plakala kamarádce a další den jsem sbalila všechny věci pro mimčo a odvezla je rodičům. Začala jsem šílet a ze spokojeného manželství začala dělat nespokojené… Během týdne jsem převrátila svůj život a skončili jsme objednaní v manželské poradně, protože mi prostě už ruply nervy s tou vidinou píchání si hormonů, anestezie atd… Den před očekávanou menstruací jsem vylezla z vany a když jsem stála před zrcadlem, tak se mi zdála divná má prsa… Bolesti prsou jsem už nevěnovala pozornost, jelikož by to nebylo poprvé co mě bolí před mens. Ráno mi to nedala a udělala jsem si test… A tak to dopadlo - vyšly mi 2 čáry jako dálnice… Hned jsem šupajdila na gyndu a do 2 hodin mi bylo potvrzené těhotenství. IUI tedy rozhodně doporučuji párům s podobným problémem. ![]()
@Marmosetka gratuluji, mě taky IUI pomohlo
, ale ne každý má takové štěstí, bohužel.
@Ivča78 píše:
@Marmosetka gratuluji, mě taky IUI pomohlo![]()
, ale ne každý má takové štěstí, bohužel.
Ivčo jaký byl Váš problém a kolikátý pokus vyšel???
to je ale krásný příběh!!! Je super že to vyšlo. ![]()
@Marmosetka já jsem přirozeně neměla ovulaci a měla jsem i nízkou sliznici. Poprvé vyšel druhý pokus IUI a mám z něj dvouletého syna
a podruhé jsem měla jít na druhé IUI, ovšem neudělali mi ho, protože se mi utvořila cysta, folikul byl malý, sliznice nízká. Já jsem ale přesto ovulaci cítila, tak jsme se snažili doma a mám dvouměsíční dcerku
. I zázraky se někdy dějí.
@Ivča78 píše:
@Marmosetka já jsem přirozeně neměla ovulaci a měla jsem i nízkou sliznici. Poprvé vyšel druhý pokus IUI a mám z něj dvouletého synaa podruhé jsem měla jít na druhé IUI, ovšem neudělali mi ho, protože se mi utvořila cysta, folikul byl malý, sliznice nízká. Já jsem ale přesto ovulaci cítila, tak jsme se snažili doma a mám dvouměsíční dcerku
. I zázraky se někdy dějí.
Je pravdou, že se sliznicí řešil při poslední IUI také něco doktor po ultrazvuku… Píchnul mi injekci. A zrovna ten pokus se vydařil. Do té doby nikdo nic neřešil se sliznicí
Přeji Vám všem dámy pevné nervy. Je to doopravdy psychicky náročné a někteří muži si to ani neuvědomují… Můj manžel je skvělý, ale na vše odpověděl, že to bude ok a tím to haslo… Nemyslím si, že se do mě dokázal vžít :-/ Tento článek je důkazem toho, že je opravdu potřeba vypnout! Ale lehce se to říká…
http://www.blesk.cz/…hotnela.html
@Marmosetka na nárůst sliznice jsem brala před prvním těhotenstvím léky, před druhým ne. Ta injekce, nebyl to náhodou Pregnyl na prasknutí folikulů? Ano, chce to vypnout, ale ono je to dost špatně proveditelné, když člověk musí myslet, kolikátý je DC a kdy a který prášek má spolknout. A vždycky to bohužel není jenom o psychice, i když se to na ni rádo svádí.
@Ivča78 píše:
@Marmosetka na nárůst sliznice jsem brala před prvním těhotenstvím léky, před druhým ne. Ta injekce, nebyl to náhodou Pregnyl na prasknutí folikulů? Ano, chce to vypnout, ale ono je to dost špatně proveditelné, když člověk musí myslet, kolikátý je DC a kdy a který prášek má spolknout. A vždycky to bohužel není jenom o psychice, i když se to na ni rádo svádí.
Našla jsem si zprávu. Byl to Gonal F75 -IU - ten jsem dostala 5 dní před IUI. 2 dny před IUI jsem si píchla Ovitrell. Jinak mě naštěstí ničím jiným nedopovali. Je mi jasné, že každý má jiný problém. Je ale hodně případů, kdy se prokázalo, že psychika hrála velikou roli…
@Marmosetka aha, tak s tím zkušenost nemám, já jsem injekce nepíchala, ale slyšela jsem tady o tom zmínky, takže vím tak jenom, že to existuje
. Hlavní věc je, že to pomohlo, a že to vyšlo
.