Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, tak já dnes byla s Anetkou v poradně na 5ti týdení kontrole a malá už má 4kg a 57cm
. Je strašně dlouhá i Dr. říkala jak je dlouhá, no jo no tatínek má 190cm, tak nemůžu mít malé miminko, ale za pět týdnů 7cm to je mazec. Už vyřazuju malé věci, půlku ani neměla na sobě
.
@bkrocek neboj doktoři vědí co dělají. Udělej si hezký víkend, hodně jez (třeba to pomůže), připrav si věci a těš se na miminko. Kdyby doktoři věděli, že je to rizikové, tak to určitě nedělají
Holky, tak jsem dnes po utz a máme vidět srdíčko. Vše je tak jak má, měříme 19mm
.A to druhé asi nebude, ale ještě to není úplně jisté. Je to asi hematom, jen se jim nezdálo, že je pulsující, tak se uvidí na velkém utz, ale spíš se přiklánějí k hematomu
@bkrocek píše:
Ahoj holky, tak u mě se to zkomplikovalo. Nejdřív doktoři strašili, že malý bude muset dřív ven, protože mám málo plodové vody, takže jsem byla i v nemocnici a píchali mi kortikoidy na dozrání plic a dneska jsme byli na kontrole, vody už je akorát, ale zase se jim nezdá, že malý nepřibírá, že hlavička odpovídá, ale bříško má o 2 týdny menšítakže čekáme do pondělí a jestli do pondělí nepřibere, tak jdu na císaře. Celé těhotenství je pořád něco, nejdřív cysta, pak tlak, pak cukrovka, pak voda, teď je malej asymetrickej, už nemám sílu se dál nervovat a prostě to tak asi má být… Jestli se narodí v pondělí, tak budeme mít narozeniny ve stejný den…
Baru, neboj. Doktori vi co delaji. Bud statecna, malej uz to na svete zvladne. Moc na Tebe myslim ![]()
@PavlaPir Pavli, superky, moc gratuluju k srdíčku, super zprávička
.
@Ivča78 děkuju
Kdy si to řekla Adámkovi? Nebo jsi s ním o tom moc nemluvila? Já totiž přemýšlím, kdy to Pavlikovi říct, ale určitě bych chtěla dřív, než to řekneme rodině. Přece jen Pavlik už z toho má rozum, tak právě nevím
@PavlaPir Pavli, Adámek byl malej, takže to podle mě moc nechápal, začala jsem s ním o tom hodně mluvit, když mi začalo růst bříško, tak jsem mu říkala, že tam má maminka miminko, že si pro něj pojede do porodnice, a že si ho potom vezmeme domů. Ptala jsem se ho, jestli mu půjčí hračky, jestli mi bude pomáhat jako šikovnej bráška a tak. Nebo když jsme někde viděli miminko, tak jsem mu hned říkala, že to je miminko, a že maminka má jedno v bříšku. Ale tak Pavlík je už starší, ten už z toho bude mít větší rozum. U nás právě probíhá žárlení a vynucování si pozornosti v době, kdy obstarávám malou. Brouk jeden, snad si brzy zvykne.
@Ivča78 Ahojky, tak vynucování pozornosti u nás taky proběhlo, ale jen první týden, tak přece jenom je Jája starší, ale vím o čem mluvíš. Adámek je zrovna ve věku mezi 2-3 rokem je to nejhorší, období vzdoru a vynucování si pozornosti, jsem ráda, že je už větší. Tak třeba Adámek bude ok a mine vás to. Jája má Anetku jako panenku a pořád jí opečovává, je na ní moc hodná a pořád říká, že jí má ráda, ale musím mít oči i vzadu, včea jí chtěla krmit vidličkou
. Adámek asi bude žárlit víc, je fakt malinkej, to aby jsi měla taky oči všude viď
.
@PavlaPir taky ti moc gratuluju, je to super
. Ale moc nechápu pulsující cystu, nebudou to opravdu dvojčátka
?
@Dana 79 Dančo, díky, ono se to srovná, já vím. Jen mi je občas líto, že se mu v danou chvíli nemůžu věnovat, protože mě potřebuje malá a Adámek se zrovna taky dožaduje pozornosti. Jinak on ji miluje, chodí jí dávat pusinky, hladit, přistihla jsem ho, že jí podával dudlíček, aby neplakala. Ani hlídat ho nemusím, nemá nějaké nápady, že by jí něco provedl. Jen mu asi definitivně došlo, že to určitá konkurence je, ale my to zvládneme a pochopí, že ho pořád mám moc ráda.
@Ivča78 tak to je hezký, to se mu muselo líbit, když sis s ním o tom takhle hezky povídala
. Jujda, ale žárlícím obdobím asi projde každý
. Určitě si brzy zvykne a ono to uteče a bude s malou hrát
@Dana 79 děkuju, no velký ultrazuk to potvrdí, nebo vyvrátí. Ale tentokráte se spíš přikláněli k tomu hematomu. Já bych na jednu stranu dvojčátka i brala, ale z praktických důvodů by bylo lepší to jedno
@PavlaPir dvojčátka to musí být mazec, když vidím jak se točím kolem Anetky.Je to jedno hlavně áť jste ty i miminko(a) v pořádku. Moc ti to přeju, je zázrak, že vůbec ty děti můžeme mít
.
@Dana 79 to máš pravdu, hlavně ať je vše v pořádku. A jak se máte vy?
@PavlaPir Tak u nás je to pořád dokola, přebalování, krmení, uspávání
. Ale Anetka je v noci hodná vůbec nepláče, kolikrát prochrní celou noc, tak jí musím budit, protože mi praskaj prsa
. 29.1. nás čeká první očkování, malá přibírá jak má a strašně roste ve 4 týdnech měla 57cm, takže vyrostla o 7 cm, no jo náš taťka má 190cm
, tak doufám, e se mi do kočárku vejde i na jaře
.
Holčiny, to máte pravdu, děti jsou dar a můžeme být šťastné, že je máme (budeme mít).
tyblázne, musí. Mam celosezóní permici